Hae
Palasia Arjestani

Green kitchen stories (sisältää herkullisen reseptin!)

Processed with VSCO with a6 preset

Green kitchen stories  – herkullista ja terveellistä kasvisruokaa, totta tosiaan! Sain tämän David Frenkielin ja Luise Vindahlin menestyksekkäästä blogista jatkojalostetun kirjan luettavaksi jokin aika sitten. Olen selaillut tätä kuola valuen ja kokkaillut kirjan reseptejä ja havainnut ne erittäin hyviksi! Kirjassa on sivuja 248 ja reseptejä kevyistä aterioista aina makeisiin herkkuihin, joista minä en pidä yhtään….:D Kirjan on kustantanut Pen & paper.

Kirjan lähtökohtana on siis Green kitchen stories-blogi, jonka Luise ja David laittoivat yhdessä pystyyn. Heidän tavatessaan David oli epäterveellisesti syövä kasvissyöjä ja Luise taas oli hyvinvoinnista kiinnostunut lihan syöjien, joka ei epäterveellisistä ruuista piitannut. Muutaman kuukauden yhdessäolon jälkeen he olivat tilanteessa, jossa jotain piti tehdä. Toisen täytyi kiinnostua terveellisestä ruuasta ja toisen vähentää lihan syöntiä ja kokeilla kasvisruokia. Pariskunta päätti löytää terveellisen, ekologisen ja kiinnostavan tavan kokata ja leipoa. He tekivät erilaisia ruokakokeiluja ja huomasivat ruuan olevan paljon parempaa ja maukkaampaa kuin koskaan aikaisemmin. Seuraavaksi hankittiin kamera rekisteröimään erilaisia ruokakokeiluja ja laitettiin myös blogi pystyyn!

Processed with VSCO with a6 preset

Kirjan reseptit ovat hyvin ohjeistettuja ja kuvia katsellessa tulee todellakin vesi kielelle! Kirjassa on sekä todella nopeita reseptejä sekä ruokalajeja, jotka vaativat vähän enemmän panostusta. Monipuolisuus on reseptien avainsana, sillä samoista kansista löydät raakaruokaa ja kypsennettyä ruokaa, gluteenitonta ja gluteenia sisältäviä ruokia sekä täysin vegaaneja aterioita ja ruokia, joissa on kananmunaa. Monipuolista it is! Kirjan reseptit on jaoteltu 7 eri kategoriaan: aamut, kevyet ateriat, hyvät eväät, perheateriat, naposteltavat, juomat sekä makeat herkut. Lisäksi kirjassa esitellään muun muassa pariskunnan ruokakomero!

Mun oli tosi vaikeaa päättää minkä reseptin lähtisin testaamaan ensimmäisenä. Koska oli aamua ja mulla kova nälkä niin käänsin eteeni aamut-osion ja löysin sieltä mielettömän hyvien munakasrullien ohjeen! Rullien täytettä syö muuten välipalaksi ihan sellaisenaan 😉

Omenalla & raejuustolla täytetyt munakasrullat 

  • 1 muna
  • 1 rkl mantelimaitoa
  • ripaus merisuolaa
  • 1 tl gheetä tai kookosöljyä paistamiseen
  • 1/2 punainen omena kota poistettuna ja karkeasti raaatettuna  (itse pilkoin pieneksi)
  • 3 rkl maustamatonta raejuustoa
  • ripaus kanelia
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä

Vatkaa muna, maitotilkka ja suola nopeasti haarukalla joko lasissa tai pienessä kulhossa. Kuumenna gheetai öljy tarttumattomalla paistinpannulla (halk 20 cm) keskilämmöllä. Lisää munaseos ja paista minuutin verran yhdeltä puolelta, käännä varovasti lastalla ja paista toiselta puolelta 30-45 sekuntia.

Yhdistä täyte pienessä kulhossa. Laita munakas lautaselle, lusikoi täytettä sen keskelle ja kääri rullalle. Puolita ennen tarjoilua.

Jos pannusison yhtään suurempi, suosittelen tekemään kaksinkertaisen annoksen!

Processed with VSCO with a6 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *