Hae
Palasia Arjestani

Mitä sinä haluaisit lukea blogista?

Processed with VSCO with a6 preset

Kuva: Monna Treenaa

Meillä oli eilen tosi mukava miitti Fitfashionin porukan kanssa. Käytiin alkuun käytännön asioita, syötiin ja kahviteltiin herkullisten Onnenrusinan raakakakkujen saattelemana. Moni ei ehkä ymmärrä sitä ettei bloggaaminen ole pelkkää kirjoittamista. Tämä vaatii välillä niin paljon muutakin ja tähän touhuun saa upotettua järjettömän määrän tunteja viikossa. Juuri bloggaamiseen liittyvistä asioita jutusteltiin paljon kollegoiden kanssa ja joku taisi sanoa, että näistä keskusteluista pitäisi oikeasti ottaa video. Melkoisia juttuja monet meistä ovat nähneet ja kuulleet bloggaajanurallaan. Muun muassa kaikenmaailman kikkelikuvat on tulleet tutuksi aika monelle meistä inhottavista stalkkereista puhumattakaan…

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Itse bloggaan puolitosissani. Tämä on mulle erittäin tärkeä harrastus, mutta kun tätä muutakin elämää on aika paljon niin ammattilaiseksi minusta ei näillä resursseilla olisi. Haluan kuitenkin tehdä mahdollisimman hyvää ja mun persoonani kaltaista blogia ja mielestäni olen siinä hyvin onnistunutkin. Oli mielettömän mielenkiintoista kuulla ammattikseen bloggaavan Tickle your fancy-blogin Saran kokemuksia ja vinkkejä bloggaamisesta. Hän todellakin on ammattilainen tässä asiassa ja sen näkee hänen kädenjäljestään blogissa. Upeita kuvia, mielenkiintoisia aiheita ja massasta erottuva persoonallinen ote kirjoittamiseen. Olen itsekin Saran blogia seurannut jo vaikka kuinka kauan enkä varmasti kyllästy ikinä!

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Kauaksi ollaan tultu siitä mitä minunkin blogi oli aloittaessani joskus kahdeksan vuotta sitten. Ei ole enää suttuisia kuvia ja pelkkiä treenipostauksia liikkeineen, sarjoineen ja painoineen. Aihealueet ovat laajentuneet sitä mukaa kun omaa elämänkokemusta on karttunut lisää. Elämä ei pyöri enää vain salin ja gramman tarkkojen ruokamäärien ympärillä. Pieniä muutoksia tulee jatkossakin, mutta ei mitään maata mullistavaa. Tällä hetkellä mielen päällä on blogin nimen vaihtaminen enemmän minunlaiseksi ja olen tainnut jo sopivan keksiäkin. Tätäkin asiaa olen miettinyt jo todella pitkään ja vasta viime päivinä keksin parikin nimeä, jotka sopivat mun aihealueisiin ja blogin tyyliin todella hyvin. Myös blogin ulkonäköön tulee joitain muutoksia, mutta vain parempaan päin! Valokuvaamista haluaisin oppia enemmän ja suunnitelmissa on valokuvauskurssi. Myös kamera- sekä kännykkäkalustoa pitäisi uusia, jotta saisin otettua laadukkaampia kuvia. Nämä hankinnat kuitenkin vaativat rahaa ja säästämistä. Vaikka rahapuun omistankin niin ei se tunnu viisisatasia mulle kasvattavan vaikka kuinka yritän! Voisikohan sen palauttaa kauppaan? 😀

Nyt haluankin kysyä mitä te lukijat toivoisitte tältä blogilta? Mistä aihealueista toivoisitte minun kirjoittavan enemmän? Mistä vähemmän? Onko jotkin jutut aivan turhaa tai jotkin ylitse muiden? Häiritseekö jokin asia blogin ulkonäössä tai minun kirjoitustyylissäni? Olisi kiva kuulla teidän mielipiteitänne, koska itseni lisäksi kirjoitan tätä blogia myös teille, ja haluan sen olevan mahdollisimman hyvä ja viihdyttävä!

7 kommenttia

 1. Rt kirjoitti:

  Minä tykkään sun blogista koska tämä on niin elämänmakuinen. ☺ Eli se ”lifestyle”- puoli kiinnostaa eniten. Samoten ruokajutut! Monet reseptit oon testannu sun blogista. Salihommista ei kauheen tarkat infot kiinnosta mua, esim toistomäärät, kilot, eikä mahottomasti ne liikkeetkään, kun en itse salilla käy. Mutta ei ne häiritse! ?

