Hae
Palasia Arjestani

Istualtaan nukahtanut.

Nicole Ball, nice ūüôā

Pahoitteluni pitk√§st√§ p√§ivitystauosta, jos nyt joku on mua kaipaillut.. Loppuviikosta oli tarkotus p√§ivitt√§√§ blogia, mut suoraan sanottuna olin niin kuollut etten jaksanut t√∂iden j√§lkeen juuri muuta tehd√§ kuin k√§yd√§ salilla, valmistaa seuraavan p√§iv√§n ruuat ja kaatua s√§nkyyn. V√§lip√§ivin√§ l√§hinn√§ vain kaaduin suoraan s√§nkyyn ūüėÄ Perjantaina tein iltavuoron ja olin valmistautunut henkisesti todella kiireiseen iltaan. Olis varmaan kannattanut valmistautua my√∂s todella hiljaiseen iltaan.. Ensiavun poikien kanssa kateltiin Suomen peli ja kyll√§ siin√§ kerkes selata kaikki maailman nettisivutkin moneen kertaan. Eip√§ ole aiemmin sattunut mun kohdalle yht√§ kuollutta ty√∂vuoroa. No, ens keskiviikona taas illassa, katsotaan mik√§ tohina sillon on p√§√§ll√§! Lauantaina olinkin sit tosi v√§synyt t√∂iss√§, koska iltavuoron j√§ljilt√§ on tosi hankala saada unta ja nukahdinkin vasta joskus puolen y√∂n aikaan. Mik√§ parasta, her√§sin jo nelj√§lt√§ kun olin ihan varma etten ollut laittanut kelloa soimaan. No, olinhan m√§ mut uni ei en√§√§ her√§√§misen j√§lkeen tullut silm√§√§n ja sinnittelin koko p√§iv√§n nelj√§n tunnin y√∂yunilla. P√§√§tin t√∂iss√§, ett√§ teen viikon viimeisen aerobisen lauantaina univelasta huolimatta. Tulin kotiin t√∂iden j√§lkeen ja p√§√§tin istahtaa hetkeksi sohvalle ja l√§hte√§ sit lenkille. Her√§sin samasta asennosta reilua tuntia my√∂hemmin ūüėÄ Enp√§ ole aikaisemmin nukahtanut istualteen! Eikun olenpas yhden kerran, mut sillon olin kovien selk√§kipujen takia aika vahvasti l√§√§kittyn√§…

T√§n√§√§n sain uuden treeniohjelman eka kierron p√§√§t√∂kseen ja ainakin n√§iden treenien perusteella on tosi hyv√§ ohjelma! Oon saanut paikat tosi kipeiks ja jokaisessa treeniss√§ hyv√§n pumpin ja tuntuman. Venyttelyynkin oon panostanut entist√§ enemm√§n ihan jo senkin takia ettei paikat menis ihan jumiin. Vasen lapa tosin on jo tosi kipe√§, mut ei johdu treeneist√§. Is√§nt√§ saa huomenna murjoa sen kuntoon ūüôā

Etureisitreenissä tein viime viikolla pitkästä aikaa bulgarialaista kyykkyä. Oon joskus tehnyt sitä käsipainoilla, testasin sitä nyt smithissä. En siinä saanut kovin hyvää tuntumaa etureisiin, vaan liike meni enemmänkin pakaroille. Ens kerralla pitää testata taas käsipainoversio. Mites te muut teette kyseisen liikkeen?

Jospa rustaisin tänne vaik eilisen ja tän päivän jumpat.

Eilen vuorossa selkää, takaolkapäitä ja vattoja.

1. Ylätalja leveällä 5*7-13*45-55kg
2. Leuat vo 11, 9, 8*bw
3. Kapea ylätalja 3*10-11*40-45kg
4. Pullover köydellä 3*12-15*25kg
5. Takaolkapäät vipuv.koneessa 3x
6. Vatsat vipuv.koneessa 3x
7. Vatsat alakaltevalla penkillä 4x
8. Vattaa pallolla 3x

Normaalisti oon tehnyt leuat aina treeniss√§ ekana, mut ei se ollut huono tehd√§ toisenakaan. Sai muuten paljon paremman tuntuman n√§in! M√§ oon aina ollut suhteellisen hyv√§ ja vahva vet√§m√§√§n leukoja niin toimii n√§inkin. Tietysti jos ei jaksa muutenkaan kovin montaa leukaa vet√§√§ niin sillon kannattaa kyll√§ alottaa niill√§ ūüôā Vatsoja tein aikasemmin v√§h√§n millon sattuu ja liikkeetkin p√§√§tin ihan fiiliksen mukaan. Nyt vatsoja tulee kaks kertaa kierron aikana ja sarjojakin aika lailla, t√§ll√§kin kertaa 10… Oli aika tuskasta v√§√§nt√§√§ niit√§ ja nyt onkin vatta todella hell√§n√§! On tainnut aikasemmin olla vaan laiskuudesta kiinni koko homma.

T√§n√§√§n k√§vin heti aamusta laitattamassa ripset taas uuteen uskoon. Mukavastihan noi alko viikon sis√§ll√§ jo tippumaankin. Oli jo silm√§t aika typer√§n n√§k√∂set kun oli kauheita aukkoja ripsiss√§ ūüėÄ Nyt on taas kivat ja tasaiset r√§psyttimet! Iltap√§iv√§ oli aerobispainotteinen. Koiralla oli t√§n√§√§n taas verikokeet tuolla naapuril√§hi√∂ss√§ ja koska hauva ei varmasti suostuis menem√§√§n bussiin ja is√§nt√§ oli duunissa niin jouduin viem√§√§n koiran sinne k√§vellen, matkaan ees ja taas meni n. tunti. El√§inl√§√§k√§riss√§ hauvalta otettiin ensin yksi verikoe, annettiin l√§√§ke ja toinen verikoe otettiin 1,5h kuluttua. K√§veltiin tuo odotusaika l√§heisen lammen rannassa ja ihmeteltiin sorsia ja paistateltiin p√§iv√§√§. Tulihan tuota joku hetki t√§n√§√§n k√§velty√§ eli t√§m√§n p√§iv√§inen sessio saa kyll√§ olla yksi viikon kolmesta aerobisesta suorituksesta. Huomenna sit selvi√§√§ hauvan tila ja joudutaanko l√§√§kityst√§ nostamaan tai v√§hent√§m√§√§n. Kovasti h√§n ainakin vaikuttaa voivan paremmin!

Eläinlekuri reissun jälkeen vetäsin puurot nassuun ja kävin kera kolmen kissan sohvalle päiväunille. Kello soitti vähän jälkeen neljä merkiksi salille lähdöstä. En olis millään jaksanut nousta, mut väkisin vaan ylös, palkkarin tekoon ja menoks. Salilla takajalkoja, hauiksia ja pohkeita.

1. Takareidet istuen 5x
2. Takareidet maaten 3x
3. Suorinjaloin mave 3x
4. Yhden jalan prässi 2x
5. Hk kp istuen 3x (jaksoin jopa kympeillä tehdä, jee..)
6. Hk köydellä taljassa 3x pitkiä sarjoja
7. Hk suoralla tangolla 3x, pitkiä sarjoja
8. Pohkeet istuen 3x
9. Pohkeet seisten koneessa 3x

Toi yhden jalan prässi on mulle täysi mysteeri, on aina ollut. Se pitäis saada menemään takareisille ja laitoinkin jalan ihan jalkalaudan ylös ja pidin painon koko ajan kantapäillä. Kaiken järjen mukaan liikkeen pitäis näin mennä enemmän takareisille ja pakaralle, mut mitä vielä. Etureisille se meni, ei minnekään muualle. Kokeilin jalkalaudalle sekä penkillä erilaisia kulmia, laskin ja nostin, mut tuntuma oli ja pysyi etureidellä. Vinkkejä?

Pahoitteluni kuvien v√§hyydest√§, on vissiin taas eritt√§in suuri itsesensuuri iskenyt p√§√§lle… Vaikka eip√§ kyll√§ uskois tosta etuposekuvasta. Ihmeellisesti harottaa aina noi k√§det vaikka kuinka yrit√§n pit√§√§ ne n√§tisti vartalon vierell√§, p√∂h.

Huomenna jatkuu Jonnan kaunistautumisprojekti, mulla on nimitt√§in huomenna kampaaja. Jotain uutta ja kivaa tekis mieli, en vaan tied√§ mit√§…

kuva: www.sskk.fi

Hei, yks kirjajuttuhan mun piti kertoa! Sain Suuresta suomalaisesta kirjakerhosta ennakkoluettavaksi ja arvosteltavaksi v√§h√§n aikaa sitten kirjan, Cecilia Samartinin¬† ”Nora&Alician”. Takakannen tekstin perusteella tuskin olisin koskaan lukenut kyseist√§ kirjaa. Normaalisti luen pelk√§st√§√§n j√§nn√§reit√§ ja dekkareita, sillon t√§ll√∂n tosin v√§h√§n h√∂mp√§√§kin kuten Marian Keyesi√§. Enivei, Nora&Alicia ei todellakaan ole mik√§√§n murhamysteeri, mutta se oli aivan ihana, mahtava ja tunteita her√§tt√§v√§ kirja ja olen todella iloinen ett√§ luin sen!

Nora&Alicia on kertomus kuubalaisesta suvusta, joka hajoaa, kun Castro nousee Kuuban valtaan. Nora ja Alicia ovat serkuksia ja parhaita ystävyksiä, joiden tiet eroaa, kun Noran perhe muuttaa Yhdysvaltoihin paremman elämän perässä. Nora elää amerikkalaista unelmaa ja Alicia kuubalaista köyhyyttä. Serkukset elävät täysin erilaista elämää, mutta ovat koko ajan toistensa ajatuksissa ja mielessä.

En ollut aikaisemmin lukenut Cecilia Samartinin kirjoja, mutta nyt on kyll√§ pakko lukea! T√§ll√§ kirjailijalla on aivan uskomattoman mielenkiintoinen¬† ja v√§rik√§s tapa kirjoittaa eik√§ kirjaa malttaisi laskea k√§sist√§√§n hetkeksik√§√§n! En olisi uskonut, ett√§ tykk√§isin n√§in paljon kyseisest√§ kirjasta ja todellakin voin suositella sit√§ muillekin ūüôā L√§hemp√§n√§ asuville voin antaa kirjan lainaankin, tuskin luen sit√§ l√§hikuukausina kuitenkaan uudestaan ūüėÄ

No niin, nyt iltapalalle ja unille!

5 kommenttia

 1. Enzyme kirjoitti:

  Moro Jonna!Itsell√§kin j√§√§nyt tuo p√§ivyrin p√§ivitt√§minen ja itse asiassa muiden kirjoittelujen lukeminenkin ūüôĀ Eli onneks s√§ p√§ivittelet harvemmin, niin pysyn mukana! ūüėÄ Mukavasti n√§ytt√§√§ tulleen sulle pattia tuonne olkap√§√§seutuville!M√§ tein jossain vaiheessa paljon bulgarialaista. Etureidelle meni hyvin, kun piti liikkeen mahdollisimman puhtaana, ”askeleen” suht lyhyen√§ ja laski penkill√§ olevan jalan polven alas mahdollisimman l√§hell√§ penkin reunaa. Samalla kuitenkin nojasin himpun verran eteenp√§in. Kuulostaako tarpeeks ep√§selv√§lt√§? ;D

 2. Anu kirjoitti:

  Uhuu! Enp√§s olekaan tehnyt Bulgarialaista herran vuosiin. Justiinsa oon uutta ohjelmaa itselleni suunnittelemassa, niin voisi kyll√§ sinne ton liikkeen ujuttaa, joten hyv√§ kun muistutit ūüėČ Itse oon tehny aina Smithiss√§, mutta voisinpa puolestani kokeilla k√§sipainoversiota.

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Enzyme: Niinp√§, ei sit√§ aina jouda/jaksa/kerke√§ istua koneella. Varsinkin jos on rankka ty√∂putki alla niin jo television katselu tai muu yht√§ v√§h√§p√§t√∂inen hommakin vaatii suuren urheilusuorituksen :DToivottavasti lihaa olis alkanut pikku hiljaa kerty√§.. tiukassa se on mut v√§h√§n kerrallaan kuitenkin. Mihinp√§ t√§ss√§ olis kiire, valmiissa maailmassa!Hyv√§t neuvot annoit bulgarialaiseen! Mulla oli varmaan liian pitk√§ askel siin√§ ja sen takia meni enemm√§n hanurille :)Anu: Hyv√§h√§n se on v√§lill√§ vaihdella liikkeit√§ ja toi bulgarialainen on kyll√§ hyv√§ liike, kun vaan saa tekniikan kohilleen…

 4. Kata kirjoitti:

  Mielenkiintoista kuulla vaikka parin kuukauden p√§√§st√§ miten on uusi ohjelma vaikuttanut mittoihin / voimiin / fiilikseen. Eik√∂ vinkkisi niist√§ kuvien otosta voisi sopia offijaksojen alkuun ja loppuun? ūüėÄ Paljon treeni-iloa ja koiruudelle paranemisia!- Kata

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  T√§ytyykin nyt ottaa pitk√§st√§ aikaa mitat ja vertailla vaikka parin kuukauden p√§√§st√§! Eritt√§in hyv√§ idea, Kata ūüôā T√§n√§√§n otinkin aamulla jo jotain kuvia ja EHK√Ą jopa ilke√§n ne t√§nnekin laittaa… Itsest√§ ainakin tuntuu, ett√§ kasvaminen ei ole mit√§√§n kauhean nopeaa. Jospa kuvista sais jotain osviittaa et kannattaisko kisahaaveet heitt√§√§ nurkaan ja siirty√§ virkkaamiseen ūüėÄ K√§det ja olkap√§√§t mulla kasvavat TODELLA hitaasti eik√§ t√§n√§√§n otettujen kuvien perusteella niihin olis tullut juuri mink√§√§nlaista kehityst√§, vaikka niihin eniten panostankin. Blaah.. on t√§√§ v√§lill√§ v√§h√§n t√§mm√∂st√§ ūüėÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.