Hae
Palasia Arjestani

Päärynä-kinuskikakku

Torstai on näemmä hyvä päivä postata leivontaohjeita ja miksi ei olisi? Eikös viikonloppua kohden ihmiset ala miettimään josko leipoisi viikonlopuksi tai viikonloppuna jotain hyvää? Leipominen on mulle itselleni yksi parhaista tavoista rentoutua ja onhan se joka kerta aivan yhtä mahtavaa maistaa omaa tuotostaan ja tarjota sitä muillekin 🙂 Taas on mielessä kolme eri ohjetta, joita täytyisi päästä kokeilemaan: yksi raakakakku, yksi makea piirakka jenkkityyliin ja yksi suolainen resepti!

kuvia 028

Tämä päärynä-kinuskikakku on tuttu monien lehtien mainossivuilta ja alkuperältään Valion ohje. Vaikka olen ohjeen nähnyt kymmeniä kertoja ja joka kerta miettinyt että tätä on pakko tehdä niin aina se vaan on jäänyt. Viime viikolla mies sitten sanoi tahtovansa juuri tätä tiettyä kakkua mökillä niin mikäs siinä sitten, ei muuta kuin vispilät heilumaan!

kuvia 026

Päärynä-kinuskikakku

Pohja

 • 150g kaurakeksejä
 • 50g voita
 • 50g Snickers-suklaapatukkaa

Täyte

 • 4 liivatelehteä
 • 4 dl kuohukermaa
 • 2 prk ( á 200g) päärynä-kinuskirahkaa (Valio)
 • 1 rkl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
Pohjan ainekset.

Pohjan ainekset.

Täytteiden ainekset.

Täytteiden ainekset.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai vanhanajan perunanuijalla, kuten minä 😀 Sulata voi mikrossa ja pilko Snickers-patukka pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki tasaiseksi massaksi keskenään. Vuoraa n. 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjamassa tiiviisti vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan täytteen teon ajaksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä rahka ja sokerit keskenään. Kiehauta noin 1 rkl vettä kattilassa, puristele vedet liivatelehdistä ja sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä hellävaraisesti kerma rahkaseokseen. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa 4-6 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoa kakun kanssa Aurajuustoa, viinirypäleitä sekä kinuskikastiketta. Myös tuoreet tai säilykepäärynät toimivat kera suolapähkinöiden!

Täyte itsessään on melko platun makuista eli kakku vaatii maistuakseen nuo härpäkkeet ympärilleen. Meillä oli tarjolla Aurajuustoa sekä kinuskikastiketta. Viinirypäleet unohtuivat kauppaan, mutta ne olisivat sopineet kakun kylkeen täydellisesti! Testaile eri makuyhdistelmiä ja löydä oma suosikkisi 🙂

kuvia 025

kuvia 027

12 kommenttia

 1. Leena kirjoitti:

  Snickersiä juustokakkupohjassa! Oho! 😀 En oo kovin ahkera leipoja, mutta seuraavaksi täytyy juustokakkua tehdessä kyllä kokeilla tuollaista pohjaa. Saiskohan täytteestä maistuvamman, jos siihen lisäisi päärynäsosetta, vai kuinka päärynäinen tuo maustettu rahka itessään on?

  • Jonna kirjoitti:

   Snickers toi kyllä kivaa makua perinteiseen kaurakeksipohjaan 😉

   Mun mielestä täyte ei itsessään kyllä kovin päärynäinen ollut, sais olla enemmänkin! Kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂

 2. Piila kirjoitti:

  Oih, näyttää makoisalta! (: Jos raakaversio päärynä-kinuskikakusta kiinnostaa, tsekkaa ystäväni ohje hänen blogistaan:

  http://mustikkapuuro.blogspot.fi/2014/06/paaryna-kinuski-raakakakku.html

  Itse tein tätä muutama viikko sitten yhdeksälle ystävälle ja perheenjäsenelle (iät 11-50-v.), joista kukaan ei ollut ennen maistanut raakakakkua. Kaikki halusivat toisen palan! Oli superhyvää (:

  • Jonna kirjoitti:

   Vau! Onpa loistavan kuuloinen ohje 🙂 Pitikö pistää pikaisesti testiin…

 3. armi kirjoitti:

  mä tein tota veljen synttäreille ja hyvin meni kaupaks! 🙂 meil oli viinirypäleitä mukana ja sanoivat niitten sopivan täydellisesti. ajattelin kokeilla muokata reseptiä ja käyttää ihan jotain päärynäjuttua, esim kuivattuja päärynöitä tai korvata jotain ihan aidoilla päärynöillä … jos tulis se päärynä sielt paremmin esiin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kyllä toi melkein ne viinirypäleet vaatii. Tuore päärynä sopis varmasti tosi hyvin!

 4. Emmi kirjoitti:

  Torstai on todellakin hyvä päivä postata leivontaohjeita! 😀 Heti herahti vesi kielelle.. Onneksi on riisit ja kanawokki tuolla tulossa, niin voin alotella niillä. 😛

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, niillä onkin hyvä alotella niin ei tule ylilyöntejä 😀 Leivontablogit on kyllä pahoja kun tulee hirvee himo aina tehdä kaikkea!

 5. Siiri kirjoitti:

  Aivan mahtava idea tuo aurajuusto! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Alkuun vähän epäilin sitä, mutta sopi erittäin hyvin tuohon kakkuun 😉

 6. fityoutoo kirjoitti:

  Hei tää kuulostaa täydelliselle! Vois koittaa tehdä gluteenittomista kekseistä ton pohjan, koska snickers on gluteeniton patukka! Mietin, että mites jos laittas tohon pohjan päälle säilykepääärynöitä ja päälle toi massa…? Yleensä noi maustetut rahkat on nimittäin aika blaah ja itse ainakin kaipaan täytteeseen jotain muut kuin rahka-vispiä.
  Mut mites aurajuusto + kinuskikastike combinaatio…?

  • Jonna kirjoitti:

   Itse asiassa ihan samaa mietin minäkin…. Tuoreet/säilykepäärynät sopis varmasti tosi hyvin tohon pohjan päälle! Aurajuusto ja kinuskikastike oli todella hyviä yhdessä! Ihan yllätyin itekin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *