Hae
Palasia Arjestani

Kirpsakka chia-marjavanukas

Edellisen postauksen jatkuvaa leivän mussutusta estämään tein iltapalaksi chia-marjavanukkaan. Tätä söinkin sitten sekä ilta- että aamupalaksi. Yksinään tästä ei mulle aamupalaksi ehkä olisi, mutta kun lisää siihen jotain niin tällainen mahtimasukin täyttyy hyvin ja nälkä pysyy loitolla useamman tunnin! Iltapalana vanukas toimi itse asiassa erinomaisesti eikä aamulla edes ollut mikään kiljuva nälkä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanukas on erittäin helppo tehdä ja se on rakennettu yksinkertaisista sekä terveellisistä raaka-aineista. Mikään pikavälipala tämä ei ole, koska chia-siemenet vaativat muutaman tunnin, mielellään yön yli, turvotakseen. Hyvää kannattaa odottaa, tässäkin tapauksessa 😉

Kirpsakka chia-marjavanukas (2 annosta)

  • Noin 1 dl marjoja valintasi mukaan (tuoreita jos mahdollista)
  • 0,5 dl chia-siemeniä
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl Stevia Sweet Crystalia
  • 1 sitruunan mehu (+ raastettua kuorta koristeluun jos haluat)
  • 1 Granny Smith omena kuorittuna ja raastettua
  • 3,5 dl mantelimaitoa (vajaa 3 dl jos käytät pakastemarjoja)

Kuori ja raasta omena. Yhdistä kaikki aineet kipossa ja sekoita kunnolla. Jaa vanukasainekset kahteen astiaan. Kelmuta astiat ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoilua esim. raastetulla sitruunan kuorella, mintulla sekä marjoilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.