Hae
Palasia Arjestani

Mun crossfit-ura on virallisesti ohi

hyvästi crossfit

Olen jo jokin aikaa siirtynyt punttitreenien pariin Powerfit Vantaalle, jossa kuntoutin myös olkapääni leikkauksen jälkeen. Heinäkuun lopussa heräsin eräänä aamuna vasen ranne todella kipeänä ja ajattelin, että treeneissä se on vain vähän venähtänyt, tärähtänyt tai jotain muuta pientä. Onhan näitä kremppoja ollut jo vuosikausia, mutta olkapään operaatiota lukuun ottamatta kaikki ovat menneet ohi viikossa parissa. Nyt ei kuitenkaan käynyt niin. Toissa viikolla kipu ranteessa oli jo niin paha että se haittasi työntekoa. Kaikki kiertoliikkeet teki tuskaa enkä pystynyt pitämään mitään painavaa kädessä ellei ranne ollut kunnolla tuettu. Ranteesta kuului ilkeää rusahtelua ja sen jälkeen koko kämmenselkää jomotti vietävän paljon. Menin lääkäriin, josta sain ultralähetteen. Ultrassa ei näkynyt mitään, joten jatkoin matkaani työterveyslääkärille, josta sain lähetteen käsikirurgille. On muuten onni olla tällaisessa paikassa töissä, koska kaikki asiat tapahtuvat todella nopeasti. Käsikirurgilla ei kauan mennyt vian selvittämiseen ja lopputulos oli juuri se mitä itsekin olin ajatellut. Vika on kolmiorustossa. Olen virallisesti vanha, koska kolmiorustostahan löytyi kuluma, joka johtuu mun työstä, iästä ja treeneistä. Kuulemma hyvin tyypillinen mun kaltaiselle käsillä töitä tekevälle, +30-vuotiaalle ja paljon treenaavalle. Luut kämmenselässä ovat synnynnäisesti minulla ahtaat ja joku siellä on hangannut rustoa niin, että sinne on tullut kulumaa, joka aiheuttaa nyt kipua. Asialle ei ole mitään tehtävissä.

Tällä hetkellä treenaan siis salilla kivun sallimissa rajoissa ja käytän tarvittaessa rannesiteitä. Töissä ranteen kanssa tulee hyviä ja huonoja päiviä ja tarvittaessa käytän kipulääkkeitä. Jos kipuilu jatkuu vielä joulun jälkeen niin ranteesta otetaan magneetti ja tarvittaessa leikkaamalla tehdään rustolla lisää tilaa. Toivon ettei tarvitse mennä leikkaukseen, vaan tämä asettuu omia aikojaan. Aika näyttää! Harmittaa suunnattomasti, koska tämäkin vaiva on tällainen jolle ei mitään mahda. Crossfit-treenien pariin en enää palaa, ainakaan aktiivisesti. Mulla on edelleen 10 kerran kortti crossfit Vantaalle, mutta käyn siellä pääasiassa lihashuoltotunneilla. Tuleepahan sitten tehtyä lihashuoltoakin aktiivisesti ainakin kerran viikossa ja samalla näen salin huikeaa porukkaa. Eniten tulee ikävä kaikkia niitä ihania ihmisiä joihin sain crossfitin parissa tutustua. Toki heitä näen jatkossakin, mutta en enää niin usein.

Nyt olen jo kuukauden verran ajanut kroppaa sisään salitreeneihin ja voin sanoa, että on ollut paikat aika kipeinä! Mies tekee mulle saliohjelmat, joten niitä mun ei tarvitse miettiä ollenkaan. Luotan tässä asiassa häneen 100%. Omin päin haahuilisin vain salilla saamatta mitään aikaan. Nyt mulla on joka kerta eri ohjelma hyppysissä, jonka saan itselleni edellisenä iltana. Sopii mulle varsin hyvin! Koska olen ihminen, joka kaipaa aina tavoitteita niin nyt lähdetään sitten rakentamaan lihasmassaa takaisin. Osittain se on kyllä säilynytkin, mutta on lihasryhmiä, jotka ovat huomattavasti pienemmässä kunnossa nyt kuin ennen crossfittiä. Hauskaa nähdä mitä tapahtuu!

Kivaa viikon alkua tyypit!

4 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Voi p*ska 🙁 Mikään ei ole turhauttavaa kun luopua jostain mikä on itselleen niin tärkeää. Jos mä joutuisin luopumaan Bodypumpista ja tanssimisesta… en pysty edes ajattelemaan koko hommaa. Mutta ihanaa että ukko on tukemassa ja auttaa sua menemään eteenpäin, vaikka vastatuuli onkin haastava. Tsemppiä uusiin haasteisiin!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Kyllä tämä tästä taas iloksi muuttuu 🙂 Onneksi on lajeja, jota harrastaa!

 2. Heidi kirjoitti:

  Kylläpä on kurja tilanne.. kuulisin mielelläni lisää, crossfitin lopettamisesta vs. salitreeni. Kirjoitat, että jotkut lihasryhmät ovat pienentyneet, mitkä? Entä jättikö crossfit jotain superpositiivista kroppaan? Itse olen tahkonut salilla vuosia, kisannutkin. Kyllästyin ja vaihdoin crossfittiin, jota ehdin harrastaa vuoden, kunnes siirryin raskauden takia takaisin tutumpaan salitreeniin. Pohdin nyt vielä vauvan ollessa vatsassa palaanko enää crossfitin pariin vai jatkaisinko salilla.. salilla treenaus on aikataulullisesti ihanan vapauttavaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Huomaan itse, että varsinkin kädet ja olkapäät on pienentyneet eniten, samoin selästä hävinnyt leveyttä verrattua vanhaan. Toki mulla on taustalla myös olkapääleikkaus… Crossfitistä kroppa sai liikkuvuutta todella paljon lisää ja puristusvoima on edelleen todella hyvä! Salilla tosiaan on aikataulut helpompia, mutta suosittelen ehdottomasti jatkamaan crossfitin parissa jos vaan yhtään innostaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *