Hae
Palasia Arjestani

Ajattelumallia uusiksi – viime viikon ruokapäiväkirja

Olen taas viime päivät pohdiskellut paljon ruokavalioasioita. Oma olotila ei ole ollut ehkä se paras kaikista viime aikoina ja painokin on nousussa koko ajan. Pyrin syömään mahdollisimman terveellisesti, mutta aivan liian usein turvaudun leipään välipaloina ja viikonloppuna kauheaan kasaan herkkuja. Näitä juttuja yritän saada paremmin hallintaan. En ole leipää hylkäämässä mihinkään, mutta yritän siirtää sen jokapäiväisestä käytöstä sinne viikonlopun herkkuhetkiin. Vastaavasti herkutteluun täytyy saada jokin kohtuus. Olen miettinyt miten pystyisin vähentämään viikonlopun sokerimäärää koko meidän perheeltä. Tyttöähän on helppo ohjata, sen kun vaan jättää lauantaipussin ostamatta. Haluan kuitenkin viikonloppuisin jotain spesiaalia arkeen verrattuna, mutta en ole vielä keksinyt millä korvata ihanat kermajäätelöt ja lakupussit… Ehkä tämäkin asia on vain omasta päästä ja ajattelumallista kiinni!

Maanantai

Aamuvuorossa töissä. Illalla crossfit-treeni 1h. Kävely treeneihin ja takaisin, yhteensä 5km.

PicsArt_1436260971423Aamupalaksi jauhelihaa ja vihanneksia, vettä, kahvia, vitamiinit // välipalaksi töissä omenaa, kahvia ja vettä, Kuvan Questbar jäi syömättä // lounaalla bataattikeittoa ja jauhelihaa // ennen treeniä mustikka smoothie, jossa banaania, avocadoa, siemensekoitusta, heraprotskua ja mantelimaitoa // illalla broilerin filepihvejä, lohkoperunoita ja porkkanoita uunisssa sekä tuorevihanneksia.

Tiistai

Aamuvuorossa töissä, iltapäivällä osteopaatin käsittelyyn. Ei treeniä.

PicsArt_1436261373233Aamulla leivät kinkulla, juustolla ja tomaatilla, vettä, kahvia ja vitamiinit // välipalana töissä omenaa, kahvia ja pala  lääkärin tuomaa kakkua // lounaalla broilerin filepihviä, lohkoperunoita ja tuorevihanneksia // ennen osteopaattia Questbar // kotona kahvi ja banaani rahkan kera (ei kuvaa) // illalla spagettia, jauhelihakastiketta ja herkkusalattia.

Keskiviikko

Aamulla duunissa. Illalla crossfit-treeni 1h. Kävellen treeneihin ja takas, yhteensä 5 km.

PicsArt_1436261558386Aamulla ruisleivät päällisillä, kahvia, vettä ja vitamiinit // välipalana viinirypäleitä, pähkinöitä ja kahvi +  vettä // lounaalla edellispäivän ruokaa // ennen treeniä mustikka-puolukkasmoothie // illalla kotona riisiä ja kanakastiketta (ei kuvaa) // iltapalaksi avocado-suklaamousse mansikoilla.

Torstai

Aamuvuorossa töissä, illalla miehen serkun synttäreillä.

PicsArt_1436261707544Aamulla leipäset höysteillä, kahvia, vettä ja vitamiinit // välipalana töissä kahvia, vettä ja omena // lounaalla pinaattiriisiä, kanakastiketta ja herkkusalaattia // kotona iltapäivällä puolukkasmoothie (ei kuvaa) // synttäreillä suolaista piirakkaa, marjapavlovaa sekä jumalaisen hyvää juustokakkua // iltapalana turkkilaistajogurttia, mustikoita, pähkinöitä, siemeniä ja loraus maustamatonta jogurttia.

Perjantai

Aamuvuorossa töissä. Illalla autossa istumista 3h..

PicsArt_1436261911177Aamulla leipäset höysteillä, viinirypäleitä, vettä, kahvia ja vitamiinit // välipalana kahvia, vettä ja omena // lounaalla Picnicin kana-teryakisalaatti // kotona iltapäivällä suklaa-maapähkinävoismoothie // kauppareissulla Ainon suklaatuutti // mökillä saunamakkara ja rahka pähkinöillä (ei kuvaa).

Lauantai

Lööbailua koko päivä ja hienoja aikomuksia juoksulenkkiin. Toteutus tosin jäi uupumaan. Uimassa kyllä käytiin!

PicsArt_1436262048899Aamupalana leivät metukalla, juustolla ja vihanneksilla, omena, vettä ja kahvia // kauppareisulla puffet-jätski (ei kuvaa) // iltapäivällä siskonmakkarakeitto ja ruisleipää // kahvin kanssa pala kääretorttua // saunan jälkeen saunamakkara // illalla puolikas minimudcakesta ja kourallinen karamellejä // iltapalana ruisleipää metukalla, juustolla ja vihanneksilla.

Sunnuntai

Aamupäivällä mökkitreeni 45 minsaa. Iltapäivällä uintireissu. Illalla 3h autossa istumista. Kotona siivousta.

PicsArt_1436262179833Aamulla leipäset kananmunalla ja juustolla // iltapäivällä savulohta, uusia pottuja, tillikastiketta ja vihanneksia // kahvin kanssa pieni pala kääretorttua (ei kuvaa) // automatkalla Magnum-jätski // kotona illalla munakas vihanneksilla (ei kuvaa).

Harmittaa nuo viikonlopun syömiset joka kerta yhtä paljon. Lähinnä se etten syö säännöllisesti vaan napostelen vaan jotan karkkeja ja muuta sontaa. Pitäis aina muistaa se kunnon ruoka ensin ja muut päälle jos vielä napa vetää. Ehkä ens viikonloppuna paremmin?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAViime viikon herkkusalaatti, jossa mansikoita, tomaattia, viinirypäleitä ja mozzarellaa! Pitäis jaksaa vääntää salaatteja enemmän ja sainkin teiltä viime viikolla mielettömän hyviä vinkkejä. Nyt vaan tarttis saada aikasiks 😉

Ps. Vitamokselle on tulossa lähiaikoina minttusuklaa Questbareja!

11 kommenttia

 1. Jaana kirjoitti:

  Heippa! Mä edelleen toistan itseäni, mutta mun mielestä sä syöt liian vähän. Eli liian vähän semmosta kunnon ruokaa. Sit tulee otettuu kaikenlaista pientä välipalaa ja ns hötömpää settiä. Itseltäni hävisi makean himo ja sokerin tarve kun jätin sokerin ja höttöhiilarit vähemmälle ja keskityin proteiini-hyvärasva -painotteiseen ruokavalioon. Muutaman viikon kuluttua huomasin ettei tehnyt enää mieli ruan jälkeistä pientä makeaa. Suosittelisin kokeilemaan ainakin sitä, että söisit aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä enemmän ruokaa. Kokeilisit edes sitä, että vedät vaikka aamupalalla nuo leivät ja lisäksi kunnon kinkku-raejuusto-rehut-munakkaan? Siitä lähtee päivä tasaisesti ja hyvin liikkeelle ja napostelun tarve vähenee.

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, nyt saa alkaa taas ruokaakin lisäilemään. Paino mulla on kyllä noussut tasaiseen tahtiin eli ruokaa ei ainakaan ole mun kulutukselle/aineenvaihdunnalle ollut liian vähän 😀 Jo eilisen treenin jälkeen huomasin miten nälkäinen olen verrattuna vaikkapa kahden viikon takaiseen. Söin iltaruuan puoli kahdeksan maissa ja jo yhdeksältä oli pakko paistaa munakas. Ruokahalu on herännyt!

   • Jaana kirjoitti:

    Joo sitä just tarkoitankin, että koska ruokamäärät on vähän köykäiset, niin sitten tulee naposteltua niitä leipiä jne jotka sitten helposti sitä painoa nostaa. Panostaisin siihen kunnon ruokaan. Eli en tarkoittanut että kokonaisenergian saanti olisi liian vähäinen vaan sitä että ruokamäärät on pienehköjä ja sitten tulee mielitekoja leivän, proteiinipatukoiden, hedelmien, herkkujen jne muodossa. Jos maha on täynnä proteiini-rasva -pitoista ruokaa niin välipalojen tarve pienenee.

    • Jonna kirjoitti:

     Jep, kunnon annoksilla jaksaa todellakin pidempään. Uskon, että tykkäät mun tän viikon ruokapäiväkirjasta 😉

 2. Jaana kirjoitti:

  Piti lisätä, että tuo maanantai-päivä näyttää mun mielestä jo tosi hyvältä! Tosin siihen olisin aamuun lisännyt vielä sen ruisleivän 😉 Mut tuota rataa 🙂

 3. Anne kirjoitti:

  Kivaa että jaksat tehdä näitä, on tosi mielenkiintoista seurata mitä muut syö, vaikka oliskin ihan erilaista! 🙂 Ite (vaikka oonkin parikymppinen ja asun kotona) hoidan meidän perheen ruuanlaitot sun muut -politiikat. Arkisin on ihan perussetit(välillä ehkä vähän yksipuolistakin), niinkun teilläkin näyttää olevan, mut viikonloppusin panostetaan ruokaan. Se tekee siitä vähän spessumpaa. Uusia reseptejä ja omia kehittelyjä. Uusia raaka-aine kokeiluja(värikkäitä kasviksia, sesongin mukaan) ja ruuanlaittoon saa käyttää enemmän aikaa. Sillon tuntuu että harvemmin on edes mitään tarvetta ”herkuille” yms muille ylimääräisille.
  Hauskaa kesän jatkoa sulle! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä syön arkena ihan mielelläni samaa ruokaa monta päivää putkeen ja vielä useammalla aterialla. Tykkään kyllä todella paljon ruuanlaitosta, mutta viikolla se on aina jostain muusta asiasta pois. Pitäis oppia tekemään ruokaa myös pakkaseen! Saisi helposti vaihtelua arkiruokiinkin. Sen kuin vaan pläjäyttäisi ruuat mikroon sulamaan ja taas olisi erilainen ruoka nenän edessä 😉

 4. sonetti kirjoitti:

  Täällä kohtalotoveri joka sortuu myös usein harmittelemaan mättöpäivää. Vaan mulle saattaa käydä niin että se päivä onkin maanantai. Jos olen väsynyt ja töissä on raskas päivä niin jossain kohti makeanhimo vie vallan. Vaikka olisin keskittynyt syömään hyvin. Selkeästi pää tekee tepposet. 🙁 Nyt olen muuten yrittänyt keskittyä siihen että syön vkloppuna arkipäiviä enemmän kun kulutus on kovempaa. Tämä auttaa kyllä oikeasti siihen ettei makeaa tee silloin niin paljon mieli. Tsemppiä sulle! 🙂 Minusta tuo ruokapäiväkirja näyttää jo tosi hyvältä. Pientä fiksailua on itselläni ainakin aina varaa tehdä.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, aika usein se on nuppi joka niitä herkkuja huutaa eikä kroppa. Viikonloppuisin on mullakin ollut huono tapa jättää kunnon ateriat väliin ja korvata ne herkuilla… 🙁 Siitä tarttis päästä eroon!

 5. hellu kirjoitti:

  Itsenikin on pitänyt kommentoida jo aiemmin, että lisää ruokaa koneeseen nainen! Kasviksia, vihanneksia ja marjoja niin paljon kuin napa vetää ja joka aterialla tietty riittävästi protskua ja hiilareita treenipäiviin enempi. Tsemppiä herkkuhimon taltuttamiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *