Hae
Palasia Arjestani

2 x herkkua joka tilanteeseen

herkkua

Eilen iski kauhea vimma saada leipoa jotain. Selailin reseptejä ja mietin kuumeisesti mitä herkkua tekisin. Löysin muutaman todella hyvän reseptin, mutta raaka-aineita ei tietysti ollut yhteenkään niistä. Kauppaan ei huvittanut lähteä yhtään kun kerran olin siellä jo käynyt ja meinasin heittää jo leivontaessun naulaan ja mennä sohvalle mököttämään. Päätin vilkaista vielä viimeisen kerran kaappeihin ja sieltähän löytyikin oikea aarre! Paketti, jonka olemassa olon olin unohtanut ihan kokonaan.

Kävin eilen töistä tullessa myös kaupassa ja silmiini osui siellä Lohilo -jäätelö, jota jonkinlaiseksi ”proteiinijäätelöksikin” kutsutaan. Maistoin tätä jätskiä I love me -messuilla ja silloin se vaikutti varsin lupaavalta! Tämä mun ostama oli maultaan tuplasuklaa ja kaloreita siinä on 125/100g tai 100ml. Yksi paketti on 350 ml kokoinen. Rasvaa jäätelössä on 4,1g, 8,7g ja proteiinia 13g per 100g/100ml. Kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta…Hintaa jäätelöllä on inasen verran alle 4 euroa. Täsä vielä ainesosat: laktoositon maito, kaseiini (maito), hera (maito), keltuainen, luomu hedelmäsokeri viinirypäleistä, laktitoli, kuitu (polydekstroosi), rasvaton kaakaojauhe 4 %, luontainen vanilja-aromi, kahviuute, kookosrasva, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), emulgointiaineet (kasviperäiset rasvahappojen mono- ja diglyseridit). Muita makuja Lohilo -jäätelöissä ovat salted caramel sekä banana split, joista jälkimmäistä näkyi olevan myös meidän lähikaupassa. Outoa tässä on se, että jäätelö maistui ihan oikeasti jäätelöltä ja vieläpä hyvältä sellaiselta! Makroja kun katsoo niin voisi luulla, että asiaan on jokin koira haudattuna, mutta ei, tuplasuklaa oli melkoista herkkua! Lohilo -jäätelöt ovat gluteenittomia ja vähälaktoosisia. Lisää esim. Facebookista!

herkkua

herkkua

Paketti, jonka löysin meidän kaapista oli Lidlin gluteeniton brownie pakkaus. Paketissa on taiteltava vuoka ja kuivat ainekset. Omasta kaapista otetaan kananmunat, voi sekä maito. Browniet olivat mielettömän helppoja tehdä ja vuoka kesti hyvin taikinan ja paistamisen. Lohilo -jäätelön kanssa browniet oli mielettömän hyviä ja herkuttelin niillä jälkiruuaksi eilen illalla. Kun lapsi on poissa niin äiti herkuttelee hyvillä mielin lempiohjelmastaan samalla nauttien 😉 Ei huono!

herkkua

herkkua

herkkua

Jos kaipaat jotan helppoa ja nopeaa herkuttelua tai sinulle on tulossa yllätysvieraita, testaa ihmeessä Lidlin gluteenitonta brownieta! Tämä ei ole maksettu mainos. Ihan itse olen molemmat tuotteet omilla pikku kätösilläni tienatuilla rahoilla ostanut 🙂 Seuraavaksi taidan testata Lidlin gluteenitonta sitruunakakkua, kun appiukko sitruunakakuista niin kovin tykkää.

Arvosana molemmille tuotteille 4/5. Hyvää, mutta kunnon wow efekti puuttuu!

Onko Lohilo -jäätelöt tai Lidlin gluteenittomat tuotteet teille jo tuttuja?

12 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Lohiloa on ylistetty kehuttu ja palvottu jo niin monessa blogissa että kai sitä on ”pakko”jossain vaiheessa maistaa. kauhea hinta vaan. vaikken jäätelöstä pidä niin jotenkin tekisi mieli kokeilla ihan uteliaisuudesta. joskus mullakin iskee kauhee leipomishimo mistä lie. Ruotsissa on joku Lohilo jäätelötikku(tyyliin kingis)tullut. Lidlin gluteeniton kaurajauho ja hiutale on tuttuja hyväksi todettu.

  • Emilia kirjoitti:

   Kannattaa maistaa. Itsekin oli pakko sortua kun sitä kaikkialla hehkutettiin. Yleensä en näihin proderuokavillityksiin mene, mutta tää oli kyl kokeilemisen arvoinen. Tosin rahaa siihen kyllä palaa 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mä olin unohtanut koko Lohilon kunnes se hyppäsi silmien eteen eilen. Hinta on tosiaan melko suolainen. Minä kun tykkään jäätelöstä todella paljon niin tätähän voisi joskus viikollakin maistella!

  • maikki kirjoitti:

   Ei ne lohilot itseasiassa ole litrahinnalta yhtään Benkku Jenkkuja kalliimpia, ja vaikka toki benkut on maultaan parempia, niin kun jäätelöllää tekee mieli herkutella, niin mielummin pistän kuiten ne eurot noihin lohiloihin 🙂

 2. Elli kirjoitti:

  Nuita lohilo-jäätelöitä on vielä vaikka kuinka paljon eri makujakin kuin mitä mainitsit, ihan parhaita!! ??

  • Jonna kirjoitti:

   Eikä, on vai!? Täytyy tsekkailla kauppojen pakastealtaita tarkemmalla silmällä ja maistella koko makuvalikoima läpi 😉

 3. Idam kirjoitti:

  Nam, Lohilo on parasta! Pakko mainita, että 100g ei ole sama kuin 100ml (kun laitoit että 125kcal/ 100g tai 100ml) ja Lohilo purkissa on tosiaan 175g jätskiä (350ml) 🙂 Sanon tämän siksi jos joku ravintoarvoja laskee, eli 100 grammassa on toi 125 kcal ja yhdessä Double chocolate purkissa n. 200kcal. 🙂 Noi on hämääviä…

 4. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Minä olen täysin ihastunut Lohilon Salted carameliin. 😉 Tämäkin yhdistelmä kuulostaa herkulta!

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

 5. Maikki kirjoitti:

  Lohilon jätskit on parhaita! Itse tykkään cinnamon bun mausta tosi paljon, toisena banana split ja salted caramel. Niitähä on vielä cookie dough(en pitänyt tästä paljoa) ja peanut crunch, vissiin en ole maistanut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *