Hae
Palasia Arjestani

Juhlan paikka!

Huh, miten hienoja onnistumisen tunteita tuli loppuviikolla treeneissä! Toisaalta perjantain treenistä jäi juttuja myös hampaankoloon, mut sellaiset asiat pistää vaan treenaamaan ja harjoittelemaan tekniikoita kovemmin 😉 Mulla oli ennen huono tapa lannistua kaikista vastoinkäymisistä treeneissä ja varsinkin sillon kun harrastin enemmän bodaushommia niin itku meinas tulla aika usein… Nyt oon huomannut miten pienet epäonnistumiset vaan vahvistavat!

IMG_20140116_12270220140117_160836

Perjantaina panostettiin kunnolla rinnallevetoon ja sen tiimoilta tehtiin hauska 12 minuutin EMOM-setti (every minute of the minute):

 • 1 min tall power clean (hi hang) x 3
 • 2 min hang clean x 2
 • 3 min clean x 1
 • 4 min alkoi alusta eli tall power clean x 3, mutta painoja vain nostettiin. Näin jatkettiin kunnes täynnä 12 minsaa eli jokaista liikettä tehtiin emomin aikana neljä kertaa
 • painot 30, 40, 40, 40kg

Tall power clean oli mulle uusi tuttavuus. Viime kerralla kun sitä tehtiin olin yllättäen kipeenä. Siinä joutuu kyllä oikeasti treenaamaan kunnon vetovaihetta epäkkäillä ja tuo kyseinen liike kokonaisuudessaan osoittautukin melko haastavaksi ja raskaaksi! Kolmossetissä nostin painoja 45 kiloon mut ne mihinkään noussu 😀 Mä en varmaan koskaan saa vedettyä rinnalle 50 kiloa, yhyy!

kuvia 001

Tall power clean.

kuvia 002 kuvia 003 kuvia 004 kuvia 005

Hang clean.

Hang clean.

kuvia 008 kuvia 009 kuvia 010

Clean.

Clean.

kuvia 014 kuvia 015 kuvia 016No joo, on tossa cleaninkin tekniikassa petrattavaa vaikka kuinka paljon ennen kuin voin ees haaveilla suuremmista painoista. Vaika etukyykkään jotain 60 kiloa niin en kyllä samanmoisia painoja rinnalle asti saa 😀 Hangista rinnallevedot onnistuu jo kohtuullisen hyvin mut maasta asti vedettynä se tuntuu jotenkin hankalammalta. En sit tiedä onko lähtöasennossa vai missä vika. Voipi olla tekijässäkin..

IMG_20140118_135430

20140118_12022820140118_120215Lauantai oli hieno päivä! Ohjelmassa oli open gymissä kevyt 2,5h tunnin setti kun mies lähti tytön kanssa anoppilaan. Mä sain sit treenata oikein ajan kanssa ja panostaa myös mobbaustouhuihin 🙂 Mikä tästä päivästä teki sit niin hienon? No, mä pääsin ekan kerran tempauksessa kyykkyyn asti!!! Hitto vie tätä päivää on odotettu *kerjää päähän taputtelua ja suuria aplodeja* 😀 Treenasin tempauksia pelkästään tangolla ja sillä homma alkoi luistaa jo kohtuullisen hyvin, mut heti kun laitoin kiekot tankoon niin eipä mentykään enää alas asti. Tekniikassa on vielä miljoona asiaa korjattavana mut yksi etappi on taas saavutettu 🙂 Ai niin, kyykkäsinhän mä mun uuden PR:n eli 80kg siihen päälle :

Seuraavaksi alan keskittymään kunnon vetoon epäkkäillä, nilkkojen ojentamiseen ja tangon pysäytykseen pään päällä. Nythän se lähti osassa toistoissa kuin naton ohjus ja jos olis ollut enemmän painoa niin pitkäks olis menny… Tästä on hyvä jatkaa!

IMG_20140118_132936 20140118_124920 20140118_125225 20140118_125238

 

Lauantaina kävelin treenin jälkeen ensin budget sportiin rukkasostoksille ja siitä vielä vajaan kolmen kilsan matkan kotiin. Oli tosi nätti ilma kävellä kun aurinkokin paisto täydeltä taivaalta. Hyvät oli uudet rukkaset kun sormia ei palellut ollenkaan 🙂 Ihmettelin matkalla noita sorsia kun rassukat tönöttävät edelleen Vantaajoen rannalla. Eikö niille tule siellä kylmä?

Hei kuinkas moni on tulossa winter waria katsomaan? Mä olen juuri varailemassa Tampereelta hotellia eli yöelämässäkin joutuu pyörähtämään! 

12 kommenttia

 1. Finde kirjoitti:

  Mä olin viikonloppuna voimaleirillä jossa harjoteltiin mm tempausta. En saanut sitä yli tunnin hinkkaamisella vielä läheskään onnistuneeksi (mutta nyt olen harrastanut lisää teoriaopiskelua ja olen ehkä taas askeleen lähempänä). Nyt olisi kauhea hinku päästä sitä harjottelemaan, mutta sitten kun ei ollakaan enään omalla muakvuusalueella niin heti alkaa miettiä että mitä jos mitä jos 😀 huomenna siis aamusta salille ja härkää sarvista!! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   mä oon huomannut, että tempauksen oppiminen vaatii paljon muutakin kuin pelkästään fyysistä tempauksen tekniikan harjoittelua. Kaikki osa-liikkeet, liikkuvuusharjoittelu ja mielikuvaharjoittelu vaikuttaa myös tekniikan oppimiseen 🙂 Mä sain tehdä aika paljon töitä edes tuonne alle pääsemiseen, joten vielä on työtä paljon jäljellä että saisin liikkeen sellaiseksi että voisin alkaa painoja lisäilemään. Kerrassaan haastava ja hankala liike! Pakko se on kuitenkin saada haltuun 😉

 2. Jenni kirjoitti:

  Hyvä Jonna! Kyllä se tempaus siitä alkaa sujumaan!:) Pienin askelin, mutta varmasti lopussa kiitos seisoo.

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, yksi askel taas päästy eteenpäin! On se vaan hankala liike… Näyttää helpolta mut toteutus onkin sit ihan eri asia 😀

 3. Maarit kirjoitti:

  Tempaus on niitä liikkeitä, joita treenatessa tulee vaan paha mieli :/ Kun ei liikkuvuus riitä niin ei siitä tunnu tulevan mitään vaikka kuinka treenais. Ihan turha mitään painoja edes yrittää lisätä, kun pikkupainotkin nousee just ja just. Mut sitkeesti oon nyt treenannut niillä pikkupainoilla enkä vahingossakaan jätä tempaustreeniä väliin. Ehkä se vielä joskus sujuu ja niitä painoja voi alkaa pikkuhiljaa lisätä. Toivossa on hyvä elää 🙂

  Winter Wareihin liput tilattuna ja hotelli varattuna aikoja sitten. Meidän salilta lähteekin iso porukka sinne kannustamaan, kun karsinnoista pääsi aika moni meiltä kisaamaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tempauksessa joskus tulee näitä onnistumisen hetkiä mut usein olo on vaan erittäin epätoivoinen mut niin on kuulemma muillakin. Kuuluu vissiin asiaan 😉

   Missä hotellissa ootte?

   • Maarit kirjoitti:

    Rautatienkadun Cumuluksessa ollaan. Osa porukasta on Ilveksessä, mut kaikki kisailijat samassa meidän kanssa 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Samaa hotellia mekin mietittiin, mut itseasiassa en edes tiedä minne lopulta kaverin kans päädyttiin 😀

 4. Riitu kirjoitti:

  Mahtavaa! Onnea kyykistymisestä tempauksesta ! Suuria ablodeja! 😀 Ei vaan, hieno juttu, kyllä se liikkuvuus alkaa antaa periksi pikku hiljaa. Ja tuut kyllä vetämään rinnalle 50kg, minäkin oon vetänyt sen verran..vaan nyt ei nousisi varmaan mitään, en edes muista milloin olisin riveä tehnyt. Tempausta kylläkin, se on jotenki meikäläisen inhokkiliike…mulla on jäätävä henkinen este saada 40kg tempastua, 37,5kg lähtee ihan hyvin (no ainakin yleensä), mutta sitte ku on se 2,5kg enemmän niin seinä on pystyssä välittömästi 😀 Ai, että mikä mielikuvaharjoittelu ja mentaalinen puoli.. Ps. laitan sinulle mailia tulemaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Hahaa, mulle menee kuule koko tää vuosi tuon 37,5kg saavuttamiseen tempauksessa 😀 Eilen meni rivetkin perseelleen kun maanantain treenistä kipeytynyt hauiksen pitkän pään jänne alko kipuilemaan oikein kunnolla. Tein sit pelkällä tangolla tekniikkaa, turhauttavaa!

 5. teemu kirjoitti:

  Huikeeta katella sun kehitystä, upee mimmi!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, vielä kun itsekin näkis sen kehityksen. Just eilen manasin kun en saa painoja nostettua rinnallevedoissa, mut sit muistin että otin kuitenkin ison harppauksen tempauksessa eteen päin ja tein myös kyykyn uuden PR:n 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *