Hae
Palasia Arjestani

Välipalaksi banaani-chiavanukas

Tyttö alkoi mankumaan kauppareissulla torstaina vanukasta ja siltä seisomalta päätin tehdä hänelle vanukkaan itse. Chia-siemenet ovat vanukkaat tekoon erittäin hyvä raaka-aine, koska ne muodostavat nesteen kanssa vanukasmaisen koostumuksen ja lisäksi sisältävät valtavan määrän omega-3-rasvahappoja. Banaani antaa vanukkaaseen kivasti makua ja makeutta ja kookoskerma ihanaa pehmeyttä.

kuvia 003

kuvia 001

Banaani-chiavanukas

 • 1 kypsä banaani
 • 1/2 dl kookosmaitoa tai 1/2 dl kookoskermaa + loraus maitoa
 • 2 rkl chia-siemeniä 
 • halutessasi ripaus aitoa vaniljaa

Laita banaani sekä kookosmaito/-kerma tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää chia-siemenet ja surraa vähän aikaa niin, että siemenet hajoavat aavistuksen verran. Lisää ripaus vaniljaa halutessasi. Lusikoi vanukas annosmaljoihin ja laita kelmutettuna jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

kuvia 002

IMG_20141009_204345

Mukavia herkkuhetkiä <3

2 kommenttia

 1. Vim kirjoitti:

  Teen tätä samaa tosi usein maustettuna raakakaakaolla. Superhyvää ”suklaavanukasta”!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Raakakaakota voisin itsekin lisätä sekaan ens kerralla, kiitti vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *