Hae
Palasia Arjestani

Pääsykokeet menivät penkin alle

pääsykokeet

Niinhän siinä kävi, että eiliset pääsykokeet menivät penkin alle. Edelliset pääsykokeet olen suorittanut vuonna 2006 ja ne olivat täysin erilaiset kuin eilen tekemäni. Toki sosiaali- ja terveysalalle vaatimuksetkin ovat hieman erilaiset kuin liiketalouteen, mutta enpä olisi uskonut, että olisivat noin vaikeat! Sain viestiä, että ei kannata murehtia ennen kuin tulokset tulevat, sillä monella muullakin kokeet saattoivat mennä ihan yhtä huonosti tai jopa huonommin. Voin sanoa, että aika paljon on saanut kämmäillä, että olisi mennyt huonommin kuin minulla 😀 Voi kiesus, että tunnen itseni suorastaan idiootiksi. Miten edes kuvittelin pääseväni sisään ilman mitään valmistautumista…

Kun hain labranhoitajaksi, pääsykokeet olivat sellaiset, että niihin ei oikeasti olisi voinut valmistautua okein mitenkään. Eilisissä pääsykokeissa olisi pitänyt hallita hyvin esim. matematiikan peruslaskukaavat, mutta arvatkaapa onko sellaiset muistissa, kun lukioajoista on ihan vain muutama vuosi aikaa (kirjoitin ylioppilaaksi 2002). Lyhyellä matikalla noin 18 vuotta sitten olen edellisen kerran laskenut yhtään mitään kaavoja. Toki TeKussa oli matematiikkaa, mutta sekin oli avain erilaista. Ihan en muistanut yhtälöiden ratkaisujärjestystä sun muuta nyt äkkiseltään. Jotain yritin laskea suttupaperille ja muistella, että mistähän suunnasta nämä laskut piti aloittaa, vaan en muistanut. Yhtälöihin oli valmiit vastasuvaihtoehdot + ”ei mikään näistä” ja saatoin tuohon jälkimmäiseen täpätä aika monta, kun en vain saanut millään keinoilla vastaukseksi annettuja vaihtoehtoja. Matikan tehtäviin sentään vastasin kaikkiin, mutta ongelmanratkaisuista jäi osa vastaamatta kun aika loppui kesken. En taida olla kovin haka ongelmanratkaisuissa 😀

Äidinkielen tehtävä meni ehkä ihan hyvin. Ainakin se tuntui helpolta mikä taas ei kerro yhtään mitään. Kaikista eniten jännitin englantia, sillä ymmärrän sitä suhteellisen hyvin ja pystyn hakemaan aina lauseista niiden ydinasian. Kirjoittaminen ja sanasto muuten onkin vähän hankalempaa ja siihen taisi nämäkin tehtävät kaatua. Ymmärsin mitä kysyttiin, mutta koska en tuntenut kaikkea sanastoa, en osannut valita oikeita vastausvaihtoehtoja. Munkilla meni suurin osa. Jos mulla oli lottovoittajan tuuri, niin suurin osa saattoi jopa mennä oikein 😀

Noh, olihan se kokemus jo itsessään. En kuitenkaan odottele tuloksia kuin tulisilla hiilillä, sillä en usko pääseväni sisään. Monimuotoon otetaan Haaga-Heliaan muistaakseni 35 ja Laurean verkko-opintoihin 70. Minulla on vielä ensi tiistaina pääsykokeet yhteen toiseen kouluun (esimieskoulutus), mutta luulen etten edes osallistu niihin. En vain miellä itseäni esimiesasemassa eikä minua sellainen kiinnosta yhtään. Toki sekin olisi taas uutta oppia, mutta jaksanko nähdä vaivaa…? Se jääköön nähtäväksi.

Osallistuiko teistä kukaan eilen pääsykokeisiin?

Edellinen postaus: Haave joka on mahdollista toteuttaa

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Itse en osallistunut pääsykokeisiin, mutta hain yhteishaussa Satakunnan ammattikorkeakouluun Tradenomin verkko-opintoihin, jossa käytetään valintakoekurssia hakumenettelyssä. Eli kannattaa pitää mielessä muutkin vaihtoehdot kuin pääsykoe mahdollisuus, jos haluat Tradenomiksi opiskemaan, koska vaihtoehtoja on paljon ?

  • Jonna kirjoitti:

   Minkälainen tuo valintakoekurssi oli? Yksi mahdollisuus olisi myös polkuopinnot ?

 2. Johanna kirjoitti:

  Minä osallistuin! Sosionomi opinnot kovasti kiinnostaisi mutta tuon kokeen jälkeen taitaapi jäädä vaan haaveeksi ? oli aivan käsittämättömän vaikeat, erityisesti englanti ja matikka. Matematiikan tehtävissä olisi todella pitänyt hallita kaikki perus laskukaavat, itse kun en edes muistanut kuinka jakokulmalla lasketaan.. Ihana kuulla tavallaan että muillakin on samoja fiiliksiä… Kokeen jälkeen oli kyllä sellainen olo että oonko todella noin surkea, ja onko musta oikeesti mihinkään koulun penkille enää ?‍♀️? tuttavat kylläkin sanoivat että se kouluun pääseminen on se vaikein juttu, ei niinkään se opiskelu?

  • Jonna kirjoitti:

   Helpottavaa kuulla etten minäkään ollut ainoa ? toivotaan että munkki käy ja päästään sisälle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *