Hae
Palasia Arjestani

Ei väkisin.

Hellou! Ei ihan mun paleokokeilut menny putkeen. Kroppa tuntui jo maanantaina tosi tyhjältä ja huomasin lievää energiatason laskua. Vaikka kuinka vetelin hiilaria nassuun bataatin ja hedelmien muodossa niin kroppa ei tuntunut täyttyvän ollenkaan, päin vastoin.

Bataatti-jauheliha tankkaukset maanantaina.

Bataatti-jauheliha tankkaukset maanantaina.

 

Eilen ennen treeniä bataattia, lohta ja päärynää.

Eilen ennen treeniä bataattia, lohta ja päärynää.

Koska eilisessä treenissä huomasin jo selkeesti, että jotain on tehtävä jos tahdon vetää kunnolla treenit läpi niin pyörsin oman lupaukseni puhtaasta paleo-viikosta ja vetelin hyvällä omalla tunnolla anopin tekemää kaalilaatikkoa nassuun ja kaksin käsin leipää vielä päälle. Omnom 🙂

Äsken vielä ihan varmuuden vuoksi kahvin kanssa muutamat paahtoleivät :D

Äsken vielä ihan varmuuden vuoksi kahvin kanssa muutamat paahtoleivät 😀

Mites teillä muilla, jotka paleoo noudatatte: miten saatte riittävästi hiilaria ja riittääkö energiat koviin treeneihin? Kyse ei ole hiilarien puutteesta vaan enemmänkin niiden laadusta eli jotain tähän on nyt keksittävä!

Lounasta maanantaina.

Lounasta maanantaina.

Tällä viikolla oon treenannut sekä maanantaina että tiistaina. Tänään pidän lepopäivän. Ranne on nyt jo muutaman päivän ollut kivuton, mut muuten kroppa ottaa kyllä hyvin treeneiddä damagea 😀 Mustelmia on jalat täynnä (maastavedot) ja lonkkaluissakin aika mojovat mollukat (tempaukset). Kyynerpäät aukes maanantaina (vatsaliike) ja vasemmassa kädessä on kunnon reiät kovettumien kohdalla (tempaukset, toes 2 barit ym..). Onneks en oo mikään hienohelma prinsessa niin eipä noi juuri haittaa. Tietääpä ainakin tehneensä!

20130827_19594120130827_200017Maanantaina kyykkäiltiin ja painonnostokenkien vaikutuksen kyykkyynkin huomas varsin hyvin. Painot ei ollu isot, mut tekniikka oli hyvä ja on jalat aika hellinä treenin jäljiltä. Ensin tehtiin 5×5, vikassa sarjassa painoa 62,5kg. Sen jälkeen 12 minuutin amrap:

 • Backsquat x 3 (50kg)
 • Wallclimb/HSPU x 5 (mulle kehiteltiin ranteen takia oma liike)
 • 9 kierrosta sain just vedettyä tuohon aikaan

Kyykyt ja maastavedot on ehdottomasti mun suosikkiliikkeitä! Varmaan just sen takia, koska hallitsen ne jo kohtuullisen hyvin 🙂

Let´s squat!!

Let´s squat!!

 

Mulle kehitelty vatsaliike wallclimbien tilalle.

Mulle kehitelty vatsaliike wallclimbien tilalle.

kuvia 015Eilen oli tosiaan energiat vähän vähissä ja sen huomas treenissä. Ei jaksanu painaa ihan samalla tavalla kuin normaalisti ja piiputin aika lahjakkaasti jo alkumetreillä. Alkuun tehtiin tempausta ja tein sitä 5 sarjaa ihan pelkällä tangolla. Haluan tekniikan kohilleen ennen kun alan siinä nostelemaan painoja. Nyt ei enää lähteny kädet vetämään liian aikasin, mut jostain syystä en saa nostettua kyynerpäitä riittävän ylös ja hartioita korviin. Se onkin sit se seuraava opeteltava! Tempauksen jälkeen 6 kierrosta:

 • kahvakuula tempaus x 10/käsi
 • toes 2 bar x 10
 • kahvakuulaheilautus x 10
 • burbee 10
 • Timecap 18 minsaa
 • sain tehtyä vain reilut neljä kierrosta

Oli kyllä kohtuullisen rankka setti! Toes 2 bareissa en saanut kippausta kunnolla kulkemaan ja osa meni ihme räpiköinniks. Kippausta täytyy kyllä harjotella myös paljon. Mitäpä ei? 🙂

Treeneihin lähdössä.

Treeneihin lähdössä.

 

Kettlebell snatch.

Kettlebell snatch.

kuvia 017kuvia 019

Toes 2 bar.

Toes 2 bar.

kuvia 023

 Maanantain tein muuten iltapäivällä melkoista herkkua ennen treeniä! Aineksetkin on yksinkertaiset: banaania, maapähkinävoita/mantelivoita ja pähkinärouhetta. Jestas että oli hyvää!

Tällä lähtee pahimmat herkkuhimot!

Tällä lähtee pahimmat herkkuhimot!

kuvia 013Tytön kanssa ollaan oltu koko viikkon nyt harjottelemassa päiväkodissa. Kaikin puolin on mennyt hyvin ja voin oikeasti rauhallisin mielin jättää tytön sinne ensi viikolla yksin. Ruoka päiväkodilla on mielettömän hyvää ja hoitotädit tosi mukavia! Mimmi ei kotona suostu syömään puuroa ollenkaan, mutta päiväkodilla vetelee lautasen tyhjäksi viimeistä murua myöten 🙂 Jotenkin tuntuu, että alkaa itsekin jo kuulua kalustoon kun lapset pyytää muakin mukaan leikkeihin ja ulkona riippuu aina joku käsipuolessa kiinni. Mietin jopa eilen, että jos joskus päätän vaihtaa ammattia niin tahdon päiväkotiin töihin 🙂

Tänään lähdössä päiväkodille.

Tänään lähdössä päiväkodille.

20130828_101323Kauhulla odotan ensi viikkoa ja aikasia herätyksiä, töihin paluuta ja kaikke sitä uuden opettelua. Tai no oikeastaan vanhojen asioiden palauttamista mieleen. Oon jo tällä viikolla ollut tosi väsynyt niin saa nähdä mikä on fiilis ens viikolla! Toisaalta on myös mukava palata ”normaaliin” arkeen.

Loppuun vielä pieni mahakuva eiliseltä. Ei tosta mun vyötäröstä varmaan koskaan ton kaposempaa tule, mutta mitäpä mä semmosella tekisinkään? Pääasia, että keskivartalo on vahva ja se tukee hyvin raskaissa liikkeissä 🙂

kuvia 001

 Hei, pienenä muistutuksena: Hyvinvoinnin tavarataloon on 15% alennus voimassa tämän kuun loppuun! Alennuksen saa koodilla JONNA15. Eli jos on tarvetta esim. mantelijauhoille niin nyt kannattaa viimeistään käyttää alennus hyödyksi 🙂

 

 

21 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Ihania kuvia Jonna! 🙂
  Kommentoinki jo sulle päivitykseen facessa. Kerrothan mulle kun jotain keksit? Mulla meinaan laski energiat muutaman kovan treenin jälkeen tosi nopeesti ja olkapäätreeni tänään oli kyllä melkosta nuherrusta. 😀

 2. Atsushi kirjoitti:

  Piä nyt niistä käsistä huolta! Mulla lähtee ainaki otevoimasta törkeesti pois samantien ku menee rikki..

  Ja siis riisi, ja koska syöt maitotuotteitakin ilmeisesti (;)) niin kaura, vaikka sitten varta vasten superpuhdas varmasti gluteeniton. Riisi ei mulle niinkään maistu, mutta jos oon puhtaasti ilman gluteenia ja perunaa yms ni sitte bataatti, banaani ja kunnon kaurapuuro <3 Trendi tuntuu olevan, että paljon treenaaville ei tiukkaa paleota enää suositella ollenkaan 🙂 Ite oon gluteeniton ja laktoositon, paisti ku syön herkkuja (niiinpä…), se riittänee tälle apinalle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Puuroa maistelin eilen pitkästä aikaa ja voi morjens miten hyvää oli! Tais jäädä takas mun listalle 🙂 ihan perus kaurapuuroa vetelin eikä vatsakaan siitä mitään sanonut 🙂

   Jokaisen treenin meen nyt tuota rannetta kuunnellen! Olkapäissäkin on havaittavissa lievää kireyttä eli niille hierontaa viikonloppuna 🙂

 3. Elli kirjoitti:

  Heips,

  Ite lienee syön paleotyyppisesti, vaikka en tykkääkään kategorisoida syömisiäni mihinkään tiettyyn ryhmään, vaan syön puhdasta ja ravintorikasta, hyvää ruokaa. En käytä viljatuotteita enkä maitotuotteita – en sen takia, etteivät ne kuulu paleoon, vaan siksi, että olen havainnut omakohtaisesti selkeät terveyshyödyt, niiden poisjättämisen jälkeen. Mitä treenaamiseen tulee, juoksen, pyöräilen, ennen kävin puntilla (nyt crossfittaan) ja liikun muutoinkin mielestäni aika paljon. Ikinä ei ole jaksaminen ollut siitä kiinni, että ruokavaliosta puuttuu leivät, pastat ja puurot ja muut turhakkeet. Olen siis jaksanut vetää treenit loppuun asti, kunto vaan tulee vastaan – ainakin wodeissa. Kokeile, ettet ”tankkaa” hiilareita etukäteen. Eräiden ravintovalmentajien mukaan ennen treeniä otetut hiilarit voivat jopa heikentää suorituskykyä. Syö hiilarit treenin jälkeen ja sitten vielä illalla. Ennen treeniä normi ruoka (kunnon aamupala tai lounas, riippuen treeniajankohdasta) ja lisäksi RASVAA (kookosöljy tms.). Käy lukemassa Sami Sundvikin blogia: mies on tosi kovassa kunnossa, treenaa kovaa ja syö hyvää ruokaa ilman höttöjä.

  Boxilla nähdään 😉

  • Vim kirjoitti:

   Jep, tätä mieltä mäkin olen. Hiilarit varastoituu lihakseen parhaiten heti treenin jälkeen. Kun syö treenin jälkeen hiilaria, lihakset palautuu nopeammin ja ovat paremmassa toimintakunnossa taas seuraavassa treenissä. Ennen treeniä syödyt hiilarit ei siirry samalla tavalla lihasten hyödynnettäviksi, vaan ne menee hukkaan ja mahdollisesti varastoituu rasvaksi.

   Niin ja tiedätkin varmaan, mutta tempauksessa menee kyllä jotain pieleen jos sillä saa aikaan mustelmia lonkkaluiden kohdille… 🙂 Tempauksessa ja rinnallevedossa ei pitäisi pompauttaa lantiolla, vaikka se onkin aika yleinen tapa juuri crossfit-harrastajilla. Se on kuitenkin väärin ja jossain vaiheessa kun painot kasvaa, tulee ongelmaksi.

   • Jonna kirjoitti:

    Täytyy alkaa nyt testailemaan tuon hiilarin kanssa. Näin ei ainakaan voi jatkaa… Eilisen vielä tarkkailin pitkin päivää ja nyt olo on loistava!

    Tuosta tempauksesta ja sen aiheuttamista mustelmista oli jo koutsin kanssa puhetta eli niitä mustelmia ei tosiaan lonkkaluihin sais tulla. Sinänsä mielenkiintoista että rivessä niitä ei tule. Taas yksi asia korjattavaksi. On tää välillä vaikeeta mut silti niin ihanaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä jo eilen kokeilin etten syödään ennen treeniä hiilareita vaan sen jälkeen ja hyvin jaksoin Franin vetää läpi 🙂 tätä kokeilua jatketaan!

   Täytyypäs käydä tuota blogia vilkaisemassa ja kävin muuten lukemassa sitä boxille vinkkaamaasikin. Tosi hyvä blogi! Jäin heti ihan koukkuun 🙂

 4. Inna kirjoitti:

  Riisiä ihan, joko sellaisenaan tai Moilas-leipomon 100 % riisiä olevaa kierrepastaa. Ja pottua. Ja puhdaskaurapuuroa välillä. Ja joskus myös maissia, joko muroina (ainakin yks gluteeniton merkki, paketti on sellainen vaaleanvihreä ja se on luomua kans, voisko olla Urtekramin?) tai pastana. Pottua ukkeli syö myös helmipuurona joskus, minä en siitä oikein innostu. Tosiaan niin kuin ekassakin kommentissa sanottiin, kovaa treenaaville superclean paleo ei ehkä ole paras ratkaisu, ja noista isommista paleo-sanansaattajista ainakin Robb Wolf on ihan samaa mieltä.
  Ja minustakin kannattaa ennemmin syödä hiilarit treenin jälkeen kuin ennen sitä.

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy testata mikä tuntuu parhaalta. Hiilaria oon syönyt sekä ennen että jälkeen treenin. Dieetistä on jäänyt tapa syödä kunnon satsi hiilaria ennen treeniä. Vois kokeilla siirtää suurimman annoksen treenin jälkeen 🙂

 5. Pippuri kirjoitti:

  Mitäs mieltä olit tuosta Elana’s pantry-kirjasta? Olisiko tilaamisen arvoinen opus?

  • Jonna kirjoitti:

   Aika lailla perusohjeita siinä on. Samat löydät pinterestistä ilman maksua 🙂 toisaalta ihan kiva välillä katsella suoraan kirjasta ja hakea sieltä inspiraatiota. Hyvä kirja ja halpakin taisi olla 🙂 tuota paleo desserts kirjaa ei kannata tilata. Ite tykkään et kuviakin pitää olla ja tuossa ei kyllä ole montaa kuvaa..

 6. Cathy kirjoitti:

  Ens viikolla voi olla et joudut hoitopäivien jälkeen tottumaan kiukuttelevaan lapsoseen. 🙂 Hoidossa ollaan kuin enkeli, syödään lautanen tyhjäksi, kerätään lelut leikkien päätteeksi, mutta kun kotiin tullaan mikään ei kelpaa.. 😉 Yhden käden sormilla voin laskea päivät, kun meidän pikku jäppinen on syönyt päivällisellä lautasen tyhjäksi.. (onneksi iltapala sitten jo maistuu) Kaikki sanoo et lapset syö hyvin kun on muita lapsia ympärillä. Meillä onki yleinen vitsailu et ”lähdetään hoitoon syömään”. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sitä odotellessa 😀 voi olla että treenit jätän alkuviikosta väliin. Katsotaan vähän millä mielellä tyttö on. Tähän asti harjoittelut on ainakin menneet tosi hyvin 🙂 hope for the best!

 7. Juliet kirjoitti:

  Oletko maininnut että missä oot töissä? Tai siis mihin töihin palaat?

  Ps. näytät tosi kauniilta tuossa kuvassa jossa sulla on hiukset auki ja tunika päällä, sopii sulle todella hyvin 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon labranhoitaja ja työskentelen työterveyshuollon puolella 🙂 siellä pistelen ihmisiä, otan sydänfilmejä, käsittelen näytteitä ym mukavaa.

   Hih, kiitos 🙂 moni muukin on sanonut että kannattaisi pitää hiuksia auki. En vaan ite oikein tykkää pitää enköä töissä sit saakaan pitää…

 8. Joan kirjoitti:

  Hyvä on vyötärö! Ja vahva on hyvä olla eikä mikää ampiainen! 🙂 Jäätäviä noi haaverit 😀 Ainakin vedät ihan 110% siä etkä neiteile! 🙂 Kannattaa ottaa treeneihin tuo sormus pois, siitä tulee tosi helposti hiertymät. Mäkin harjottelin taas eilen sellasia, missä tiiän etten oo kovin hyvä ja joita uskon tulevan eteen heti siellä onrampilla. Double undereita, karhukävelyä ja rapukävelyä (ettei ois pää irti hartioista :), ilmakyykkyjä (että pääsis matalemmalle ja matalemmalle ja liikkuvuus paranis), punnerruksia jne 🙂 Hikoilua! <3 Nuo hypyt oli kyl hyvä lopetus treenille kun ne suju <3 Jos meen lauantaina niin sitten kyllä hyppelen taas oma-rakenteiselle boksillekin! Mut melko rauhassa otan etten vaan oo mistään kipee sitten maanantain ekoissa treeneissä.

  Tuo paleo on kyl hieman kinkkinen kun liikkuu paljon. Voin nyt kertoo vähän itsestäni, kun kerta kysyit miten muilla 😉 I am not preaching!!! 😀 Itteni kohdalla meni homma niin että ensimmäinen viikko oli energiat ihan nollissa! Koiran kaa kävely oli ihan tarpeeks ja jonain päivänä jopa liikaa. Päikkärit maistu ja rauhallinen oleilu. Sitten jossain puolentoista viikon kohdalla rupes tuntuun että vitsi pakko päästä salille ja sitten onkin siitä eteenpäin ollut energiaa kun pienessä kylässä. Oon siitä lähtien syönyt aina treenin jälkeen hiilareita ensisijaisesti bataatista (punajuuret, porkkanat ja kurpitsa on jees kanssa mun mielestä!) ja sitten jokunen banaani on mennyt kans esim toisella ruoalla treenistä. Ite pyrin välttään hiilarivarastojen täyttöä hedelmillä, koska fruktoosi tuppaa täyttään ensisijaisesti maksan glykogeenivarastot ja sitten saamaan sitä insuliiniä vereen jnejne sotkee sitä touhua eikä varsinaisesti ymmärtääkseni auta lihaksia yhtä paljon kuin esimerkiksi bataatti (varmaan glykeeminen indeksi on se juttu tässä). Ite en myöskään suosi preworkout ruuissa hiilaria, koska en halua antaa keholle energiaa treeniä varten vaan enemmänkin valmistaan sitä siihen, että kohta treenataan ja lujaa! Kun keho on oppinut siihen, että se käyttää rasvaa energianlähteenään mieluummin kuin luottaan nopeempaan eli hiilareihin/sokereihin (tähän voi mennä tosiaan 1 vko – 6 kk riippuen henkilön historiasta, sulla veikkaisin samaa kun itelläni eli 1-2vkoa!), niin kyllä ne energiat riittää hyvään treeniin. Eli preworkout kannattais sisältää proteiinia ja rasvaa eikä olla liian suuri ettei tuu yli. Ja sit syö preworkoutin vaan jos siltä tuntuu. Ite koitan ajottaa ihan kunnon aterian jonka syön viimeistään 2h ennen treeniä, 3h on vielä ok mulla. 4h on jo liian pitkä väli ruoan ja treenin välillä itellä, sitten ei välttis enää suju. Mut siis niin… Tuo että keho oppii käyttään rasvaa energiana, ruoasta ja sitten kun "ruoka loppuu" tuolta ruoansulatuksesta, että se käy noiden läskivarantojen kimppuun, niin siihen tarvitaan hetki aikaa. Sen huomaa sit ittestään kun kroppa laittaa sen kaasun pohjaan! 🙂 Tänä aikana kun kroppa ei vielä ymmärrä miks hiilarintulo on ehtynyt, ei kannata treenata kovia hikitreenejä. Kävelylenkit, peruspyöräily, alhanen syke, liikkuvuus, jooga, venyttely, kehonhuolto— sellasiin perehtyy. Ja sit heti kun siltä tuntuu ni rankempaa! Tää tietty vaikeuttaa vähän sitä valintaa, että millon alottaa jos tää kiinnostaa 🙂 Ohan se vaikeeta jos on tosi innostunut just vaikka crossfitistä! Himmaile siinä nyt sit. Mut jos multa kysyt niin suosittelen kyllä! Kun keho on rasva-adaptoitunut niin voin kertoo omasta kokemuksesta että energiat on aivan eri luokkaa!! Oon tosiaan vetäny bataattia postworkout-ruoissa, mutta oon harkinnut jättään senkin pois nyt. Pakko se on uskaltaa testata että mitä jos ei syökään hiilaria sillonkaan. Saas nähdä oonko samaa mieltä sit kun tuun onrampeilta kotio 🙂 Luotan kyl kehoni viesteihin tällä hetkellä, mutta sillon kun whole30 alko tän kuun alussa niin eihän niitä viestejä voinu kuunnella. Vasta 3vkon jälkeen tää on selkeytynyt. Ja voin kertoo että pelottaa hieman, että jos meen off-road että miten tää aineenvaihdunta ja hormonit reagoi! Uskon kuitenkin, että jos pitää nuo kerrat kertaluontosina niin kaikki vaa sujahtaa ohi ja korkeintaan vähä tönäsee matkalla, mutta ettei sen kummemmin aiheuta kolareita. Saas nähdä 🙂 Huomena illalla loppuu whole30 virallisesti mulla, mutta jatkuu kyllä tosin pienin poikkeuksin. Aion kyl ehdottomasti pitää kii tuloksistani ja ennestään parantaakin niitä. Kyl tää on elämäntapa eikä mikää kuukauden juttu vaan. Mut vähän on elämää helpotettava nyt kuitenkin sit 🙂 Katotaan miten käy!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä kyllä tarttee selkeästi nyt lisää hiilaria ja oon sitä syönytkin. Ehkä strict paleo ei tosiaan ole mua varten tai mistä sitä tietää. Täytyy vaan kokeilla!

   Testaa ihmeessä miten sujuu ilman hiilareita ja kerro sit mullekin!

   Älä ny liikaa sit treenaile niitä juttuja ennen on rampia! Esim double undereihin on olemassa ihan selkeet tekniikkaneuvot 🙂 ainakin itellä ne alko sujua paremmin kun sain kunnon neuvot siihen!

 9. Arttorius kirjoitti:

  Stemppiä hoitopaikkaan ja töihin mentäessä!

  Kädet kannattaisi joko teipata(leukoplast) tai hankkia nahkaiset kämmensuojat.
  Ei ole mukavaa mennä kippejä tekemään tai nostamaan painoja, jos edellisen kudosnesteveritöhryjä on tangossa, yök 😀
  Jotkut cf-tyypit pitää käsissä olevia haavoja ja hiertymiä saavutuksina ja virstanpylväinä, mutta mun mielestä ne on pelkästään ällöttäviä kun helposti kykenee ennaltaehkäisemäänkin ne :]

  • Jonna kirjoitti:

   Eilen teipattiin jo kädet leukoihin 🙂 mä en kans tykkää yhtään jos ne repeilee ja se on todellakin ällöttävää mennä toisen lismoihin treenaamaan…

   Yritän kovasti noita kovettumia hoitaa, leikata ja rasvata mut sitkeitä ovat! Noi mun repeämät tuli vesirakkuloiden jäljiltä. Onnistun tempauksessa saamaan aina johonkin kohtaa käteen vesirakkulan ja siitä se repeäminen sit lähtee kun rakkula kuivuu…

 10. Mika kirjoitti:

  Haha – mulla on ollu ihan samanlaiset kämmenet jo pari viikkoa. Teipit ei pysyny mulla yhtään niissä liikkeissä jotka rullasivatkin sen ihon veke, kai jotkut salihanskat pitää hankkia tietttyjä liikkeitä varten..

  • Jonna kirjoitti:

   Joo mullakin saa aika hyvin teipata että teipit pysyy! Nyt alkaa onneks kädet parantua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *