Hae
Palasia Arjestani

Apu yhden soiton päässä (+arvonta)

Yhteistyössä Lähitaksi.

Huhtikuu 2009. Fitness-kisat ja niiden jatkot ovat ohi. Kello on 3.30 yöllä ja olen täysin vieraassa kaupungissa. Ilmoitin miehelle ettei tarvitse tulla hakemaan, kaveri heittää minut anoppilaan keskustasta. Kaveri hävisi kesken illan eikä vastaa puhelimeen eikä viesteihin. Shit. Kävelen taksijonolle, joka on vähintään 20 metriä pitkä. Ilma on todella kylmä ja minulla aivan liian vähän päällä. Paleltaa aivan jumalattomasti. Tiedän olevani umpijäässä, jos jään odottelemaan taksijonoon. Ohi ajaa joku tuntematon auto ja tarjoaa kyytiä. Niin tyhmä saati kylmissäni en kuitenkaan ole, että ottaisin kyydin vastaan. Kävelen puoli kilometriä keskustan ulkopuolelle ja soitan taksin. Pääsen turvallisesti perille oman kullan viereen nukkumaan.

Maaliskuu 2012. Olen viimeisilläni raskaana ja lyllerrän kauppaan, kun vatsaan alkaa sattua julmetusti. Käännyn ympäri ja kävelen kotiin. Tunnustelen vauvan liikkeitä ja hän liikkuu aivan normaalisti. Kivut eivät vaikuta supistuksilta, niin kuin niistä nyt jotain ensisynnyttäjänä tietäisin. Istuin kotona sohvalla ja kivut vain jatkuivat. Kun kipuja oli ollut parin tunnin ajan soitin Kätilöopistolle ja kysyin pitäisikö tulla näytille. Olivat sitä mieltä, että pitäisi. Katsoin kelloa. Se näytti vähän yli yhtä eli mies tulisi töistä vasta kolmen tunnin kuluttua. Pakkasin sairaalakassin varmuuden vuoksi lähtövalmiiksi ja soitin taksin. Ystävällinen kuski kyyditsi minut ihan oven eteen.

Syyskuu 2012. Tyttö oli kuumeessa jo kolmatta päivää ja aloin huolestua todenteolla. Oli viikonloppu ja oma terveysasema kiinni. Olin kaksin lapsen kanssa kotona, kun kuume nousi jälleen 40 asteeseen ja lapsi itki hysteerisesti. Ensimmäisen lapsen äitinä olin aivan paniikissa ja soitin Lastenklinikalle. Kerroin hoitajalle tilanteen ja he kehottivat tulemaan saman tien tytön kanssa lääkärille. En saanut miestä kiinni ja appiukkokin oli mökillä pitkän matkan päässä. Soitin taksin, puin itseni ja lapsen hyvin ja menin pihalle odottamaan. Pääsimme nopeasti perille ja lääkärille. Onneksi syytä huoleen ei ollut.

Huhtikuu 2017. Seison pysäkillä ja odotan bussia. Yö on ollut kylmä ja paksusta takista, piposta ja hanskoista huolimatta minua palelee. Laitan kännykästä aamulypsyn soimaan ja keskitän katseeni päätepysäkille. Pysäkki näkyy meille, mutta se on tyhjä. Bussin tuloon on kolme minuuttia aikaa, mutta joskus se tulee aivan viime tipassa. Kello tulee pykälään eikä bussia näy. Vieressä seisova kundi naputtelee hermostuneesti jalallaan. Olen joskus jutellut hänen kanssaan ja tiedän, että hänen täytyy ehti seuraavaan junaan ihan niin kuin minunkin. Kello tikittää eteenpäin eikä bussia kuulu. Mietin, että jos bussia ei näy viiden minuutin sisällä soitan taksin. Viisi minuuttia kuluu ja toteutan suunnitelmani. Ehdin kuin ehdinkin töihin, kiitos ripeän taksikuskin!

Huhtikuu 2017. Tulen kotiin salin kisoista, joissa olin tuomarina. Käyn suihkussa ja syön. Otan hetken ihan iisisti. Kävelen vaatekaapille ja pengon sieltä mieleisen asun iltaa varten. Meikkaan ja laitan hiukset. Pukeudun ja käyn vielä ärrällä tekemässä siskoni ja minun yhteisen kimppaloton. Kävelen kotiin, pakkaan laukun ja soitan taksin. Saan tekstarilla ilmoituksen, että kyyti saapuu 19.07. Katson kelloa. Se näyttää 19.07. Onpa nopeaa toimintaa! Kurkkaan ikkunasta ja siellä taksi jo odottaakin. Kuskina on hauska vanhempi kaveri ja juttua riittää. Matka sujuu nopeasti. Huikkaan mukavat illat ja riennän pitämään mukavan illan treenikavereiden kanssa.

Näitä tarinoita riittää itselläni jaettavaksi vaikka kuinka paljon, mutta tässä ne tärkeimmät ja mieleenpainuvimmat. Huomasitteko mikä näissä kaikissa on yhteistä? Aina apu on tullut taksin muodossa, viimeisimmissä tapauksissa nimen omaan Lähitaksin muodossa. Se on ollut helposti tilattavissa ja aina lähellä, vain yhden puhelinsoiton päässä. Minulle taksi on toiminut apuna niin hätätilanteissa kuin arjessakin. Väsyneen lapsen ja isojen kauppakassien kanssa kotiin pääsee taksilla huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin bussilla monen mutkan ja vaihdon kautta. Lähitaksi on pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan taksikeskus ja sen saat tilattua näppärästi numerosta 0100 7300 tai Lähitaksi-mobiilisovelluksella.

Lähitaksille on ostettavissa näppärä Lähitaksiraha ja mun mielestä sellainen on erittäin hyvä lahjaidea vaikkapa perheen äidille tai ihmiselle, jolla on jo kaikkea! Taksiraha on siis arvokortti, joka toimii nimenomaan Lähitaksin kyydeissä. Taksirahakortteja on saatavilla 30, 50 ja 100 euron arvoisina. Saldon voit tarkistaa jo ennen matkan alkua autoissa niin ei tule yllätyksiä määränpäässä. Taksirahakortin voit hankkia Lähitaksin toimistosta sekä Lähitaksin verkkokaupasta. Lue lisää Taksirahasta verkkosivuilta.

Lähitaksin sivut: www.lahitaksi.fi

Kerro mitä Lähitaksi tuo sinulle mieleen ja olet mukana 50 euron arvoisen Taksirahakortin arvonnassa! Arvonta suoritetaan perjantaina 5.5 klo 20. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi (ei näy muille kuin minulle) niin saan voittajaan yhteyden 🙂 Onnea arvontaan!

 

34 kommenttia

 1. Kintsu kirjoitti:

  Ei tule mitään erityistä mieleen. Aina on avun saanut kun on kyytiä tarvinnut ?

 2. Mipa kirjoitti:

  Lähinnä tulee mieleen mukavat keskustelut kuskien kanssa, silloin kun taksia olen tarvinnut :).

 3. ina kirjoitti:

  Tulee mieleen monet monet baari-illat kun on päässyt turvallisesti kotiin 😀

 4. Laura kirjoitti:

  Tulee mieleen päällimmäisenä taksimatkat lentokentälle ja sieltä kotiin 🙂

 5. Julia kirjoitti:

  Yhdistän Lähitaksin turvallisuuteen & nopeuteen! Monessa tilanteessa, kun julkisilla kulkuyhteydet ovat olleet huonot, niin Lähitaksin palvelut ovat pelanneet mainiosti 🙂

  • Nimetön kirjoitti:

   kyllä lähitaksi pelaa ja tutut kuljettaja ken ollut vieraampi onhan pitkällä matkalla tutustunut ja lähitaksin suurkuluttajana paljon käytän

 6. Jonna kirjoitti:

  Lähitaksi ei ole itselleni tuttu palvelu, mutta kuulostaa luotettavalta ja nopealta. Onkin kiva kuulla tällaisesta mahdollisuudesta silloin kun taksiin joutuu turvautumaan. Niitä tilanteita tulee kyllä satunnaisesti.

  • Mikke410 kirjoitti:

   Lähitaksi toimii lähes koko vanhan Uudenmaan läänin alueella. Se on Suomen toiseksi suuri taksikeskus, yli 1300:lla autolla. 😉

 7. sara kirjoitti:

  Mulla yhdistyy siihen ihana ajatus lomasta, matkustelusta ja siitä ihanasta matkustelun tuomasta jännityksestä! Kun ollaan menossa lentokentälle tai sieltä kotiin, mennessä tuskin pysyy penkillä kaikesta siitä innosta, ja kotiinpäin on rento ja helppo kyyti ovelle asti jälleen yhtä kokemusta rikkaampana!

  • Jonna kirjoitti:

   Moi Sara! Arpaonni osui sinun kohdallesi 🙂 Otan sinuun yhteyttä palkinnon toimittamiseksi!

 8. Emilia kirjoitti:

  Olin lähdössä synnyttämään pari vuotta sitten talvella, oli kauhea lumimyrsky ja odotin taksia jonkin aikaa, ja tuli soitto että taksi on juuttunut lumihankeen! Onneksi sitten toinen taksi tuli ja pääsin nopeasti sairaalaan 🙂

 9. NoraP kirjoitti:

  Vaivattomasti ja nopea apu,ehdottomasti!:)

 10. Sonja kirjoitti:

  Tuoreimpana muistona viime sunnuntai.. oli ihana päästä turvallisesti kaiken vappuhulinan keskeltä kotiin! 🙂

 11. Mari A. kirjoitti:

  Päällimmäisenä mielessä on ne suuret helpotuksen tunteet, kun väsyneenä baari-illan jälkeen on päässyt suoraan kotiovelle!

 12. Miguel kirjoitti:

  Mukavasti pääsee himaan .. aina kotiin päästy

 13. ninna kirjoitti:

  nopea mutta kallis

 14. seppo kirjoitti:

  paljon käytän.turvallisesti perille.yleensä mukavat oltavat.

 15. camilla kirjoitti:

  luotettavaa kuljetusta silloin kun itse ei jaksa ajaa käytän lentokentälle se on kätevä varsinkin varhaisaamuina tai yöllä.joskus yövuoronjälkeen josbussit ei kulje tai ei jaksa odottaa

 16. R kirjoitti:

  Lähitaksi tuo mieleeni aina loman ; se kutkuttava lähdön tunnelma lentokentälle mennessä ja vastaavasti turvallinen kotiinpaluu takaisin tullessa.

 17. maria kirjoitti:

  Jos ei muulla niin ainakin taksilla, jos vaan on nappulaa 😉

 18. Salli kirjoitti:

  No turvallinen tunne.on kun lähitaksilla matkustaa
  Hyvin on aina toiminut.

 19. Mari kirjoitti:

  Lähitaksi on palvelu, joka on aina lähellä.

 20. Veronica kirjoitti:

  Harvinaista herkkua, on kallista pienituloiselle.

 21. Marjo k kirjoitti:

  Kerran oli vähällä myöhästyä ruotsinlaivalta. Tukholman päässä. Eikä meinattu saada taksia millään. Onneksi ehdittiin kuitenkin omaan laivaan. Tämä tuli siksi mieleen kun siellä ymmärsi suomalaisten avuliaisuuden ja varsinkin taksien. Miten avuton olo oli vähän aikaa.

 22. Suvikh kirjoitti:

  Toimiva systeemi

 23. juju kirjoitti:

  kätevyys

 24. Karoliina kirjoitti:

  Ystävällisyys ja lämminhenkisyys nimenomaan lähi nimestä, takaista sitten aina saatavilla oleminen ja luotettavuus. Ikinä ei ole taksi tulematta jättänyt kun soitettu kyytiä.

 25. anna s. kirjoitti:

  Baari-iltoina tulee tarpeeseen 🙂

 26. Heidi kirjoitti:

  Luotettava, turvallinen apu, kun määränpää ja reitti ei ole tuttu.

 27. hilkka kirjoitti:

  Luotettava kyyti kotiovelle asti 🙂

 28. Jasmina kirjoitti:

  Lähitaksista tulee mieleen juttujesi perusteella, että ovat todellisia arjen sankareita, kun auttavat ”hädän” keskellä 😀

 29. Blonette kirjoitti:

  Omat koulukuljetukset lapsena 🙂

 30. Kaijal kirjoitti:

  Lähitaksi on luotettava ja nopea palvelu.

 31. Tintti kirjoitti:

  Työskentelen kehitysvammaisten ihmisten kanssa. He käyttävät usein lähitaksia matkustaessaan. Useimmiten upeita sananvalmiita ihmisiä siellä kuskeina, joilla ei mene sormi suuhun vähän erikoikoisemmissakaan tilanteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.