Hae
Palasia Arjestani

Are you tough enough?

Hui, Tough viking lähestyy uhkaavasti! Alkuviikon olin lähinnä peloissani koko jutusta, mutta nyt alkaa fiilis nousta ja odotan lauantaita oikeasti innolla 😉 Mun juoksukokemuksella 12km tulee varmasti olemaan rankka, mut enköhän mä sen jotenkin handlaa. Esteet jännittääkin sit vähän enemmän, mutta kuulemma esteen voi ohittaa vaivaisella 30 punneruksella 😀 Tavoitteenahan on pyöreät nolla punnerrusta. Mä en ole valmistautunut kisaan mitenkään erityisesti (paitsi jännittämällä). Oon treenannut ihan normaalisti koko viikon. Tänään ja huomenna pyrin syömään vähän reilummin ja huomenna vielä kevyttä tekniikkatreeniä ja mobbaukset illalla. Lauantaina sit startataan kisaan klo 10.15! Onko teistä kukaan tulossa paikan päälle kisaamaan tai katsomaan Tough Vikingia? Kisaan voi ilmoittautua vielä huomiseen klo 12 asti ja muistattehan, että mun blogin lukijat saavat 20% alennusta osallistumismaksusta koodilla Evoke!

IMG_20140831_125919kuvia 003kuvia 004Mulla oli eilen vähän huono päivä. Tuntu, et kaikki kaatuu päälle, blogi on ihan paska ja kaikki muut paljon parempia, mä oon lihava, kämppä liian sotkuinen ja haluan vaan vetää peiton korviin ja nukkua. Meninkin sit jo kahdeksalta tytön kanssa nukkumaan ja tänä aamuna makkarista kömpui huomattavasti pirteämmät mimmit! Väsymys tekee mulle melkein joka viikko tepposet ja vaivun väsyneenä johonkin semimasennukseen. Muistakaa siis nukkua riittävästi!

Eilinen meni istuessa väsyneenä hiekkalaatikon reunalla. Melkoista meditaatiota!

Eilinen meni istuessa väsyneenä hiekkalaatikon reunalla. Melkoista meditaatiota!

Meillä on tällä viikolla menossa deload-viikko treeneissä mikä tietää kevennettyjä treenejä ja vähän normaalista poikkeavia settejä. Maanantaina tehtiin alkuun vähän kahvakuulajumppaa ja metconina handstan push uppeja ja chin uppeja eli leukoja vastaotteella. Mulla on ollut ongelmia toisen ranteen kanssa vastaoteleuoissa enkä ole pystynyt vetämään kuin muutaman leuan ja sit on ranne kipeytynyt niin paljon, että on täytynyt vaihtaa myötäotteeseen. Nyt ranne oli kuitenkin ihan ok ja sain tehtyä kaikki sarjat ilman ongelmia. Metconissa tehtiin kolme rundia (for quality): 7 x hspu + 10 x chin up. Hupsut meni yhdellä abmatilla ja kippaamalla. Eka kiekka unbroken, toka ja kolmas kahdessa osassa. Leuat vedin omalla painolla, eka kiekka kahdessa erässä ja loput kolmessa tai neljässä erässä.

Arvaa mikä pullo on mun :D

Arvaa mikä pullo on mun 😀

kuvia 010kuvia 011

Ruttumaha warning!

Ruttumaha warning!

Mietin vaan noissa vastaoteleuoissa että oliskohan hyvä tehdä esim. chest to bareja tai toes to bareja vastaotteella? Jotkuthan niitä tekee vastaotteellakin varsin menestyksekkäästi. Oletteko kokeilleet?

kuvia 014kuvia 013Tiistai oli mobbauspäivä. Vedettiin ensin pohkeet, reidet ja pakarat tangolla (barbell smash) ja pallolla läpi ja sen jälkeen aloitettiin varsinaisten liikkuvuusharjotteiden tekeminen. Tehtiin aika paljon samoja liikkeitä kuin tässä postauksessa ja lisäksi pari uutta liikettä. Jos kaipaat vinkkejä yläkropan liikkuvuusharjoitteluun niin tsekkaa tämä postaus.

Kaik yhdes koos.

Kaik yhdes koos.

kuvia 015Tätä liikettä moni on varmasti tehnyt, mutta on huomattavasti parempi tehtynä näin boksin päältä. Toinen jalka on pikkuisen koukussa boksia vasten ja toinen nostetaan boksin päälle kuvan osoittamalla tavalla. Tehosta venytystä siirtämällä painoa puolelta toiselle. Mulla tämä tuntui voimakkaasti pakaran lisäksi myös loitontajissa!

kuvia 017

Squat therapy, kauhein liike ikinä! Ainakin näin jäykälle kuin mä :D

Squat therapy, kauhein liike ikinä! Ainakin näin jäykälle kuin mä 😀

kuvia 019kuvia 020

Tämä liike on todella haastava mulle. Liikkeessä ei saa käyttää painonnostokenkiä vaan se suoritetaan joko sukkasillaan tai tasapohjaisilla kengillä. Mene seinän viereen, ota normaali kyykkyleveys jalkoihin, varpaat osoittaa eteen päin. Nosta kädet suorana pään päälle ja pidä toisen käden sormista kiinni. Lähde laskeutumaan kyykkyyn hitaasti. Jos joku kohta alkaa kinnata niin hidasta siinä vauhtia ja puske itsesi väkisin jäykän kohdan läpi. Kädet ja polvet eivät saa koskettaa missään vaiheessa seinään! Mitä parempi liikkuvuus sinulla on sitä lähempänä seinää voit liikkeen tehdä. Toista 30 kertaa! Muutamia kertoja pääsin syvälle kyykkyyn, mutta usein lähdin 90 asteen kohdalla kaatumaan taaksepäin. Liikkuvuus on siis melko huono edelleen 🙁

kuvia 021kuvia 022Seuraavaksi tehtiin egyptiläinen kyykky jossa en myöskään mihinkään mestarisuorituksiin kyennyt. Nämä liikkeet paljastaa vähän turhankin hyvin liikkuvuuden heikkoudet ja mun tekis mieli itkeä häpeästä joka hemmetin kerta. Sehän kertoo vain siitä, että näitä on tehtävä enemmän ja useammin! Egyptiläisessä kyykyssä ota ensin normaali kyykkyleveys, nosta keppi suorilla käsillä (leveä ote) yläs niin että keppi lepää kämmenien päälle. Lähde laskeutumaan hitaasti kyykkyyn ja puske itsesi väkisin kireiden kohtien läpi. Älä kiirehdi! Kepin tulisi pysyä paikallaan koko liikkeen ajan kyykkyyn asti ja siitä ylös. Toista 15 kertaa. Have fun 😉

IMG_20140903_143400Tilasin itselleni Maria Lönnqvistin Raakleipurin parhaat kakut-kirjan. Lueskelin sitä eilen ja hain inspiraatiota ensi viikonlopun leipomuksiin. Ihan rehellisesti voin sanoa, että jokainen kirjan ohjeista on sellainen, jota tahtoisin kokeilla! Jotkut raaka-aineet ovat ihan nevö hööd, mut pääasiassa simppeleitä raaka-aineita ja simppeleitä ohjeita. Ehkäpä teen raakaomenapiirakkaa viikonlopuksi kun sattuu omenoitakin olemaan iso pussillinen kotona 😉

Minttusuklaa raakakakun vikat jämät söin jälkiruuaksi toissa päivänä.

Minttusuklaa raakakakun vikat jämät söin jälkiruuaksi toissa päivänä.

Olen löytänyt lehtikaalin. Tungin sitä tänä aamuna niin paljon smoothien sekaan että jäi puolet juomatta :D

Olen löytänyt lehtikaalin. Tungin sitä tänä aamuna niin paljon smoothien sekaan että jäi puolet juomatta 😀

Nyt kun tuli ruoka-asioista puhetta niin kerron samalla rykäisyllä, että saatte 15% alennuksen Hyvinvoinnin tavaratalosta 7.9 asti koko valikoimasta! Hyvinvoinnilta olen itse tilannut paljon leivonta-aineksia, kuten mantelijauhoja sekä agavesiirappia. Lisäksi saatte Fastin tuotteista 20% alennusta koodilla FAST2014. Jos on puutteita puddingvarastoissa niin nyt kannattaa niitäkin sit tilailla 🙂

Huomenna sit taas leivontaohjetta tulossa!

12 kommenttia

 1. beau kirjoitti:

  Olen jo hetken miettiny että voiko noita kompressiosukkia käyttää housujen päällä niin kuin sinulla näyttää olevan näissä kuvissa. Luulin, että ne pitää olla suoraan koksetuksessa ihoon…? Osaatko kertoa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Näin olen itsekin ymmärtänyt, että kannattaisi laittaa ihoa vasten. Kyllähän nuo aika hyvin puristaa myös osittain housun päälle 😉

 2. Leena kirjoitti:

  Haha, sulla on ihan samanlainen valmistautumistapa kuin mulla moneen asiaan, jännittäminen. 😀 Nuo ekojen kuvien housut on aika mageet. Mä kuvittelen, että mulla on suht hyvä liikkuvuus kyykyissä, mutta täytyy silti kokeilla noita liikkuvuusharjoitteita. Ei se liikkuvuuskaan itestään pysy yllä ja aina se varmaan voisi parempikin olla.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ei liikkuvuus varmasti koskaan voi olla liian hyvä! Viime yönä näin jo painajaisia kisasta 😀 Huomenna varmaan paskon jännityksestä housuuni lähtöviivalla…

 3. Marjut kirjoitti:

  Tuo kyykkyharjoitus seinää vasten on kyllä toimiva, vaikka samalla kovin armoton 😀 Itsellä ainakin helposti lähtee alavaiheessa selkä pyöristymään.
  Olin ihan fiiliksissä tuosta Tough Vikingistä kun siitä ensimmäistä kertaa kuulin, mutta ei oo tullut ilmoittauduttua 😀 Taidan tänä vuonna vaan tyytyä katsomaan ja lukemaan, josko ihmiset selviävät siitä hengissä 😉 Kovasti tsemppiä! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No mä en edes pääse sinne alas asti kun alaselkä ja vähän joka paikka kinnaa vastaan. Täytyy vaan tehdä säännöllisesti niin pakkohan tänkin rautakangen on jossakin vaiheessa notkistuttava 😉

   Mua pelottaa eniten kaikki korkeat paikat! Varmaan punnerran ne suosiolla ohi 😀

 4. Mimmukka kirjoitti:

  Joo,itellä sama juttu, että jos ei ole nukkunu kunnolla ja vaan väsyttää kauheasti, niin mikään ei tunnu miltään ja kaikki masentaa!! Näitä päiviä on ikävä kyllä aina joskus.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon huomannut, että huonoin päivä viikosta mulla on aina keskiviikko eli alkuviikosta nukun vähiten. Myös lauantaiaamuna väsyttää julmetun paljon vaikka saankin nukkua pitkät unet..

 5. milla kirjoitti:

  Mäki oon tough enough!! 🙂 lähen kyl vast klo 11:45 lähdössä eli sä oot jo pitkällä siinä vaiheessa :’D jännittää hirveesti just siks ku toi 12km on matkana jo pitkä saati sit niiden esteiden kanssa! Tsemppistä matkaan! Moikataa jos törmätää.

  • Jonna kirjoitti:

   Jee, kiva juttu! Mä toivon että oon tossa vaiheessa jo suht lähellä maalia 😀 Saa nähdä miten tuolla matkalla ja varsinkin esteissä hyytyy, hui 😀

 6. Annika kirjoitti:

  Tykkään tosi paljon näistä sun crossfit-jutuista! Niiden ansiosta rupesin seuramaan blogiasikin 🙂 Niistä postauksista tykkään eniten! Onnea huomisen kisaan tosi paljon!!

  • Jonna kirjoitti:

   Toivottavasti et kyllästy koska crossfitistä tulee juttu varmasti jatkossakin, monta kertaa viikossa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *