Hae
Palasia Arjestani

Ensihaistelu: Samsung Galaxy Note 10.1

Sain Saunalahdelta blogiyhteistyön merkeissä testattavaksi uuden Samsungin tabletin, Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Editionin. Oon nyt muutaman päivän ajan näplännyt tablettia ja vannoutuneena Samsung-ihmisenä tykkään kapistuksesta kovasti! Tablettia oli heti helppoa lähteä käyttämään, koska Andoid-käyttöliittymä on minulle jo ennestään tuttu. On vähän niin kuin puhelintaan käyttäisi, lisäherkuilla tosin 🙂

IMG_20140127_184737

kuvia 033

Minähän rakastan kaikenlaista elektroniikkaa (meinasin kirjottaa erotiikkaa :D) yli kaiken: puhelimet, tietokoneet, kotiteatterit, kodinkoneet… you name it! Mikään ei ole mahtavampaa kuin tutustua uuteen laitteeseen, sen hienoihin vipstaakkeleihin ja oppia käyttämään laitetta mahdollisimman hyvin. Galaxy Notessa on nettipohjainen ohjekirja, joten se kulkee matkassa koko ajan. Oon tutustunut vasta ihan perusteisiin ja paljon on tutkittavaa ja opeteltavaa!

kuvia 038

kuvia 034 kuvia 035 kuvia 036 kuvia 037

Tuo kynä on muuten mahtava juttu. Sen avulla pystyy helposti leikkaamaan esim. reseptejä irti sivustoilta ja liittämään niitä omaan leikekirjaan, jossa on reseptitkin helposti saatavilla. Olen kuullut että tabletin pystyisi jotenkin synkronoimaan oman kännykän kanssa ja lähettämään esim. kuvia kahden eri laitteen välillä. Vielä ei ole hajuakaan miten tämä tapahtuu, mut sellainen toiminto helpottaisi elämää ja bloggaamista kummasti!

kuvia 002 kuvia 001

Mulla on tarkoituksena opetella bloggaamaan myös tarvittaessa tabletilla ja eilen kirjoittamista jo kokeilinkin. Hyvin onnistui ja kaikki blogin toiminnotkin pelittää tabletissa ihan moitteettomasti. Heh, tälle aamulla laitoin tablettiin herätyksen että saan yön aikana pidettyä puhelimeni kiinni ja ladata siitä akun täyteen ihan rauhassa. Laitoin herätysäänen pienimmälle mahdolliselle volyymille, mutta siitä huolimatta olin sydänpysähdyksen partaalla kun herätys pärähti soimaan! Sen verran kovaääninen tuo vekotin on 😀 Tällaiselle instagram-addiktille on muuten varsin kätevää kun voi muokata ladata kuvia instagrammiin suoraan tabletilta 😉

kuvia 003

Muutamia tietoja tabletista:

Tärkeimmät ominaisuudet

 • Tuki mobiililaajakaistayhteydelle, jopa 150Mbit/s (4G/3G/HSDPA+ ja EDGE/GPRS)
 • Suuri 10.1 tuuman TFT kosketusnäyttö, Gorilla -lasin suojaama
 • Älykynä (S-pen) auttamaan esimerkiksi kuvanmuokkauksissa
 • Tehokas neliydinprosessori, 2.3GHz
 • 16 Gt sisäistä muistia
 • GPS -tuella
 • WLAN -tuki
 • Suuri 8220 mAh akkukapasiteetti
 • Paino 547 g
 • Mitat 243,1x 171,4 x 7.9 mm
 • Valmistajan takuu laitteelle 24 kk

Samsung Galaxy Note 10.1 on siis varsin kompaktin kokoinen ja kevyt. Kulkee näppärästi kassissa mukana. Kotona tabletti toimii meillä Wifillä, mutta minulla on myös siihen SIM-kortti jolloin voin käyttää tablettia missä vain. Muutama itseäni kiinnostava ominaisuus vielä:

Kuva/kameraominaisuudet

 • 8 megapikselin kamera
 • Edessä 2 megapikselin kamera videopuheluita varten
 • Videotallennus
 • HD-resoluutio (720p) 30 fps

Kamera on suht tärkeä juttu bloggaajalle. Kameraa olen testaillut jonkin verran ja sillä saa otettua ihan ok laatuisia kuvia. Viikonloppuna Winter Warissa testaukseen pääsee myös viedokuvaus-toiminto. Tablettiin sisältyy paljon muitakin hienoja ominaisuuksia, joista itse en (vielä) niin kauheasti ymmärrä ja niihin pääset tutustumaan täältä.  Onko teillä kenelläkään muuten käytössä Dropbox-kuvantallennusohjelma? Miten se käytännössä toimii? Oon miettinyt että ainakin sen kautta kuvia pystyisi liittämään blogiin laitteella kuin laitteella…

kuvia 004Tabletti matkaa mukana huomenna Tampereelle ja pääsee vähän kovemmalle käytölle siellä. Katsotaan jos saisin jonkun kuvan ja videon pätkän kisoista laitettua tännekin ihan paikan päältä 😉 Lisää juttua tabletista tulossa kunhan testailen sitä enemmän ja perehdyn kaikkiin sen sisältämiin hienouksiin!

*Tabletti saatu blogiyhteistyönä

3 kommenttia

 1. MissEvilEve kirjoitti:

  Toi Samsung Galaxy Tab 10.1 on AIVAN HUIPPU! Ostin itselleni tuon valkoisena syksyllä kun mua suoraan sanoen vitutti lentokoneessa katsella kun muut tsiigas leffoja tabeiltaan ym selasi juttuja, ja minä raahasin hullun isoa ja painavaa läppäriä kassissani (mitä ei loman aikana avattu kertaakaan).

  Tuo on niin kätevä, kevyt ja kaunis ettei tosikaan, ja silläkin on hyvä ottaa kuvia. Mun iltarutiineihin kuuluu maata sängyssä ja katsella tabletilta yksi jakso Rillit Huurussa -sarjaa, ja eilen vapaapäivän aamuna mä makasin pitkään ja hyödynsin Welhon Matka-TV:tä muutenkin katsomalla leffoja sitä kautta.

  Tykkään! Ihan siis niin huippu vehje että on yksi paras sijoitukseni ikinä 🙂

  http://musclefetish.fitfashion.fi/

  • MissEvilEve kirjoitti:

   Voisinko hehkuttaa vähän vähemmän? En. 😀 Noloa… Mut niin, piti sanoa vielä että Instagramia tuolla on ihan paras käyttää, näkyy kuvat isompina 😛

  • Jonna kirjoitti:

   Täysin samaa mieltä sun Kanssa! Mitä enemmän tätä vekotinta käytän, sitä enemmän tästä Tykkään! Mukavampi tältä lueskella bussisakin blogeja ym kuin kännykän pieneltä näytöltä. Eikä vie paljon tilaa laukusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.