Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: Pestopasta & sitruunalla maustettu kala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Sis.mainoslinkin

Minä olen oppinut rakastamaan kalaa jo pienenä. Isä kalasti meillä todella paljon ja pakkasesta löytyi aina haukifile jos toinenkin. Myös kuha ja made olivat tuttuja ruokapöydässä. Itse en ole kovin kummoinen kalan laittaja, mutta pidän siitä edelleenkin. Lohta tulee ostettua ehkä eniten, vaikka olisihan sitä paljon muitakin hyviä vaihtoehtoja aina hauesta muikkuihin ja silakoihin. Pitäisi vaan rohkeasti opetella valmistamaan kaikkia. Pyritään ainakin kerran viikossa laittamaan kalaa jossain muodossa ruuaksi, mutta aina se ei taida toteutua. Tyttö on ihan hulluna kalaan ja tyhjentää lautasen joka kerta salaman nopeasti. Viime viikolla valmistettiin Anton&Antonin ruokakassista varsin nopea ja herkullinen arkiruoka. Ihan äskettäin ei ole meidän pöydässä nähty kampelafileitä! Ruokakassien etu on juuri se, että pääsee kokeilemaan erilaisia raaka-aineita, joita ei välttämättä itse ostaisi. Ainakin tämä resepti oli meillä täysi hitti! Tyttö ei niin välitä pestopastasta, joten valmistin hänelle ihan normaalipastaa. Itse sen sijaan rakastan pestopastaa ja onneksi sain herkutella sillä vielä seuraavana päivänä töissäkin 😉

Pestopasta & sitruunalla maustettu kala

Valmistusika noin 30 minuuttia.

Ainekset:

 • 300g kampelafileitä
 • 1 sitruuna, raastettu kuori ja mehu
 • suolaa & mustapippuria
 • oliiviöljyä
 • voita
 • pastaa syöjien mukaan

Pesto:

 • 50g parmesaanijuustoa
 • 1 dl basilikaa
 • 50g manteleita
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • suolaa & mustapippuria
 • 1/2 pkt fetajuustoa (n. 100g)

Aloita valmistamalla pesto. Paahda manteleita kuivassa paistinpannussa ja anna jäähtyä. Lisää kaikki peston ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi seokseksi tai käytä sauvasekoitinta.

Keitä pasta suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan kypsäksi.

Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta. Huuhdo sitruuna ja raasta puolet sitruunan kuoresta kalalle. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi ja paista kalafileet kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Lisää raastettua sitruunankuorta ja tilkka sitruunamehua ja oliiviöljyä.

Valuta pastasta vedet ja sekoita pesto pastaan. Lisää tilkka oliiviöljyä tarpeen mukaan.

Tarjoa pestopasta paistetun kalan kanssa ja raasta vielä hieman sitruunankuorta ja murusta fetajuustoa päälle. Herkuttele! Tästä ei juuri arkiruoka parane 😉

Jos ruokakassin tilaaminen kiinnostaa niin tsekkaa esimerkiksi Sannan ruokakassi täältä*.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.