 2. Ninni kirjoitti:

  Mua kiinnostaa treenijutut siltä kantilta miten itse treenaat ja miten kehityt. Ei niinkään mikään opastus tyyppinen ”tee helppo kotitreeni”. Sitten ihan peruskuulumiset ja arjen sujuminen kiinnostaa. Ruokajutut ei ihan hirveästi kiinnosta, vähän on kiva tietää mitä syöt, mutta välillä tuntuu että ruokajuttuja tulee ihan liikaakin. En ole koskaan ymmärtänyt miksi bloggarit jaksaa säätää niin hirveän paljon kuvista ja hermoilla ”laadukkaista kuvista”. Kuva ku kuva, kuhan nyt selvän saa niin ihan hyvä. En jaksa lukea liian siloiteltuja blogeja.

  • Jonna kirjoitti:

   Hei ja kiitti vinkeistä! Aika lailla samoilla linjoilla ollaan. En itsekään tykkää liian silotelluista blogeista, mutta varsinkin ruokakuvaaminen kiinnostaa mua itseäni 🙂

 3. Anni kirjoitti:

  Vähän samaa mieltä olen edellisen kommentoijan kanssa siitä kuvanlaadusta kuumottamisesta. Minusta sun blogin kuvat on oikein hyviä ja laadukkaita! Tokihan saat kehittää itseäsi sen suhteen, jos tunnet sisäistä paloa asiaan kohtaan mutta ainakaan minä perustallaajana en osaa tehdä eroa nopean räppäisyn ja tuntikausia valmistellun kuvasarjan välille. Tai toki osaan, mutta arvostan blogiasi joka tapauksessa yhtä paljon. Treenijutuissa kiinnostaa ehkä, kuten joku edellä jo kommentoikin, treenipainoja ja -vinkkejä enemmän sun omat pohdinnat treenaamisesta, fiilikset ja kehittyminen. Ne paskan fiiliksenkin postaukset, liittyivät ne treeneihin tai muuhun elämään antaa lohtua lukijalle. En niinkään välitä makeiden leivonnaisten ohjeista, johtuu toki omista mieltymyksistä, mutta tavallisten arkiruokien keksimisen kanssa kun joutuu itsekin pohdiskelemaan, ovat niiden ohjeet enemmän kuin tervetulleita! Oikeastaan vain rahasta puhumisessa on aina ikävä kaiku. Sen puute ja sen sydän vereslihalla päivittäin hankkiminen kun on lähes kaikille tuttua, ja itsekin sivuutan lähes aina rahapuheet jos ollaan isommassa porukassa kuin perheen tai puolison kesken. Sekin lienee toki vain omaa suppeuttani! Vaikka luultavasti ajoittain tunnet paineita kehittyä bloggaajana johonkin tiettyyn suuntaan, rohkaisisin sinua kuitenkin pysymään ”aina tuollaisena kuin nyt oot.” Syy siihen, että jonkun blogi on viihdyttävä tai takaisin palaamisen arvoinen ei johdu kuvien laadusta tai trendikkäistä postausaiheista, vaan siitä, että blogia pitää ihminen joka on kiinnostava joko persoonana tai hänen tekemisensä tai harrastuksensa kiinnostaa yleisesti. Sun blogissa mä pidän ehdottomasti siitä, että postausaiheet vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Tunsin vilpittömästi surua kanssasi läheisesi poismentyä, voivottelin lukiessani olkapääkivuistasi, riemuitsin kun kuulin arpajaisvoitostasi vaikken itse koskaan voita mitään. Tunnut pelkästään parin vuoden blogin seuraamisen jälkeen ystävältä joka sattuu asumaan kaukana mutta jolle pitäisi soittaa tai lähettää hassu postikortti. Se, että saa lukijan tuntemaan näin on minusta tärkeämpää kuin joidenkin oletettujen trendien seuraaminen <3

  • Jonna kirjoitti:

   Anni, tää oli sellainen kommentti joka sai kyyneleet silmiin! Vastaan vasta nyt kun…Noh, tiedät varmaan miksi 😀 Lupaan pysyä tällaisena kuin olen! Mitä noihin kuviin tulee niin lähinnä ruokakuvaus on se mikä itseäni kiinnostaa ja siinä tahtoisin kehittyä. Mutta päivä kerrallaan! Nyt keskityn tän olkapään hoitoon ja sit pikku hiljaa treenien kimppuun 😉

   Ps. Haluun hassun postikortin!

 4. Sanna kirjoitti:

  Tykkään blogistasi, kun se on elämänmakuinen. ☺ Olen lukenut sitä jo pitkään ja muutaman kommentinkin heittänyt silloin tällöin. Ruokapäiväkirja-postauksia on ikävä.

  • Jonna kirjoitti:

   Hei, täytyykin ottaa ruokapäiväkirjat takaisin ohjelmistoon! Kiitos muistutuksesta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *