Hae
Palasia Arjestani

Murhaava illallinen

Processed with VSCO with a6 preset

Pääsin eilen nauttimaan esityksestä, josta en osannut edes unelmoida! Voitin elämyslahjojen arvonnasta kahden hengen paketin Murhaavalle illalliselle Gurmeeteatteriin Suvilahteen. Illallisella meille tarjoiltiin kolmen ruokalajin illallinen ja samalla seurattiin aivan loistavaa teatteriesitystä. Esityksen alussa eräs henkilö murhattiin ja illan kuluessa selvitettiin kuka murhaaja oikein olikaan. Mielettömän hieno, kekseliäs ja jännittävä ilta! Mukaani pyysin miehen siskon, jonka tiesin arvostavan tällaista kokemusta. Tykättiin molemmat illasta ihan hulluna!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetIllallinen pidettiin Suvilahdessa suuressa lämmitetyssä teltassa. Pöytiä oli kymmenkunta, joista jokaiseen mahtui kahdeksan ihmistä. Meidän pöydässä oli viisi ihmistä ja takana oli pari pöytää tyhjillään. Tänä esitys oli toiseksi viimeinen laatuaan, mutta toivottavasti esitykset jatkuvat myös ensi vuonna! Sisustus oli hienosti suunniteltu ja mä jaksoinkin pitkän aikaa ihastella erikoisia pöytäkoristeita sekä kattokruunuja. Enpä ole aiemmin törmännyt pallokalan muotoiseen kattokruunuun. Lisähännitystä iltaan ja tapahtumaan toi jumalaton tuuli ja välillä koko yleisö tuijotteli kattoon ja mietti varmasti samaa kuin minäkin: lähteekö koko teltta kohta tuulen matkaan!?

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Illan esityksen käsikirjoituksesta vastasi Diana Leesalu ja ohjauksesta Seppo Honkanen. Illallisen kolme ruokalajia ovat Michelin-kokki Jouni Toivasen käsialaa, joka tunnetaan muun muassa ravintola Luomon keittiömestarina ja omistajana sekä suomen Top chef-ohjelmasta. Alkuruokana tarjoiltiin ”Beets&Smoke” eli punajuuritattaria ja savustettua vuohenjuustoa. Pääruokana nautiskeltiin ”Lasten but not least Pork” eli 24h haudutettua possun niskaa, karpaloita ja hasselpähkinää. Jälkiruokana erikoiselta kuulostava ”Bloody Pannacotta” eli tonkapapuvanukas ja veriappelsiinia. Maut kaikissa ruuissa oli todella ihania ja niitä maistellessa olisin vain halunnut lisää ja lisää! Jälkiruoka oli jotain taivaallista ja pääruuan possunniska niin mureaa etten ole koskaan yhtä mureaa ja maukasta lihaa syönyt. Hasselpähkinä sopi mielettömän hyvin perunoiden kanssa ja samanlaista on ehkä ihan pakko kokeilla kotonakin. Kaikkia ateriat olivat gluteenittomia ja laktoosittomia tai vähintään vähälaktoosisia.

Jälleen kerran mietin miksi en panostaisi useammin tällaisiin kokemuksiin? Tällekään illalliselle tuskin oltaisiin päädytty ellen olisi voittanut illallista arvonnassa, mutta miksi? Kokemuksethan on nimenomaan niitä mistä kannattaa maksaa ja joita pitäisi haalia elämässä mahdollisimman paljon. Ensi viikonlopulle onkin suunniteltu miehen kanssa leffaan meno ja siitä johonkin uuteen raflaan syömään 😉

Murhaavasta illallisesta voit lukea lisää osoitteesta gurmeeteatteri.fi.

 

8 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Oijoi mitä eväitä 🙂 Nam nam. Ja aina parasta jos kaikki on gluteenitonta 🙂 .

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Onnea voitosta! 🙂
  Mä en voita ite mitään,vaikka kuinka osallistun arvontoihin…
  Juu,samaa minäkin mietin aina välillä,että miksei tule haettu uusia kokemuksia useammin. Kun paljon kivoja juttuja on tullut koettua.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiitos! Harvakseltaan mäkin voitan ja tällaisia voittoja nimenomaan toivoisinkin 😉 Erilaiset elämykset on parhautta!

 3. Heidi kirjoitti:

  Uskomaton arpaonni! Minua ei onni arvonnoissa suosi – yrittämisen puutteesta ei ole kyse. Vai ovatko nämä sinun arpavoittosi esim. jollekin ryhmälle suunnattuja – esim. blogin kautta yhteistyönä? Eli voittomahdollisuudet suuremmat?
  Oli varmasti mielenkiintoinen ”murhailta”. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Aika harva mun voitoista on mitään blogihommia. Joihinkin kisoihin olen osallistunut blogipostauksilla ja joku aika voitin sitä kautta lahjakortin Ruohonjuureen. Yleensä nämä on ihan facebook-kisoja tai sit netistä löydettyjä 🙂 Mistä nyt millonkin bongaan niitä!

 4. Outi Karita kirjoitti:

  Mä oon pitkään ”haaveillut” tuollaisesta murhaillallisesta. Täällä Porissakin olisi ihan omat murhamestarit 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *