Viikon 37 ruokapäiväkirja – Loma alkaa
Ruokapäiväkirjaa pukkaa taas ja nyt vuorossa viikon 37 ruokapäiväkirja! Alkuviikko meni kotosalla ja keskiviikon ruuista näkee, että kiire oli koko päivän kamoja laittaessa. Fiksuimmat nimittäin jättää aina pakkaamisen viimeiselle päivälle! Olin vielä tämän viikon keskiviikkoon saakka sairaslomalla käden takia, ja tyttökin oli niin kovassa kröhässä, että en uskaltanut häntä viedä tarhaan koko viikolla. Siellä sitten kökötettiin kotona yhdessä päivät pitkät ja tehtiin toisemme hulluiksi. Perussettiä.
Torstaiaamuna meidän lentokone lähti kohti Turkkia ja Sunwing Side Beachia klo 4.40. Sain lentokoneessa väärän aterian, mutta en jaksanut edes valittaa siitä. Sen verran väsynyt, nälkäinen ja ulapalla olin. Pistelin tyytyväisenä ruuan poskeen, laitoin korvatulpat korviin ja kävin unille. Heräsin vähän ennen koneen laskeutumista suht virkeänä. Matkahan alkoi siinä mielessä hyvin, että tyttö ei suostunut syömään koneessa juuri mitään ja oksensi kaiken juomansa veden juuri ennen kuin hypättiin bussiin, joka vei meidät hotellille. Onneksi ei sentään bussia liattu!
No, mennäänpä sitten katsomaan miltä viikon 37 ruokapäiväkirja näyttää!
MAANANTAI
9.30 ruisleipä hummuksella, salaatilla ja kurkulla ja Alpron jogurttia marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä
13.00 riisiä, kikherne-currya ja vihanneksia
jälkkäriksi vegaaninen jäätelö
15.30 pari riisikakkua hummuksella ja teetä
18.30 lämmin salaatti, jossa paahdettua bataattia, kesäkurpitsaa ja salaattia + kastike, jossa oliiviöljyä, omenaviinietikkaa ja vaahterasiirappia
21.10 itse tehty sämpylä påmackanilla, salaatilla, tofulla ja kurkulla
TIISTAI
9.45 oma tekemä sämpylä vihanneksilla ja tofulla, Alpron jogurttia marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä
13.00 puuroa omenalla, kanelilla ja maapähkinävoilla, päälle myös kuorittuja hampunsiemeniä ja chian siemeniä
16.30 oma tekemä sämpylä vihanneksilla ja tofulla ja Alpron rahka
20.00 makaronilaatikkoa ja edellisen päivän salaattia
KESKIVIIKKO
9.45 kauraleipää påmackanilla, salaatilla ja kurkulla, Alpron jogurttia päärynällä, marjoilla ja maapähkinävoilla + teetä
13.00 kaapista jämiä: kikherne-currya, riisiä, vähän spagettia ja porkkanaa
15.30 Alpron rahka ja omena
18.00 anoppilassa pari leipää vihanneksilla ja kuppi teetä
21.15 itse tehty sämpylä påmackanilla ja vihanneksilla + päärynä
TORSTAI
4.00 lentoasemalla oma tekemä sämpylä, jossa vihanneksia ja tofua
5.30 lentokoneessa aamiainen, jossa munakas ja lämpimiä vihanneksia (makkaran annoin miehelle), leipää ja jogurttia + teetä
12.30 hotellin lounaalla runsaasti vihanneksia, ruusukaalia ja sienitäytteisiä ravioleja
jälkkäriksi cappucino ja jäätelö
18.30 illallinen: alkupalat salaattipöydästä, pääruokana italialaista ruokaa (mm. lasagnea) ja jälkkäreistä tuo lasikulhossa oleva banaanijuttu oli todella hyvää!
PERJANTAI
8.30 aamupalalla sämpylää juustolla ja kananmunalla, turkkilainen juustosämpylä, appelsiinia, paistettua tomaattia ja pannareita nutellalla + cappucino
12.45 lounaalla taas paljon vihanneksia, jotain kalaa ja linssikastiketta ja bulguria (?)
jälkkäriksi cappucino + jäätelöä
18.30 illallisella aasialainen teema: suurimmaksi osaksi söin sushia, koska nam! Jälkkäripuffasta taas muutama juttu maisteltavaksi.
LAUANTAI
8.45 aamupalaksi paahtoleipää juustolla ja kananmunalla, hedelmäsalaattia ja pari pannaria nutellalla + cappucino
12.30 vihanneksia, moussakaa, ransakalaisia ja joku lihakepakko
jälkkäriksi jäätelö ja cappucino
18.30 illallisella teemana international: alkupaloina vihanneksia ja erilaisia salaatteja, pääruokana mm, juustolla täytettyjä kevätrullia, mustekalarenkaita, täytettyjä tomaatteja ja jälkkärit taas buffasta.
SUNNUNTAI
8.45 aamupalalla paahtoleipää juustolla kananmunalla, pari pannaria nutellalla ja cappucino
12.30 lounaalla paljon vihanneksia, ranskalaisia vähän ja kikhernekastiketta
altaalla cosmopolitan (oli aika tujua!!)
18.30 illallisella teemana barbeque: alkuruuaksi kaikenlaista salaattipöydästä, pääruokana monenlaisia grillattuja lihoja ja jälkkäri taas buffasta.
Alkuviikko yritettiin syödä jääkaappia tyhjäksi ja siitä tuli idea tuohon lämpimään salaattiinkin, jossa oli paahdettua bataattia ja kesäkurpitsaa. Tuollaisia voisin tehdä useamminkin. Oli nimittäin todella hyvää! Sämpylöitä en ole tehnyt pitkiin aikoihin, mutta tuli fiilis, että nyt aletaan tyhjentämään myös jauhokaappia. Sielläkin on yhtä sun toista jauhoa, joista saisi loihdittua leipiä ja sämpylöitä. Ja olisihan se aina edullisempaa tehdä itse leipää, jos ainekset löytyvät valmiina kotoa. Pataleipää voisinkin tehdä seuraavaksi!
Taas eksyttiin aiheesta, kun ruuasta puhutaan 😀 Loppuviikko meni hotellin buffassa syöden kolme kertaa päivässä. Kuten jo aiemmin kerroinkin, söin koko viikon juuri sitä mitä tarjolla oli. Vähän pelkäsin sitä, että kun syön lomalla ei-vegaanisesti, niin alkaa tekemään mieli muun muassa kananmunia ja niinhän tässä kävikin. En kuitenkaan aio stressata asiasta! Ruuat oli hotellissa jälleen kerran todella hyviä ja tykkäsin salaattipöydistä mielettömän paljon. Päivän aikana syötiin kolme kertaa: aamiainen, lounas ja illallinen. Tytölle käytiin hakemassa useampana päivänä välipalaa (joka kuului myös hintaan), koska hän on todella huono syömään aamupalaa, varsinkaan jos joutuu aamupalapöytään heti herättyään. Ei siitä hommasta tullut yhtään mitään. Illallisen jälkeen oli aina ihan täynnä, vaikka kuinka yritti syödä hillitysti. Ihan joka päivä ei tule syötyä illallisella kolmea ruokalajia 😀
Miltäs viikon 37 ruokapäiväkirja näyttää?
Edellinen postaus: Näin treenaan takareisiä ja pakaroita!
♥ SEURAA MINUA ♥
Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.