Hae
Palasia Arjestani

Banoffeetorttu täytekakun sijasta

banoffeetorttu

Juhlittiin tytön synttäreitä maaliskuussa ja tänä vuonna tehtiin juhliin banoffeetorttu täytekakun sijasta. Päivänsankari itse ei juurikaan täytekakuista välitä, joten pohdittiin juustokakun, muffinssien ja kääretortun väliltä, että mikä olisi paras vaihto ehto. Selattiin kuumeisesti eri reseptejä ja koska banoffee on meidän kaikkien lemppari, päädyttiin banoffeetorttuun. Mies on kunnostautunut kuluneiden kuukausien aikana kääretorttujen tekijänä ja tuotokset sen kuin paranevat kerta kerralta! Tämä banoffeetorttu on siis täysin hänen taidonnäytteensä ja minä osallistuin projektiin vain maistelevana osapuolena. Olen leiponut niin paljon vuosien aikana, että on ihanaa välillä päästä vain maistelemaan ja herkuttelemaan.

Herran mielestä banoffeetorttu oli varsin helppo tehdä ja meidän muiden mielestä se oli todella hyvää! Banaanin ja kinuskikastikkeen yhdistelmä on aina jumalaisen hyvä, slurps 🙂 Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Samaisesta linkistä löytyy muutama muukin hyvä vaihtoehto kääretortun täytteisiin.

banoffeetorttu

Raikas banoffeetorttu

Kääretorttupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ,5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Lisäksi 0,5 dl sokeria.

Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munavaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

Kypsennä uunissa noin 7 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen. Anna pohjan jäähtyä hieman ennen täyttämistä.

Täyte

  • 2 banaania
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta
  • 2 dl (1 prk) vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl suolapähkinöitä

Kuori banaanit, soseuta ne haarukalla. Sekoita banaanimössön joukkoon jogurtti ja 1 ½ dl kinuskikastiketta.

Levitä täyte torttupohjan päälle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

Vaahdota kerma. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa vielä hetki. Levitä vaahto kääretortun päälle. Valuta lopusta kastikkeesta raitoja tortun pinnalle. Viimeistele suolapähkinöillä.

Herkuttele!

Onko banoffeetorttu teille ennestään tuttu leivonnainen?

banoffeetorttu

Edellinen postaus: Työntäyteinen pääsiäinen

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *