Hae
Palasia Arjestani

Joka päivä jotain uutta!


Ei vissiin kannata reenata enää. Hajotin äsken pesukoneen, jäi se perkeleen oven ripa käteen. Ja pyykit sisällä. Ei muuta kuin ruuvari kouraan ja kaivelemaan. Tovi siinä kaiveltiin, mut sentään onnistuin! Nyt on Jonnan reenivaatteet nätisti narulla kuivumassa ja huomenna puhtaat vaatteet salilla 🙂 On se kiva, kun ei tartte ihan paskalta haista. Ainkaan joka kerta.

Oon varmaan miljoona kertaa sanonu, et vihaan takareisireenejä yli kaiken. Ne vaan on kauheeta paskaa. Mikään ei tunnu missään vaikka kuinka yrittäis. Tänään koin vihdoin melkoisen valaistuksen. Kaikki loksahti kohilleen ja sain varmaan jokaisen sarjan joka ikisen toiston menemään takajaloille! Oli aika hieno fiilis. Melkein tuli ilonpissit housuun. Ihan pienet vaan 😀

Päätin jo ennen salille menoo, et pienennän painoja ja etin kunnon tuntuman vaikka väkisin. Vääntelin ja kääntelin jalkateriä eri suuntiin, hidastin liikkeet puoleen alkuperäisestä ja pidin jännitystä yllä koko ajan takajaloissa. Eipä siihen muuta tarvittu. Menivät rassukat ihan muussiksi. Jospa ne sieltä nyt alkais kehittyä, kun vaan jatkan samaan malliin.

Tänään sattu muuten Hevosvoima-annoskin kohilleen tai sit alkaa kroppa tottua siihen. Buustas aivan helvetisti! Virtaa oli enemmän kuin pienessä kylässa ja vähän ylikin. Tätä lisää, kiitos! Supersarjoja paukuteltiin taas menemään..

1a. Takareidet maaten
10, 8*35kg
10, 9*30kg
Hitaat negat ja pitkä puristus yläasennossa.

1b. Prässi takareisille
11, 9*170kg
10, 9*160kg
Painot tippu melkein sata kiloa, mut tuntuma parani huomattavasti! Keksin vihdoin ja viimein missä asennossa ja millä korkeudella jalkoja kannattaa pitää. Paino vaan koko ajan kantapäillä niin hyvin menee takajaloille.

2a. Takareiskat istuen
10, 9*35kg
11, 9*30kg

2b. Suorinjaloin mave smith
12, 11, 10*65kg
Niin pitkä venytys kuin vaan mahdollista ja tanko ei noussut liikkeen missään vaiheessa yli polven. Pysy aika hyvin tuolla takaosastolla!

3a. Pohkeet hackissa
10, 9, 8, 8*80kg

3b. Pohkeet istuen
9*22,5kg
9*20kg
9*17,5kg
12*15kg

Vielä kun oppis olkapäitäkin treenaamaan samanlaisella tuntumalla niin alkais olla kaikki kohillaan. Ehkä keksin niihinkin joku päivä hyvät systeemit. Itestähän se on kiinni miten paljon jaksaa fiksata ja kokeilla eri juttuja. Eiköhän se päde niin treeniin kuin moneen muuhunkin asiaat, et aina on vara parantaa. Eiks nih?

Jokohan huomenna ryhdistäytyis ton kameran kanssa? Mutku kukaan ei tuu mulle kuvaamaan… Byhyy!

Se on kuulkaa toi muna nyt sen verran mielessä, et tarttee lähtee väsämään munakas 😀 Näläkä.

18 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Moro,nyt se kamea kätösiin ja kuvia esim. siitä ojentaja-posesta tulemaan ;)Hyvää alkavaa syksyä!!Maaret

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Ei siitä voi.. Ei näy mitään missään, hävettäis vaan! Miltäs se kunto alkaa näyttää siellä? Jokos se sulla oli H-hetki ens vkl vai vasta Lappeenrannassa?

 3. Anonymous kirjoitti:

  Höpö höpö sun hävetystäs,käy tutkituttamassa näkösi niin näet sen mitä me muutkin ;)Ens la on ns. h-hetki… en tiedä miltä näyttää, 2 vkoa meni sairastellessa…Katsotaan.M.

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Pitää vissiin sit varata ens viikolla aika vaik Specsaversille :DKannustan sua sit kovasti!!!

 5. Anonymous kirjoitti:

  Mää nyt kysyn, kun kerrankin muistan, josko sä tietäisit vastauksen. Miksi ihmeessä hehkutetaan suonten näkymisestä?? Mun logiikalla suonet ihmisellä selkeästi näkyvissä = yök (tähän sellainen hieno oksuhymiö).. Suonet kuuluu ihon alle ja piiloon. Oletan, että kisaajilla se liittyy siihen varmistukseen, että kroppa kiristyy, mutta miksi muut haluaisivat, että käsivarret/jalat tms. näyttää siltä kuin niiden sisällä ois matoja? Ko emmmäää tajua? – Nadja

 6. Riinu kirjoitti:

  Mäki voin vastata tähän Nadjan kyssäriin kans 😀 Ihan vaan siks et mielipiteitä on paljon…Mun mielest suonien näkyminen on ”seksikästä”, en osaa vaan selittää et miks ja miten… aina tulee t-paita ihmisten forkut kateltua tarkasti, naisilla harvemmin näkee mut jos näkee ni sit siirtyy seuraavaks katse hartioihin ja siitä olkapäihin ajatuksella- käyks toi salilla?Aina sitä tulee mörönki suonia tökittyä ja ihailtua, miehillä ne vaan tulee helpommin pintaan…Mul alko näkymään suonet siellä ja täällä ku hiukan sain elopainoa pois…ja se oli jotenki palkitsevaa, tuli sporttinen olo eikä enää selanen sotanorsufiilis et pläskiä niin paljon päällä ettei ees suonet näy… Toiset tykkää muhkummista, toiset anorektikoista, toiset oksentaa muskelimimmin nähdessään…Vaikeita asioita selittää, kun meit on joka junaan ja osa jää jopa asemalle…nimim. still station

 7. marziina kirjoitti:

  Niinpä niin, eihän suonien kuuluminen ole mitenkään anatomiankirjoissa määrätty niin, ettei ne saisi ihon pinnassa näkyä. miehillä näkyy siks helpommin, kun niille ei samalla tavalla kerry rasvaa ja nestettä käsivarsiin, kuin naisilla. se on tietysti makuasia kuka mistäkin tykkää, itse olen Riinun kanssa samaa mieltä, it´s sexy thing! ps. mä en välitä, jos mun suonista ei joku tykkää, pääasia on, että itse tykkää!

 8. Jonna1983 kirjoitti:

  Joo, kyllä se mullakin menee sinne ”sexy thing”-linjalle. Itellä ei tällä hetkellä kauheesti pullota noita suonia missään, kun rasvaa on pinnassa vielä aika lailla. Dieetillä suonten esiin tulemisesta näkee ainakin kiristymisen. Näin ”massakaudella” oon huomannut, et mitä enemmän lihaksia tulee niin sen enemmän suoniakin alkaa näkyä ihon alla. Mullekin on nyt ihan vähän ajan sisään alkanut tulla olkapäihin suonia. Ei ne pinnassa ole, mutta vähissä rasvoissa varmasti näkyvät. Suonien ilmaantumisesta tietää myös sen, että ainakin lihasta tulee lisää.Enemmän lihasta –> enemmän ja suurempia suonia tuomaan verta lihakselle. Vanhoilla mummoilla on aika härskin näköset käsivarret, kun lihasta ei ole nimeksikään, mut suonet ovat aivan kauheat! Ne ei oo enää niin seksikkäät :DKyl mäkin haluasin, et mulla menis käsivarsissa ja olkapäissä suonet läpi vuoden, mut ei näillä rasvoilla. Ehkä ens dieetin jälkeen saan pidettyä itteni tiukemmassa kunnossa ja suonet pinnassa 🙂 Siinäpä sitä tavotetta.Nääkin on näitä makuasioita. Toinen tykkää koirasta ja toinen koiran palleista..Ihan ammatin puolesta voin sen sanoa, että näkyvät ja hyvin pullottavat suonet on sekä potilaalle että näytteenottajalle/kanyylin laittajalle/tms bonusta ja plussaa. Ellei sitten ole jonkin sortin masokisti ja tykkää kun kaivellaan kunnolla neulalla..

 9. marziina kirjoitti:

  Ja sit kun on oikein salilla pumpannut rautaa, niin suonet nousevat hyvin pintaan! -On se vaan kaunista!

 10. Anonymous kirjoitti:

  Siis makuasia tämäkin. Itse olin saada tipan silmään kun kattelin käsiä salila ja kauhistuksekseni olkapäiden seudulla (en mää tiiä mikä kohta se virallisesti on kun tuo anatomia ei ole vahvin puoli) pullotti mato. Onnekwi sitä ei seuraavana päivänä näkynyt : ).Vanhana neulakammoisena arvostan kyllä sitä, että kyynärtaipeen suoni näkyy kun verenluovuttaminen on muutenkin kauhun paikka. Tosin viimeksi oli harjoittelija ja tökkäs ohi niin meinas tädiltä taju lähtä. Mistä tulikin mieleeni, että kohta ois taas aika käydä. Käyhän muutkin luovuttamassa verta? Lyhyellä logiikalla ihminen,joka ei luovuta verta vaikka siihen pystyisi ei ole myöskään oikeutettu sitä tarvitessaan saamaan. – NadjaPs. Sitäpaitti mikä sen parempi tekosyy syödä pulla.

 11. Anonymous kirjoitti:

  Jonna, tuo lauseesi enemmän lihasta -> enemmän ja suurempia suonia jäi mulle vähän epäselväksi. Voiko aikuiselle ihmiselle tulla lisää verisuonia (muitakin kuin suonikohjuista johtuvia)? – N

 12. Jonna1983 kirjoitti:

  Kylläpäs Nadja pistät taas vaikeita kysymyksiä 😀 En mää tiedä voiko aikuisella ihmisellä suonet varsinaisesti lisääntyä, mut ainakin omalla kohdalla ne vaan on jostain pikku hiljaa kiivenneet lihasten pintaan. Ehkä ne on jo olemassa semmosina babyversioina ja kasvavat pikku hiljaa? Joku viisaampi vois kertoa.. Mut sehän nyt on ainakin selvää, et mitä enemmän lihas kasvaa niin sitä enemmän se tarvitsee verta toimiakseen ja tässä vaiheessa verisuonet astuvat kuvaan.Munkin pitäis muuten käydä taas verenluovutuksessa! Hyvä kun muistutit..

 13. Riinu kirjoitti:

  ”Terveillä henkilöillä kestävyysharjoittelun tiedetään lisäävän lihasten verisuonten määrää…”http://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2008/04/tiedote-2008-04-08-09-00-49-959955/Mitään selkeetä faktaa en tähän taaskaan saanu enkä enempää jaksanu lukeakkaan 😀 Mut tuolt voi lueskella, tosin linkki liittyy diabetekseen ja googlella ei saanu ku syöpäsivuja suurimmaks osaks…syöpäpesäke siis kasvattaa myös niitä suonia itelleen jne jne…Sovitaanko et niitä suonia siis kasvaa 😀

 14. marziina kirjoitti:

  Hei sovitaan myös niin, että unohdetaan toi Anonyymin lause (lyhyt logiikka)siitä verenluovutuksesta, eli, että,…”mikäli ihminen, joka pystyy luovuttamaan, ei sitä tee, niin ei ole oikeutettu…jne.” mä kyllä pystyn luovuttamaan ja haluaisinkin, mutta eivät anna mun luovuttaa, kun elelin hullun lehmän riehuessa vuoden englannissa!sovittu!

 15. Anonymous kirjoitti:

  Marziina: siis sähän et kuulu tuohon pystyy luovuttamaan ryhmään. Itsekin olin välillä luovutuskiellossa rokotusten ja reissujen takia.Sitä mä en tajua miksi nuoret, terveet miehet ei suostu luovuttaa. Idiootein selitys on tyyliin ”mä tarvin niitä veriä itse kun treenaan”, mitä väliä sillä on vaikka treenaakin kun ei se luovutus vaikuta kuin muutaman päivän ajan, itselläni ei sitäkään.Sori Jonna vaan nyt pääsin vauhtiin asian viereen… Luuydinluovutusrekisteriin kaivataan nuoria miehiä niin ei muuta kuin hellää painostusta sopivia ihmisiä kohtaan. Ja yllättävän monelta puuttuu elinternluvutuskortti lompakosta. Mä kannan niitä välillä mukanani, työnnän ihmiselle käteen, että paas tuohon nimi ja laita lompakkoos. Pieni vaiva, mutta joskus saattaa olla suureksi avuksi. – Nadja

 16. Jonna1983 kirjoitti:

  Riina: no niin, sieltä sitä faktaa taas saatiin pöytään! Itekin yritin googlettaa, mut ei vissiin mun hakusanat oikein tuottanu tulosta :DMarziina: yllättävän monet, jotka tosiaan haluaisi luovuttaa verta, eivät sitä saa luovuttaa. Töissä on tullut vastaan useita kymmeniä vanhempia ihmisiä, jotka ovat elämänsä aikan luovuttaneet todella paljon verta, mutta nyt sitten sekin homma evätty jonkun sairauden vuoksi. Pitäis itsekin taas muistaa käydä luovuttamassa. Hyvähän on on välillä ottaa vanhaa pois tieltä niin mahtuu uutta tilalle :)Nadja: yllättävän monella nuorella miehellä siellä taustalla on neulakammo.. ja ehkä toisilta puuttuu sellainen muiden ihmisten auttamisen tarve tai he eivät välttämättä oikein ymmärrä minkälaisissa tilanteissa luovutettua verta käytetään. Itse olen ollut harjoittelussa verikeskuskessa, josta veriä jaetaan niitä tarvitseville ja se oli yksi parhaista harjoitteluista!Mä oon jo pitkään miettiny munasolujen luovutusta. On kuulemma hieman kivulias toimenpide, mut kuulemma siitä maksetaankin. Mitäpä minä tällä hetkellä noilla omilla teen, kun ei ole vielä muksuja suunnitelmissa.

 17. Riinu kirjoitti:

  Joo, niist munasoluista maksetaan ihan hyvin! Oisko ollu 700 egee sillon joskus ku ite luovutin (2003??), sit siitä sai ehkäisyn kaupan päälle, miäti vuoden e-pillerit ilimatteeks…Hirvee vaiva siit oli vaan, joutu piikittään itteään ja ”munimaan”, mieliala vaihtelut oli aika hurjia et en suosittele herkille…Mut ei se kerääminen sattunu juurikaan mut se ku ne munat kasvo tertussa tuolla torvissa ni hiukan ahisti kun niit tuli tietenkin enemmän ku normaalisti :D…Verta luovutan ja elintenluovutuskortti on kukkarossa ja sama lukee myös sairaalan papereissa… jep jep

 18. Anonymous kirjoitti:

  Mä näin noista munasolujen luovutuksista joitakin vuosia sitten ilmoituksen ja olisi luovuttanut kun en mä nitä tartte. Ei onnistunut kun minulla ei ole lapsia. En kyllä silloinkaan tajunnut miksi vaan se täti selitti jotain, että jos joskus haluan mukuloita enkä saa niin sit mua voi kaduttaa kun olen luovuttanut. Mää yritin kyllä kysyä, että hullunako se mua pitää kun en mä halua lapsia ja vaikka haluaisinkin niin tyhymähän mun pitäis olla jos luulisin, että mun luovuttamat munasolut ois ne joilla lapsia ois tullut kun nehän vaihtuu jatkuvasti. No, ei se ollut mulle niin justiinsa, ihmetytti vaan kun ilmoituksessakaan ei ollut luovutuskelpoisuudessa mitään noista muksuita.Jonna: mitenhän niiden poikien neulakammo määritellään. Mä olen kiivennyt tokakerroksesta ränniä pitkin alas rokottamista karkuun, uhkasin koulua ja vanhempiani vaikka ja millä jos minuun tökätään ainuttakaan piikkiä ja kolmeen vuoteen ne ei saanut mm. jäykkäkouristusrokotetta laitettua. – Nadja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *