Hae
Palasia Arjestani

Kyllä Suomen luonto on kaunis ja antelias

Processed with VSCO with c3 preset

Tämä päivä on vietetty ulkoilmassa aika lailla siitä lähtien, kun silmäni aamulla aukaisin. Aamusmoothien imaisin keinussa istuen ja aamupalan jälkeen lähdettiin välittömästi katsastamaan josko löytyisi kantarelleja tai mustikoita piirakkaan. Sieniä ei löytynyt, mutta mustikoita kerättiin useampaankin piirakkaan! Jestas miten pullollaan metsät ovat marjaa ja koko ajan kypsyy lisää. Aika vikkelä saa olla täälläkin marjojen suhteen sillä aivan näillä näppäimillä saapuu taas thai-ihmiset kaapimaan metsät puhtaiksi. Ihan niin kuin muutamana edellisenä vuonna on käynyt. Eipä sillä, kyllä tuolla marjoja riittää, vaikka tuntuu ettei niitä koskaan saa kerättyä tarpeeksi. Meidän keräämät mustikkavarastot kestää pakkasessa noin kolme kuukautta, mutta viime vuotisia puolukoita sen sijaan löytyy vielä pari pussia 🙂

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Me ollaan mökillä tosi ahkeria sienestäjiä ja marjastajia. Häpeäkseni täytyy tunnustaa etten ole kovin hyvä sieniasiantuntija. Tunnistan ehkä kantarellin, punaisen kärpässienen ja mustatorvisienen. Usein onnistun kuitenkin veikkaamaan onko sieni syötävä vai ei. Anoppi sen sijaan on melkoinen velho mitä sieniin ja ylipäänsä kasveihin tulee. Olen yrittänyt lukea ahkerasti sienikirjaa, mutta kuka sitä jaksaa metsään raahata! Siellähän sitä aina tarvitsisi. Täytynee hankkia pokkariversio, ja kasveista myös! Mulla on tapana kanniskella kameraa metsässäkin mukana ja otan kuvan aina kun löydän kasvin, jota en ole aikaisemmin nähnyt ja etsin sen sitten mökillä kasvikirjasta. Mikä hienointa, niin tytöstä on kasvamassa myös melkoinen sieni- ja kasviasiantuntija! Harva nelivuotias tunnistaa yhtä montaa kasvia ja sientä kuin hän ja se on täysin mökkielämän ansiota.

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Metsäreissun jälkeen lähdin reilun tunnin mittaiselle kävelylle. Olen viime aikoina innostunut e-kirjoista ja tänä oli ensimmäinen kerta, kun kuuntelin kirjaa lenkkeillessä. Välillä pysähdyin ihastelemaan kukkasia ja kasveja kännykällä ja jatkoin matkaa. Osuipa silmiin jokunen kantarellikin ja painoin apajat visusti mieleen. Vaikka tykkään todella paljon asua Helsingissä ihmisvilinän keskellä niin ainoastaan täällä pystyn rauhoittumaan ja rentoutumaan kunnolla. Ei ole kauniimpaa näkyä kuin puhdas suomalainen järvimaisema ja sitä täällä näkee koko ajan. Lenkin aikana tuli taas mietittyä yhtä sun toista ja laitettua ajatuksia tärkeysjärjestykseen. Taisi siinä mietiskellessä osa kirjastakin mennä ohi. Mietin, että minusta on tullut aika säästeliäs tyyppi ja panostan rahallisesti aika harvoihin asioihin. Arvostan kierrätystä, mutta oikeastaan asuminen, ruoka ja matkustelu ovat juttuja, joista maksan jopa ihan mielelläni. En oikeastaan enää edes uskalla ostaa mitään kovin kallista, koska se on mielestäni tuhlausta. Rakastan kuitenkin kuvaamista ja muistojen tallentamista niin eikö olisi viisasta satsata asiaan, josta niin kovin pitää. Mietin asiaa vielä vähän aikaa, mutta jos oikein hurjaksi heittäydyn niin haluaisin vaihtaa puhelimeen uudempaan, jossa tarkempi kamera ja hankkia lisäksi kameraan uuden objektiivin sekä mahdollisesti myös mikrofonin videoita varten. Mietitään, mietitään…Kävelylenkki ei tainnut tulla mulle kovin halvaksi 😀

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Olettekos te kovia marjastamaan tai tunnistatteko kasveja sekä sieniä hyvin?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.