Hae
Palasia Arjestani

Itseään voi kehittää muuallakin kuin koulussa!

itseään voi kehittää

Hain kouluun syksyllä, mutta en päässyt sisään, joten aloin miettimään, että pakostikin itseään voi kehittää muuallakin kuin koulussa. Halusin kovasti koulun penkillä liiketaloutta lukemaan, mutta niin halusi aika moni muunkin ja mun ämmän ylioppilastodistus oli suorastaan vitsi noissa kokeissa. Jäin omilla papereillani varasijalle 270 jotain, joten tämä kertonee jo jotain hakijamääristä ja hakijoiden tasosta. Vähän aikaa olin maissa, mutta totesin aika nopeasti asioiden olevan hyvin myös näin. Mietin jo kouluun hakiessakin, että en ehkä jaksaisi vetää opintoja töiden ohella. Itsepäinen kun olen, olisin varmasti yrittänyt väkisin hoitaa molemmat ja varmaan tiedätte mitä siitä seuraa..

Oivallus: itseään voi kehittää muuallakin kuin koulussa

Eräänä hiljaisena työpäivänä aloin puhumaan työkaverin kanssa erilaisista kursseista. Hän käy paljon työväen opiston kursseilla ja aloin saman tien selata kurssitarjontaa läpi. Klikkailin itseni mukaan kaikkiin kiinnostaviin ja muutama vielä polttelee kovasti. Osaan pääsin suoraan mukaan ja osassa olen jonossa. Kursseja selaillessa innostuin suuresti, sillä ne kaikki käsittelivät asioita, joita kohtaan minulla on jo valmiiksi suunnaton kiinnostus ja intohimo! Kurssien avulla pääsen kehittämään itseäni näillä osa-alueilla lisää ja oppimaan uutta. Mietin, että entä jos jätän kouluun hakemiset nyt sikseen ja keskityn valitsemaan kursseja, jotka oikeasti kiinnostavat? Ei voi olla huono veto ollenkaan vai mitä olette mieltä? Työväen opistot, Martat ja netti on täynnä erilaisia hyödyllisiä ja innostavia kursseja, joten miksi en hyödyntäisi niitä ja hakisi niiden kautta kaipaamaani uuden oppimisen tunnetta!

Kurssit, joille ilmoittauduin

Tällä hetkellä olen ilmoittautunut yhdeksälle lähinnä ruokaa ja käsillä tekemistä käsitteleviin kursseihin Vantaan työväenopistoon.

 • keittoja kansainvälisistä katukeittiöistä (jonossa)
 • vietnamilaista katuruokaa: Bánh mí -patonkeja
 • lähi-idän brunssi
 • ystävänpäivän leivontaa lasten ja aikuisten kanssa (jonossa)
 • paju -ja risupunonta (jonossa)
 • parveke paratiisiksi (jonossa)
 • korealainen bibimbap-illallinen
 • aasialaisia sormisyötäviä
 • lahmacun, turkkilainen pizza

Näiden lisäksi kiinnostelisi suuresti osallistua verhoilun sekä huonekalujen entisöinnin kursseille, mutta ne kestävät sen verran monta päivää, että en ole varma pystynkö sitoutumaan kaikkiin kertoihin. Täytyy miettiä asiaa!

itseään voi kehittää

Mistä rahat kursseihin?

Työväenopiston kurssitkaan eivät ole ilmaisia, joten rahat niiden suorittamiseen täytyy löytää jostain. Onneksi ne eivät kuitenkaan monia kymmeniä euroja maksa! Olen sitä mieltä, että opiskelu ja itsensä kehittäminen ei mene koskaan hukkaan, joten irrotan omaan budjettiini summan x opiskelua ja kursseja varten. Sain juuri joulukuun palkassa töistä 500e bonuksen ja osa tästä menee suoraan opiskelutilille ja osa säästöön tai sijoituksiin. Kurssien lisäksi rahaa täytyy budjetoida myös muihin harrastuksiin ja koirallekin tekisi mieli ostaa joku temppukurssi, rallytoko-kurssi tai jotain. Mutta niin kuin sanoin, uuden oppiminen ei mene koskaan hukkaan, joten tämä on osa-alue, johon ihan mielelläni irrotan rahaa jostain muualta.

Oletko sinä innostunut työväenopiston kursseista tai kehittämään itseäsi muuten kuin koulussa?

Edellinen postaus: Juhlapöydän kylmäsavulohikakku

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

3 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Niin kaunis kuva! Kuulostaa kivoilta nou kurssit!

 2. Sonja kirjoitti:

  Itse tykkään aika paljon erilaisista MOOC kursseista. Esim aloitin juuri yhden yliopistotason kurssin täällä: https://www.edx.org/ . Mulla on ihan unelmatyöpaikka. Mutta pyrin koko ajan kehittämään vapaa-ajalla itseäni omalla alalla. Jotta mahdollisuudet uralla etenemiseen olisivat paremmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *