Hae
Palasia Arjestani

Samettinen suklaavanukas

Processed with VSCO with acg preset

Sormet syyhyää tekemään jotain suklaista. Vaellan levottomana keittiöön. En pysty vain olemaan. Kun en voi treenata kunnolla niin on pakko keskittää focus johonkin muuhun. Mun toinen intohimo on ruuanlaitto ja reseptien testaaminen ja olen viettänyt viime päivinä luvattoman paljon aikaa keittiössä. Selailin taas Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa kirjaa ja pysähdyin suklaavanukkaan kohdalle kuin nakutettu. Tuota on pakko tehdä! Reseptin yläkulmassa on hauska leima. Siinä lukee lasten suosikki. Jaa, saas nähdä! Mutta mitenkäs kävikään? Tyttö oli suorastaan hulluna tähän vanukkaaseen! Aikaisemmista terveellisemmistä suklaavanukkaan versioista hän ei ole juuri välittänyt, mutta tämä osui ja upposi.

Resepti on vegaaninen, viljaton, maidoton ja sokeriton. Siitä huolimatta ei todellakaan mauton, päinvastoin! Annoksia tästä reseptistä tulee kaksi ja tekoaika on noin 5 minuuttia + jähmettäminen.

Samettinen suklaavanukkaan

  • 4 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 0,5 dl chia-siemeniä
  • 2-4 tuoretta taatelia kivet poistettuna
  • 2 rkl pehmeää maapähkinävoita tai muuta pähkinä/mantelivoita
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljauutetta tai aitovaniljajauhetta

Pinnalle esimerkiksi banaanipaloja, mantelirouhetta, mehiläisen siitepölyä tai kaakaonibsejä.

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta. Anna paksuuntua muutama minuutti jääkaapissa tai halutessasi yön yli. Mitä pidempään vanukas tekeytyy, sitä paksumpaa siitä tulee. Lusikoi vanukas tarjoiluastioihin ja ripottele pinnalle esimerkiksi banaanipaloja ja mantelirouhetta. Tarjoa ja nautiskele!

3 kommenttia

  1. noora kirjoitti:

    Käytitkö kauramaitoia vai muuta maitojuomaa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *