Hae
Palasia Arjestani

Lauantain säästövinkki

lauantain säästövinkki

Tämä päivä on mennyt lähinnä tytön synttärikakkua väsätessä, joten tähän väliin pikainen lauantain säästövinkki! Rustailen huomenna ruokapäiväkirjaa taas tulemaan, koska jotkut teistä sitä varmasti jo odottavat 😉 Kohta lähdetään näin lauantain kunniaksi saunaan, joten ei muuta kuin näppis sauhuamaan ja säästövinkkiä tulille!

Tykkään syödä ruualla ja leivän päällä salaattia, mutta niiden suolainen hinta syljettää välillä. Useimmiten kun se koko salaattipuska menee yhdellä aterialla, niin kyllähän sille hintaa kertyy! Monet salaatit (ellei kaikki?) kasvatetaan vesiviljelyssä ja tyhmänä yritin useampaan otteeseen istuttaa niitä multaan parvekkeelle tai mökille. Eihän ne mitään siellä kasvaneet, vaan kuolla kupsahtivat muutamassa päivässä, vaikka kuinka kasteli! Päätin sitten testata kotikutoista vesiviljelyä eli riittävästi vettä kippoon ja salaattiruukku sinne ruukkuineen päivineen uiskentelemaan. Voin kertoa, että toimii!

Jossain vaiheessa minulla oli ikkunalauta puolillaan salaattikippoja, mutta nykyään en ihan kaikkia kasvata. Ehkä pitäisi, koska kyllähän siinä selvää säästöä tulee. Salaatit kasvavat yllättävän hyvin, kun vaan vettä on riittävästi. Ehkä suosisin mieluummin lasikulhoa ettei vihannekseen imeytyisi ainakaan enempää muoveja. Vajaassa parissa viikossa matalaksi nyhdetystä salaattipuskasta saa siis kasvatettua kotioloissakin uuden täysikasvuisen salaatin! Olen kokeillut kasvattaa salaatit vain kerran, koska mietin pitäisikö niille antaa jonkinlaisia ravinteita, jos useampaan otteeseen haluaa kasvattaa? Onko siellä ruudun toisella puolella alan asiantuntijoita?

Ei muuta kuin salaatti kasvattamaan ja pennosia säästämään! Muksaa lauantaita 🙂

4 kommenttia

  1. Sara kirjoitti:

    Hei ihan mahtavaa, kiitos! Tätä kikkaa kokeilen ehdottomasti! Terveisin salaatin suursyömäri

    • Jonna kirjoitti:

      Kiva jos on hyötyä! Laitoin itsekin just toisen salaatin kotitekoiseen vesiviljelyyn 😉

  2. Noora kirjoitti:

    Iso kiitos vinkistä! Menee heti kokeiluun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *