Hae
Palasia Arjestani

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Tykkään ostella kotiin maisteltavaksi kaikenlaisia vegaanisia uutuuksia, jos ne vain kukkaronnyöreille sillä hetkellä sopivat. Voisin viettää tuntikausia isoissa marketeissa hyllyjen väleissä kuljeskellen ja valikoimaa tutkiskellen. Useinhan se menee siihen, että kiireellä pitää kahmia ne samat vanhat tuotteet, koska mies vihaa kaupoissa kiertelyä ja harvoin tulee isompiin kauppoihin pyörällä lähdettyä. Vegaanisia uutuuksia tippuu markkinoille tiuhaa tahtia ja seuraan aktiivisesti paria facebook-ryhmää, joista näitä uutuuksia voi bongata nopeastikin. Jos vegaaniset uutuudet kiinnostaa, kannattaa ottaa instassa seurantaan vegaanituotteet! Sinne saa ihmiset laittaa bongauksiaan, jotka jaetaan koko kansan nähtäville.

Tässäpä muutamia viime aikoina testattuja uutuuksia vegaanituotteiden rintamalla! Huom, osa tuotteista on saattanut olla markkinoilla pidempäänkin, mutta ne ovat minulle uusia.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Lidlin uusi vaniljainen soijajäätelö. Yksi sana: NAM! Soijan käytöstä keskustellaan paljon ja sen haittavaikutuksista on tehty useita tutkimuksia puolesta ja vastaan. En ole mikään soijan suurkuluttaja, mutta en myöskään totaalikieltäytyjä. Petyin pahasti Ben&Jerry´sin vegaanisiin jäätelöihin, mutta tämä Lidlin versio kolahti ja kovaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. En normaalisti juurikaan välitä vaniljajäätelöstä: se on vain niin tylsä valinta. Laiton vähän mansikkahilloa päälle ja todellakin maistui! Täydet 5/5. Ostan toisenkin (ja varmasti kolmannenkin) kerran.

 

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Ostin Saarioisen vegepizzan viime viikolla, koska siinä oli alelappu ja koska en ole sitä koskaan aikaisemmin maistanut. Yleisesti ottaen en juuri mikropizzoja eli roiskeläppiä juuri ostele, mutta päätin testata tätäkin. Täytteissä oli lueteltu paljon hyviä asioita, kuten herkkusienet, paprika, linssit ja porkkana. Selvästi en erottanut pizzan pinnalta kuin herkkusienet ja paprikan. Raastoin pizzan pinnalle vegejuustoa ja lämmitin pizzan uunissa, jotta saisin siihen mahdollisimman rapsakan rakenteen. Olisin tuunannut pizzaa vielä avocadolla ja punasipulilla, jos niitä olisi kotona sattunut olemaan. Sanoisinko, että ihan kelpo suoritus. Makua huomattavasti enemmän kuin lihaversioissa, mutta ehkä nyt en kuitenkaan ostaisi uudelleen, ainakaan ilman alelappua. Arvosana 3/5 (tuunattuna).

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Tescon mustaherukka-juustokakkua ostin mökille herkkupäiväksi. Tämä löytyi Oriveden S-marketin hyllystä ja uskoisin, että on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa. Juustokakun pohja on tehty kekseistä, täytteessä maistuu kookos ja pinnalla on ihanan marjaisa hilloke mustaherukoista. Upposi mun makuhermoille aivan täydellisesti! Ainoa miinus tulee pohjasta, joka ei ole rapsakka niin kuin itse tehdyissä juustokakuissa, vaan turhan pehmeä minun makuuni. Pakkauksessa on kaksi annosta. Ostaisin uudestaan! Arvosana 4/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Anoppi oli ostanut tätä uutta Kellogin vegaanista mysliä makuna kookos & cashew. Tästäkös riemu repesi, kun maistoin ensimmäisen kerran! Myslissä ei ole lisättyä sokeria ja se on täysin kasvipohjainen. Mielettömän hyvän makuista ja ihanan rapsakkaa. Haluan maistaa muitakin sarjan myslejä! Tämä paketti tyhjeni ennen kuin kukaan ehti kissaa sanoa. Arvosana 5/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Alpron soijapohjainen suklaavanukas käveli eteeni lähi-Alepassa. Teki mieli jotain hyvää ja tämä lähti mukaani. Enpä olisi arvannut, että vegaaninen vanukas on näin hyvää, mutta niin se vain oli. Osui ja upposi. Kiva vanukasmainen koostumus, sopivan makea ja mielettömän suklainen. Voisi tosin olla isommissakin purnukoissa. Tuosta yhdestä pienestä tulee lähinnä vihaiseksi! Arvosana 4,5/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Nämä herkut ostin mökille toissa viikonloppuna. Estrellan linssisipsit (superhyviä!!) ovat jo entuudestaan tuttuja ja lakujakin on tähän ikään mennessä tuhottu aika monta pussia. Mutta tuo iChocin suklaa oli täysin uusi tuttavuus. Vegaaniksi siirtymisen jälkeen nimenomaan suklaa on se, jota olen kaivannut eniten. Rakastan suklaata!! Noh, kukapa ei? Oriveden S-marketissa oli kolmea eri makua iChocia myytävänä, mutta päädyin itse ostamaan pähkinäsuklaata, joka muuten oli todella hyvä valinta. Järjettömän hyvää! Jopa mies sanoi, että eipä uskoisi vegaaniseksi. Tässäkin levykoko saisi olla isompia ja hinta pienempi. Muistaakseni tämä pieni levy maksoi noin 3 euroa eli ihanan kallista oli. Arvosana 5/5.

Viime aikoina testattuja uutuuksia

Lisää pizzaa, jei! Tämä herkullisuus on tilattu Kotipizzasta ja kyseessä on siis vegaaninen härkis-burgeripizza extra-avocadolla. En ole kauheasti Kotipizzasta pizzoja tilaillut, koska se on aika paljon kalliimpi kuin peruslähiöpizzeriat, mutta tämä pizza saattoi muuttaa mieleni täysin. Jumalaisen hyvät täytteet ja tuo salaatin päälle ruilutettu kastike kruunasi koko komeuden. Satavarmasti tilaan toistekin! Ehkä elämäni paras pizza. Mielenvikaisen hyvää ja mikä parasta, sain syödä sen ihan yksin omasta rauhasta nauttien 😀 Arvosana 5/5.

Tässäpä mun viime aikoina testattuja uutuuksia ruokarintamalla. Kiinnostaisiko tällaisia nähdä lisää? Pistähän vinkkiä, jos olet törmännyt hyviin uutuuksiin mitä mun kannattaisi maistaa!

Täytyy vielä hehkuttaa yhtä mulle uutta juttua, nimittäin Matsmartia. Tilasin joku aika sitten Fiksuruualta hävikkiruokaa ja sitten joku esitteli mulle Matsmartin, jonka valikoima kolahti ja kovaa. Tänään lähti sinne jo kolmas tilaus: kikherneitä, pastaa, kookosmaitoa, Frooshin smoothieita ja muulle poppoolle mm. laatikollinen turkinpippuri-lakuja hintaan 1,99e (tarjouksessa vain tänään 4.9). Kannattaa ehdottomasti tsekata sivut täältä, jos hyvät tarjoukset ja halpa ruoka kiinnostaa hävikkiruoan vähentämisen ohella 🙂

Edellinen postaus: Viikon 34 ruokapäiväkirja – Missä motivaatio?

8 kommenttia

 1. tuulian kirjoitti:

  Siis aivan ehdottomasti näitä lisää! Ihana kun joku testailee (vege) uutuuksia (joita tulee nyt jatkuvasti!). Kiva kuulla kommenttia, vaikka toki jokaisella ne omat mielipiteet onkin 🙂 Saako antaa testaustoiveita? 😀 Vegyu kauraporkkanakroketit, uudet fazerin vegaaniset lakut, Muru kaurajauhis tai Apetitin porkkananapit. Nämä kiehtois itseä, mutta vielä en oo kerennyt testaamaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Laitetaan korvan taakse! Elovenan kauramurusta tein just makaronilaatikon ja onnistui hyvin 🙂

 2. rebekka kirjoitti:

  Hei kannattaa kokeilla tota alpron vanukasta puuron päällä, meinaan on hyvää !

 3. LK kirjoitti:

  Pandan tumma suklaa on muistaakseni vegaaninen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *