Hae
Palasia Arjestani

Ilmaista terapiaa

Processed with VSCO with c2 preset

Miksi, oi miksi viikonloput kuluvat niin nopeasti!? Maanantai tulee aina aivan liian hätäisesti ja huomaan sunnuntaina, että olen vain touhunnut menemään koko ajan. Viikonlopun pitäisi ehdottomasti olla vähintään kolmepäiväinen! Mutta palkka toki silti sama kuin nytkin (mielellään enemmän) 😀 Pitäisikö laittaa lakialoite menemään? Menisiköhän läpi… No, aina saa toivoa! Me oltiin viikonloppuna mökillä. Nyt tuleekin useampi viikko ettei päästä sinne, koska mulla on tulossa kummitytön konfirmaatiota ja rippijuhlia ja 18.8 lennähdetäänkin Kreetan lämpöön. On sitä matkaa odotettukin kuin kuuta nousevaa. Ihanaa päästä ihan uusiin maisemiin ja ennen kaikkea rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kotona rentoutuminen on välillä aika vaikeaa, kun tekemistä riittäisi vaikka aamusta iltaan.

Processed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 preset

En voi sanoa, että viikonloppukaan olisi kulunut täysin laiskotellessa. Marjastus on nyt kovimmillaan ja me kerätään kauhealla vimmalla marjoja talvea varten. Yritetään saada pakkaseen niin paljon kun vain mahdollista, koska kukapa sitä marjoista tahtoisi maksaa, kun niitä on tällä hetkellä metsät pullollaan ilmaiseksi poimittavana. Molempina päivinä vietettiin muutama tunti metsässä ja minä keräsin lisäksi mökin pihalta musta- ja punaviinimarjoja. Nyt on taas useampi kilo pakkasessa tavaraa! Ja lisää tulee kunhan pihan marjat kypsyvät kunnolla ja puolukat metsässä. Vaikka me kuinka kerätään pakkanen täyteen niin ei ne monia kuukausia kestä. Pitäisi investoida isompaan pakkaseen, mutta mihinkä sellainen enää meillä mahtuu? Sängyn viereen? Ei kiitos.

Processed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 presetProcessed with VSCO with c2 preset

Joidenkin mielestä metsässä kökkiminen on työlästä ja inhottavaa, mutta minä rakastan marjastusta. Sunnuntaina tyttö jäi anopin kanssa auton lähelle ja minä sain mennä menojani. Ai että mä nautin, kun sain vaellella metsässä ihan yksin omien ajatusteni kanssa ja pysähtyä hyville marjapaikoille. Metsässä kävely ja marjastus on mulle yhtä hyvää ja ilmaista terapiaa kuin esimerkiksi lenkkeily. Saa miettiä ihan rauhassa omia juttuja ja jäsennellä ajatuksia. Monesti sellaiset asiat, jotka ovat vain kiertäneet kehää, selkeytyvät metsässä. Kaikki ongelmat tuntuvat paljon pienemmiltä tai katoavat kokonaan. Eilen mietiskelin tulevaa viikkoa ja sitä miten järjestäisin taas arkeni. Olin viime viikolla kovin väsynyt, mutta tällä viikolla on pakko panostaa enemmän yöuniin ja lepäämiseen. Tämä asian taoin eilen päähäni. Mietin myös treenejäni ja keksin motivaation ylläpitämiseen hyvän keinon, mutta palaan tähän asiaan vielä myöhemmin tällä viikolla! Asioihin löytyy kyllä vastaus, kun niitä saa rauhassa mietiskellä ilman ylimääräistä mölyä ja hälinää.

IMG_20160801_133046IMG_20160801_133755

Niin ja eihän tässä olisi kuin pari viikkoa ja pääsen ihan viralliselle kesälomalle! Kesä on mennyt hujauksessa ohi olkapäätä parannellessa. Kesälomallekin on vaikka mitä projektia suunnitteilla, mutta jospa ehtisin jossain välissä lepäämäänkin 😉

Energistä viikkoa ja muistakaahan myös rauhoittua arkiaskareiden keskellä!

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Täällä myös yks joka nauttii yli kaiken marjastuksesta ja metsässä olemisesta! Se on ihan parasta terapiaa! 🙂 Ja vielä kun saa pakastimet täyteen marjoja niin parasta!

    • Jonna kirjoitti:

      Meillä alkaakin olla marjoja jo niin paljon ettei yhtään enää mahtuisi, mutta pakko se on sinne vielä tilaa saada! Musta- ja punaviinimarjat odottavat 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *