Hae
Palasia Arjestani

Jumppaa, vappua ja kisoja.

Tertsi!

Hieman on ollut blogissa nyt hiljaiseloa, kun ei ole aika riittänyt koneella istumiseen. Kaikenlaista jänskää on tulossa elämässä eteen ja niiden valmistelut on vaatineet ja tulevat vielä vaatimaan melko paljon aikaa ja vaivaa. Mut eipä niistä tällä hetkellä vielä sen enempää 🙂 Tai no toisesta jutusta tietysti voin jo kertoakin eli kisasuunnitelmista. Kisakipinä on nyt tosiaan alkanut taas iskeä, kun olen (ainakin omasta mielestäni) onnistunut saamaan kehitystäkin aikaiseksi. Olen juuri aloittanut yhteistyön Kaurasen Sallan kanssa ja uudet ruoka- ja treeniohjelmat tulevat käyttöön ensi viikosta alkaen. Treeniohjelma on melko lailla erilainen kuin millä olen nyt jo jonkin aikaa treenannut ja uskon sekä tiedän sen olevan todella hyvä juttu! Lepopäiviä tulee olemaan enemmän ja sarjamäärätkin ainakin joidenkin lihasryhmien kohdalla vähenevät. Myös liikkeet ovat erilaisia kuin millä olen nyt tottunut tekemään. Tästä ei voi tulla kuin helevetin hyvä!

Jotain vois tietysti viime viikon salitreeneistäkin pistää ylös, kaikki en tosin jaksa rustata. Nyt kun tarkastelee viime aikaisia treenejä niin ihan liian paljon kaikkea on tullut ahdattua yhteen treeniin. Joskus saatan tehdä yhdessä treenissä kunnolla rinnan ja selän ja lisäksi siihen vielä vähän olkapäitä, vatsaa ja pohkeita… Aikaa kuluu rutosti eikä viimesiä jaksa tehdä kuin puoliteholla. Onneksi asiaan tulee nyt muutos, koska treeniohjelma on ammattilaisen tekemä ja järjellä ajateltu. Itellä kun tuntuu välillä olevan mentaliteetti mitä enemmän kaikkea sen parempi. Ei näin..

Viime viikon jalkareenistä voisin mainita sen verran, että teinpä uuden enarin etukyykyssä. Ensin tein 65 kilolla kutosen ja heti perään vielä 70 kilolla kutosen!!! Trallalaa 🙂 Yläkroppa on vahvistunut nyt sen verran, että tankoa jaksaa kannatella olkapäillä vähän isommillakin raudoilla. Veri guuuuuuuud! Etukyykystä tuleekin nyt sit etureiskatreenin pääliike ja hyvä niin 🙂 Etukyykkäily on kovin mukavaa puuhaa.

 Hulkin blogista Fastilta bongasin tommosen takareisiliikkeen, jossa roikutaan tangosta. Kohtuullisen hyvin tolla saa puristettua viimesetkin mehut takajaloista irti. Mä tein ton superina istuen koukistuksen kanssa eikä tullut enää kovin montaa toistoa sen jälkeen enää roikkuen.. Hulkin blogista löytyy myös video kyseisestä liikkeestä. Kannattaa testata!

23.4 Olkapäät+vatsat+pohkeet

1. Pystypunnerrus p.smith seisten 10*20kg/ 8*25kg/ 6*35kg/ 4*40kg/ 9*32,5kg/7*30kg/ 8*25kg pal. 30s.
2. Pystypunnerrus kone 10*30kg+6*20kg+8*10kg/ 9*20kg
3. Sivuviparit kp 10*5kg/ 10*10kg/ 10*9kg/ 13*8kg/ 13, 11*7kg
4. Sivuviparit kp 3s pidoilla 2x
5a. Pystysoutu talja kapealla 3x
5b. Viparit kulmassa kp 3x
6a. Pohkeet prässissä 3x
6b. Jalannostot roikkuen 3x

Pyramidisarjoja taas kerran. Ne vaan on tosi toimivia. Vähään aikaan ei tulevaisuudessa tule niitäkään tehtyä, paitsi lämmittelyiden muodossa. Pystypunnerruksessa oli ihan pakko pitkästä aikaa kokeilla 40 kiloa ja huonostihan se meni, nelonen tuli. Buu! Hölmöä tosin haaveillakaan kovin pitkästä sarjasta tuolla painolla, jos ei ole koko liikettä tehnyt pitkään aikaan 😀 Sitäpä kun joskus luulee olevansa niiiin voimiensa tunnossa ettäh.. Video alla kyseisestä ähellyksestä. Videon lopussa kenties voi huomata suuren pettymyksen 😀

25.4 Selkä

1. Leuat 10, 8*bw mo/ 11, 10*bw vo
2. Alatalja käppyrätangolla 11+4+3*55kg/ 9*55kg/ 7 kokonaista + 7 puolikasta*45kg/ 9kok.+9puol.*35kg
3a. Mave 10, 8*75kg/ 10*65kg
3b. Selänojennus 15, 12, 11*bw
4a. Takaolat ristitaljassa maaten 16, 15, 13*20 lbs
4b. Takaolat vipuvarsikoneessa 13, 11, 10*kone

Leukoja kokeilen vähän erilaisella otteella, hankala selittää. Salilla on ristitaljassa ylhäällä kaksi erilaista leuanvetotankoa. Toisella puolella pitkä tanko, jossa voi vetää esim. myötäotteella ja toisella puolella kapeammat tapit, joista voi vetää hammerina. Kipusin hammerkahvojen puolelle, mutta vedinkin pitkästä tangosta niin,että pää tuli aina hammerkahvojen väliin. Tällä tavoin alaselkää joutui notkistamaan aika paljon ja veto tuli enemmän kulmasoututyyliin (jalkoja joutui viemään enemmäne eteen) kuin varsinaiseen leuanvetotyyliin. Varmasti kukaan ei ymmärtänyt, katsokaa video 😀

Maastavedossa tein tällä kertaa vähän pidempiä sarjoja ja siihen vielä superina selänojennuksen. Meni alaselkämys melko mojovaan pumppiin! Ihan kivahan tuo olis saada alaselkäänkin vähän paksuutta…

Viime viikolla tein myös kädet sekä rinnan ja selän ennen muutaman päivän lepoa. Niissä treeneissä ei tapahtunut mitään kovin merkillistä, paitsi että sain kerrankin ojentajat todella kipeiksi! Sitä ihmettä ei ole aikoihin tapahtunut. En ees tehnyt ojentajille mitään kovin ihmeellistä: pushdownia köydellä yhdellä kädellä, ranskalaista suoralla tangolla, ojentajakonetta ja punnerruksia smith tangosta vastaotteella. Saatto muuten olla toi ojentajakone ja punnerrukset mitkä pisti oikkerit kipeiks.. Niissä sain ainakin aivan järkyttävän pumpin! Maaritin näin samana päivän tekevän salilla hauiksia kyykyssä (taljassa)  kädet tuettuna polviin. Pakko oli kokeilla samaa liikettä ja se olikin tosi hyvä! Luulin, et mulla on jossain varastossa kuvakin kyseisestä liikkeestä mut ei ollutkaan, pöh.

Tänään kisataan Oslo GP ja Anna Karrilla taitaa olla siellä ainoa Suomen edustaja! Naisten CBB:ssä oli 6 naista Annan lisäksi ja tein pieniä hakuja kisaajista 😀 Pakkohan se on seurata minkälaisia mammoja muissa pohjoismaissa kisaa samassa lajissa. Oslossa naiset on jaettu kahteen sarjaan, alle ja yli 163 cm mikä on sinänsä hauskaa, koska lyhyemmissä on vain yksi kisaaja. Luulis, että sarjat yhdistetään. Pitkiin oli ilmoittautunut ainakin yksi vai olikohan peräti kaksi naista, jotka on aiemmin kisanneet BF:ssä lyhyessä sarjassa…

Oslo GP, nasten CBB:

 alle 163 cm
Mia Lundgren, Sweden

+163 cm
Anita Hellerud, Norway
Jóna Lovísa Jónsdóttir, Iceland
Line Kolbe, Sweden
Solrun Stefansdottir, Norway
Anna Karrila, Finland
Annett Aavik, Norway
Effie Tagaras, Sweden

Tässä kuvia/videoita mitä löysin kisaajista. Kohtuullisen kovilta näyttää osa…

Mia Lundgren:

kuva täältä.

 Anita Hellerud:

 Kuvat täältä.

Line Kolbe:

Solrun Stefansdottir:

Annett Aavik:

Kuva täältä.

Effie Tagaras:
 

Jännä nähdä kuka on missäkin kunnossa ja ennen kaikkea kuinka Suomen tyttö Anna pärjää! Jos kaikki tytöt on kunnossa niin tulee mielenkiintoinen kisa 🙂 Toivottavasti myös kuvia saatais nettiin mahdollisimman pian niin pääsis katselemaan niitäkin!

Mä olen täällä Oriveden kupeessa möksällä viettämässä vappua. Muutaman päivän ihmettelin, kun vihloi korvaa tosi paljon. Olin ihan varma, että oon saanut korvatulehduksen ja menin sitä näyttämään lääkärille. Joku pöpö löytyi kurkusta ja siitä johtui korvakipukin. Myös lämpöä oli nostanut vähän eli perjantaiksi jouduin sit saikulle ja lähdettiin päivää aikaisemmin mökille. Täällä oonkin nyt ottanut vaan lepiä ja parannellut itseäni. Pientä kävelylenkkiä voisi tänään testata, kun on niin hyvä kelikin. Iltapäivällä sit Orivedelle katselemaan vappuhulinoita ja hakemaan kaupasta tortillatarvikkeet. Huomenna junalla takas kohti Kuopiota.

Hauskaa vappua kaikille! Muistakaa syödä paljon munkkeja ja juoda terästettyä simaa 😀

5 kommenttia

 1. jutta kirjoitti:

  Täälläkin seurataan kisat mielenkinnolla…Vimosessa kuvassa ei ole kuitenkaan Effie vaan Stina Telhammer 🙂 Jutta

 2. Riinu kirjoitti:

  Ah, Annett….Kovan näkösiä gimmoja, itellä ei mitään asiaa :)Klaaraa vappenia sinnekkin ja JES sun sun kisakipinälle!!! (ehdin jo huolestuu et mihin se sammu ;D)

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Jutta: voi *itun kuukle.. hyvä kun sanoit, poistoon meni se kuva! Pistähän linkkiä jos jostain saat käsiis Oslo GP:n kuvia tai vapareita ;)Riinu: joo, mä kattelin samaa et aika kovia tytskiä on tuolla ulkomailla.. kovin pieneksi tuntisi itsensä noiden rinnalla eli kasvun varaa on ja paljon!!Ei se kisakipinä ole sammunut mihinkään, on se jo pitkään tuolla takaraivossa jyskyttäny mut oon vaan ottanu viimestä niittiä 😀 Nyt vaan törinällä kohti ensi kevättä, eiks nih?

 4. Annemari kirjoitti:

  Vitsi että sulla nousee vaivattomasti leuat, niin puhtaita ja nättejä toistoja. Ja tuo haba, se on ISO. Hyvältä siis näyttää kerrassaan 🙂

 5. massaminna kirjoitti:

  Hello!Oletko ihan muuttamassa tänne Helsingin suuntaan??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.