Hae
Palasia Arjestani

Treenaan kuin ammattilainen

Processed with VSCO with c1 preset

Neljä viikkoa olkapääleikkauksesta ja meitsi on päässyt treenin makuun! Viikko sitten sain kantositeen pois ja siitä lähtien olen jumpannut kättä niin paljon kuin mahdollista. Tällä hetkellä mun treenitahti on kaksi kertaa päivässä eli voidaan sanoa, että treenaan kuin ammattilainen 😀 Jonkinlaista edistymistä huomaan päivittäin, mutta isoimmat harppaukset tuntuvat tulevan parin päivän sykleissä. Eniten edistymistä huomaan ihan päivittäisissä askareissa, kuten pyykkien viikkaamisessa, kengän nauhojen sitomisessa ja vaatteiden pukemisessa. Edelleen odotan kuitenkin sitä päivää, kun voin sheivata toisenkin kainalon ja saan tukan ponnarille omin avuin!

Jumppaliikkeitä teen tällä hetkellä ihan käden omalla painolla sekä kuminauhalla. Käsi ei edelleenkään montaa senttiä nouse suorana ylöspäin ilman apuja, mutta toisella kädellä avustettuna se nousee ilman ongelmia. Sanokaapa te saman projektin läpi käyneet ja alan ammattilaiset, että milloin koittaa se aika kun käsi nousee vaakatasoon omin avuin? Noin niin kuin suunnilleen aikaa menee…? Kaikista tuskallisin liike mulle tuntuu olevan käden roikottaminen rentona alas. Menen puoliksi keittiön pöydälle makaamaan ja annan käden roikkua lattiaa kohti ihan rentona lavasta lähtien. Hitsi se sattuu! Olkapää tuntuu muutenkin jotenkin ahtaalta ja jäykältä, mutta kuuluu varmaan asiaan. Ja kun yritän kättä nostaa ylöspäin niin olkapäässä tuntuu ikään kuin jokin este, jonka takia käsi ei nouse. Liike vaan stoppaa yhteen kohtaan. Saa nähdä kauanko tässä menee!

Eilen lenkille lähdössä.

Eilen lenkille lähdössä.

Kävin tekemässä ensimmäisen salitreenin lauantaina. Tein ensin mulle annetut olkapääliikkeet ja sitten siirryin jalkatreenin pariin. Koukistuksia maaten ja istuen, vaakahackia ja askelkyykkyjä omalla painolla. Kiva olis tehdä lihashuoltoakin, mutta rullan päälle ens saa kammettua itseäni mitenkään saati pysty liikuttelemaan itseäni siinä yhdellä kädellä. Eilen kävin 45 minsan lenkillä ja otin pieniä juoksupyrähdyksiäkin. Olkapään ja käden asennon kanssa saa olla aika tarkkana juostessa eikä kyllä ole kauhean optimaalista pitää vasenta kättä juostessa paikallaan… No, ehkä pääasia tällä hetkellä on se, että ylipäänsä pääsee liikkumaan eikä se kuinka kovaa pääsee eteenpäin 😉

Tänään kävin tytön kanssa uimahallissa simmaamassa pari tunteroista. Minähän en siis pysty vielä uimaan, mutta jumppasin kättä vedessä ja tykkäsin kovasti! Uimahalli jää kesälomille loppuviikosta ja mietinkin pitäisikö käyttää tämä aika hyväksi ja käydä joka päivä uimahallissa kuntouttamassa kättä. Salillekin voisin kohta lähteä, mutta onkohan se jo liikaa….?

 

4 kommenttia

 1. Milja kirjoitti:

  Ihana kuulla että oot ahkerasti kuntouttanut kättä, mutta muistahan että se on vielä toipilas ja liika rasitus hidastaa paranemista 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo lepo täytyy muistaa. En eilen sen takia enää lähtenytkään salille, kun oltiin jo uimassa aamupäivällä. Liika on aina liikaa!

 2. Jensku kirjoitti:

  Se on aika yksilöllistä, että koska saat ne liikeradat kuntoon. Minulla taisi olla niin että maaliskuussa oli leikkaus ja toukokuulla liikeradat oli kunnossa. Se tunne kun käsi ei vaan nouse johtuu siitä että sielä on todennäköisesti arpikudosta ja kiinnikkeitä. Fysioterapeutin kanssa siitäkin ongelmasta pitäisi päästä eroon. Suosittelen menemään OMT-fysioterapeutille joka osaa auttaa parhaiten.

  • Jonna kirjoitti:

   Ens viikolla mulla onkin taas fyssari, mut oon itekin miettinyt nimenomaan omt-fyssaria samoin kuin osteopaattiakin. Mutta hyvä tietää että vielä menee varmasti aikaa etten ihan täällä panikoi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.