Hae
Palasia Arjestani

Mitä minä katson YouTubesta?

youtubesta

Olen itse julkaissut ensimmäiset videoni tubeen muistaakseni 2007. Saattaa olla aiemminkin. Minulla oli hieno pieni digikamera, josta siirrettiin piuhalla videot koneelle ja movie makerilla editoin niistä lyhyitä pätkiä vanhalla läppärilläni. Jos jaksoin editoida. Kuvan laatu oli surkea, mutta olihan se mahtavaa ladata nettiin omia treenivideoita! Mun treenivideokanavalla videoilla on useampi satatuhatta katselukertaa ja vielä nykyäänkin lataan silloin tällöin sinne jonkun salilla otetun randomvideon ilman mitään hienoja editointeja ja tehosteita. Kännykästä vain suoraan nettiin. Jo noina vanhoina hyvinä (?) aikoina katselin youtubesta paljon treenivideoita. Vloggaaminen ei ollut silloin mitenkään in enkä tuntenutkaan ketään vloggaajia. Lieneekö sellaisia ollutkaan?

Mun makuni videoiden suhteen kulkee ihan laidasta laitaan. Eniten pidän sellaisista kanavaista, joissa on vähän kaikenlaista laidasta laitaan. Lifefstyleä, arkea, treeniä, ruokaa, perhettä. Ihan kaikki kelpaa kunhan vloggaajan persoona vain iskee. Enimmäkseen seurailen naisten kanavia, mutta miehen perässä olen eksynyt joihinkin suomalaisten bodarikundien kanavallikin ja käynyt katselemassa heidän treenijuttujaan, mutta pääasiassa seuraan naisvloggaajia sekä Suomesta että muualta. Itse asiassa mun suosikkivloggaaja on australialainen!

Videoiden katselu on rentouttavaa ja opettavaista. Niiden avulla voi nollata päivää ihan samalla tavalla kuin katselemalla töllöä. Videoista saa aina hyviä vinkkejä ja inspiraatiota esim. treenaamiseen, kodin järjestelyyn ja raha-asioihin. Katselen videoita useimmiten illalla kotona sekä töissä hiljaisina hetkinä. Kovin montaa pätkää en ehdi päivän aikana katselemaan. Sanotaanko, että keskimäärin ehkä 2-3. Joinain päivinä en yhtään ja viikonloppuna taas enemmän. Määrä vaihtelee muun elämän ja ajankäytön mukaan. Omaa vlogiani pyrin päivittämään 2-3 kertaa viikossa ja sekin vie todella paljon aikaa. Yhden videon editointiin menee nimittäin 2-3 tuntia ja siihen lisäksi kuvausaika niin kyllähän niitä tunteja kertyy! Mutta mennäänpä sitten mun vlogisuosikkien top 5:een!

youtubesta

1. Sarah´s day

Tämä on ihan ehdottomasti mun suosikki tällä hetkellä! Australialainen energinen mimmi, jolla on todella inspiroivia treeni- ja ruokavideoita. Videot ovat laadukkaita ja persoonallisia. Tästä naisesta ei voi kuin tykätä! Olen alkanut katsoa hänen videoitaan pari kuukautta sitten ja vielä riittää läpikahlattavaa. Sarah kuvaa paikassa kuin paikassa ja välillä videoilla vilahtaa myös hänen perheensä, ystävänsä sekä avomies. Vlogiin pääset tästä.

youtubesta

2. Milla Grönman

Milla on porilainen valokuvaaja, joka on perustanut kaverinsa kanssa sisältötoimista Pumpulikadun. Tykkään kovasti Millan visuaalisesta silmästä sekä lempeän rauhallisista videoista. Millan kanavalla on paljolti dailyvlog-tyyppistä sisältöä hänen omasta tapahtumarikkaasta arjestaan. Kannattaa tsekata! Vlogiin pääset tästä.

youtubesta

3. Hanna Öberg

Jos kaipaat treenimotivaatiota ja hyviä vinkkejä esimerkiksi liikkeisiin, niin Hannan vlogista löytyy! Hanna vloggaa englanniksi, vaikkakin taitaa olla ruotsalainen. Hän on myös todella suosittu instagramissa enkä yhtään ihmettele. Kuvat ovat laadukkaita ja videot motivoivia. Vlogissa on hyvin tehtyjä videoita ja kyllähän tuota neitokaista ihan mielellään katselee! Vlogiin pääset tästä.

youtubesta

4. Mariieveronica

Mariieveronica eli Veronica Verho on hauska ja sukkela sanainen helsinkiläinen nainen, joka tunnetaan myös NRJ:n aamuista. Hänen videoissaan minuun uppoaa juurikin huumori ja aitous. Veronica vaikuttaa todella aidolta tyypiltä ja osaa editoida videonsa taitavasti ja kompaktisti. Jos kaipaat huumoria elämääsi niin tämä vlogi on sinun juttusi! Kanavalle pääset tästä.

youtubesta

5. Budget girl

Kuten nimestäkin voi päätellä, tällä kanavalla käsitellään rahaa ja säästämistä. Budger girl oli ensimmäinen säästämiseen erikoistunut kanava jolle eksyin itse asiassa erään blogin lukijani suosittelemana! Tykkään kanavan erilaisista vinkeistä säästämiseen liittyen ja on ollut hauska seurata kuinka hän on päässyt veloistaan eroon ja saanut jo sievoisen summan rahaa säästöön. Kanavalta löytyy myös ruokaohjeita sekä kirpparikierroksia. Videoiden laatu on alkanut parantua pikku hiljaa ja vaikka osa videoista on pelkkää puhetta niin niitä on mielenkiintoista katsoa. Rakastan 5 frufgal things -videoita! Kanavalle pääset tästä.

Mun seurantalistalla on monia muitakin videoita, mutta tässä tämän hetken suurimmat suosikit! Oliko näissä sinulle uusia vai tunsitko nämä jo entuudestaan? Mitä sinä katsot YouTubesta? Suosittele ihmeessä!!

 

5 kommenttia

 1. Riikka kirjoitti:

  Kiitti näistä! Pitää käydä katsastaan nämä. Varsinkin tuo viimeinen on varmaan mun mieleen. Itseoon lähiaikoina katsonut esim. Fun, cheap or free -kanavalta just budjetointiin liittyvää ja sit kaikkia ”home declutter” tai ”home organisation” tai ”speed clean my house” ym hakusanoilla löytyviä. Varsinki nuo siivousvideot on saanut motivoitua muakin siivoomaan 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Jes! Mun täytyy kans käydä katsomassa siivousvideoita. Pitäiskö itsekin alkaa tekemään sellaisia 😀

 2. ninna kirjoitti:

  sarahs day on mullekin tuttu ja hanna öberg on ihana! ida warg on suosittu ruotsissa ja hän vloggailee tosi ahkerasti, vegaani hyvinvointitreenaaja. suomalaisista fast pro q&ata ja kisaraportteja, janni hussi, pakkotoisto ja alona tv hyviä haastatteluja, tikis ja ristiote treenivinkkejä. jos oikein haluan nollata pään katson 10 000calorie challenge videoita. oletko katsonut? suosittelen! suomalaisista taitaa olla vain renne korppila. mutta ne on niin viihdyttäviä ja aina jännä katsoa mitä 10 000kaloriin mahtuu ja onnistuvatko. Englanninkielisistä suosittelen tsekkaa Amanda bucci ja Brittany Lesser. Ravintotietämystä Kara Corey fit ja superhyvät jumppa joogavideot Jessica smith tv. Jessican kaikki jumpat tullut jumpattua parin vuoden aikana kätevä matkoilla ja nytkin tulee käyttöön kun lähden reissuun sunnuntaina Jippii! onko sulla syyslomasuunnitelmia? tai lomaa?

 3. Riikka kirjoitti:

  Tee ihmeessä siivousvideo 😉 Ite oon ihan koukuttunut noihin! 🙂 Välillä tosin tulee pieniä kulttuurieroja vastaan (jotka lähinnä huvittaa), esim monet näyttää imuroivan maton huoneen keskeltä, mutta sitten lattiat sen ympäriltä lakastaan! 🙂 Ja vielä semmoisella meikäläisittäin ”katuluutalla”. Olisivat ihmeissään meidän astiankuivauskaapeista 😉

  Yks siivouspainotteinen kanava on ollu Vasser beauty. Äkikseltään vaikuttaa vähän liian epätodelliselta tyypiltä, mut on aika symppis lopulta ja oon kyllä tykänny sen videoista.

  Minä kattelin ensin pelkästään sellasia kaappien järjestys -videoita ja nyt oon ihan siivousvideoiden koukussa. Kuulostaa typerältä (vähän niinku Sohvaperunat tv:ssä) mut toimii mulla 🙂

 4. Jessi kirjoitti:

  Itse tykkään katsoa Mitä söin päivässä-videoita. Esim. Sussun tekemiä. Niistä saa kivoja ideoita omaan arkiruokaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.