Hae
Palasia Arjestani

Viikon 3 ruokapäiväkirja

PicsArt_01-25-02.18.22

Viime viikolla yritin taas nostella ruokamääriä tai lähinnä hiilarimääriä. Huomaan, että crossfit on taas tehnyt tehtävänsä ja saan mättää ruokaa nassuun ihan huolella ja siitä huolimatta on nälkä ihan koko ajan! En laske kaloreita ollenkaan, vaan pyrin syömään tasaisin väliajoin ja aina vatsan täyteen. Välipalat tosin pidän vähän kevyempinä ja töissä en aamupäivällä syö teen kaverina kuin mandariinin. Toki jos sattuu olemaan kauhea nälkä niin sitten syödään vähän enemmän. Mun treenipäivään kuuluu normaalisti 6 ateriaa 0+ treenin aikainen juoma ja palkkari. Välipäivinä taitaa tulla yksi ateria vähemmän. Riippuu aina päivän aikatauluista ja siitä olenko ilta- vai aamuvuorossa. Iltavuoroissa olen aika huono syömään ja saankin ihan muistuttamalla muistuttaa itseäni syömään. Onneksi näitä päiviä ei ole kuin yksi viikossa! Viime viikolla mulla alkoi torstai-iltana iki-ihana ja ratkiriemukas vatsatauti, jonka onnistuin saamaan meidän tytöltä. Perjantaina ei tarvinnut ihan heti aamusta mitään syödä vaan aamupala venyi aika pitkälle päivään eikä ruoka maistunut kunnolla koko päivänä. No, semmosta se elämä välillä on!

Tässäpä viikon 3 ruokapäiväkirjaa, olkaapa hyvät!

Maanantai

Crossfit treeni 1h + kävely kotiin.

PicsArt_01-25-10.26.52Aamupalaksi puuroa raejuustolla ja marjoilla + teetä // välipalana töissä mandariini ja teetä // lounaalla lihapullia tomaattikastikkeessa ja höyrytettyä kukkakaalia // välipalana riisikakkuja kinkulla, salaatilla, avocadolla ja kurkulla (ei kuvaa) // iltaruuaksi bataattipiirakkaa pekoni-sienitäytteellä (resepti tulossa!).

Tiistai

Aamuvuorossa töissä. Illalla crosffit-treeni 1h + kävely kotiin.

PicsArt_01-25-10.28.21Aamupalaksi kauraleipää avocadolla, kinkulla ja tomaatilla + teetä // töissä välipalaksi mandariini ja teetä // lounaaksi Picnicin kanasalaatti // ennen treeniä riisikakkuja avocadolla, kinkulla ja kurkulla // illalliseksi bataattipiirakkaa // iltapalaksi puuroa marjoilla ja raejuustolla.

Keskiviikko

Lepopäivä. Touhuilua ja lihashuoltoa kotona.

PicsArt_01-25-10.30.22Aamupalaksi kauraleipää avocadolla, kinkulla ja kurkulla + teetä // välipalaksi töissä madariini, teetä ja protskupatukka // lounaaksi kana-fetasalaattia, jossa myös pastaa // välipalaksi kotona kauraleipää päällisillä ja kiiviä // iltaruuaksi itse tehtyjä pinaattilettuja kananmuna-tomaatti-fetasalaatilla // iltapalaksi Ehrmannin protskuvanukas (ei kuvaa).

Torstai

Aamuvuorossa töissä. Iltapäivällä treenit, jossa maastavetoa ja shoulder pressiä. Illalla alkoikin sitten vatsatauti…

PicsArt_01-25-10.31.49Aamupalaksi kauraleipää juustolla ja keitetyllä munalla, teetä sekä marjoja // välipalaksi mandariini ja Barebar // lounaaksi edellisillan pinaattilettuja (ei kuvaa) // välipalaksi puuroa raejuustolla ja marjoilla // anoppilassa illalla makkara-perunalaatikkoa ja vihanneksia.

Perjantai

Kotona vatsataudin kourissa.

PicsArt_01-25-10.33.00Puolen päivän aikaan ”aamupalaksi” kauraleipää juustolla ja kananmunalla, teetä ja omenaa // välipalaksi suklaamuffinssi (kuiva kuin mikä!) // iltaruuaksi kiinalaista ja jälkiruuaksi jämät Kolmen kaverin kahvijäätelöstä.

Lauantai

Aamupäivällä kevyt treeni: leukoja sekä clean & jerkiä.

PicsArt_01-25-10.33.51Aamupala n. klo 10: kauraciabattaa höysteillä sekä teetä // treenin jälkeen kaksi lihapiirakkaa juustolla ja ketsupilla + salaattia // päiväteellä ennen saunaa yksi munkki // iltaruuaksi ranskalaisia, broilerin rintafilettä, vihanneksia ja itse tehtyä pika-aiolia. // muutama rivi Fazerin sinistä Putousta katsellessa.

Sunnuntai

Aamupäivällä anoppilassa ja päivällä miehen serkun synttäreillä. Sieltä illaksi vielä treeneihin!

PicsArt_01-25-10.34.56Aamupalaksi kauraciabattaa juustolla, salaatilla ja paistetulla kananmunalla + teetä // anoppilassa lohta, perunamuussia ja vihanneksia // synttäreillä pala poropiirakkaa ja pala suklaakakkua // iltaruuaksi jääkaapin jämiä: bataattipiirakkaa, lihapiirakka sekä herneitä // iltapalaksi puuroa marjoilla ja raejuustolla (ei kuvaa).

Vitsi mun alkoi lauantaina tekemään ihan hirveästi mieli vanhoja kunnon lihapiirakoita ja niitähän oli sitten ostettava! En edes muista koska olisin viimeksi syönyt lihapiirakkaa. Huomaan, että mun herkkupäivät on muuttaneet muotoaan. En enää vedä kaikkea mahdollista herkkua nassuun ja karkit ym on jääneet vähemmälle. Herkuttelua kyllä tapahtuu, mutta maltilla! Tuntuu, että nykyään herkuttelen mieluummin suolaisilla jutuilla (kuten lihapiirakkalla) kuin karkeilla. Niin se mieli vaan muuttuu 🙂

Miltäs näytti viime viikon ruokapäiväkirja? Millä te yleensä herkuttelette?

15 kommenttia

 1. Jemina kirjoitti:

  Ihanan rennon näköistä sun syöminen! ja muutenkin, näitä on aina jotenkin kiva lueskella, jotenkin sitä ihmisiä aina kiinnostaa mitä ihmiset syö 😀

  ps. Mun blogissa juttua mun snapchatistä! Mikäli mm. mun koristellut kokkailut, aamupala, smoothiebowlit ja sun muut askareet kiinnostelee niin saa käydä addailemässä mut nimellä: jeminaneaa 🙂 <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/01/food-snapchat-shots.html

 2. Essi kirjoitti:

  Lasketko ikinä saamaasi energiamäärää ruokavaliostasi? Mun silmiin sun ruokamäärät näyttää pieniltä varsinkin kun teet kunnon treenejä. Toki sulla tulee herkkupäiviä aina välillä niin kuin pitää, jolloin toisena päivänä kannattaakin syödä kevyemmin.

  • Jonna kirjoitti:

   Silloin tällöin lasken, koska syön päivittäin suurin piirtein samalla tavalla. Toki poikkeuksia esim. viikonloppuna kun hereilläolo tuntejakin on vain 12..Mutta kalorit pyörii vähän päivästä riippuen 2300-2600 välissä. Täytyy kuitenkin muistaa sekin etten ole kovin isokokoinen! Isoimmat ruokamäärät tulee juuri treenipäivinä.

 3. Tiina-Maria kirjoitti:

  Mielenkiinnosta pakko kysyä miksi anoppilassa syödään aina kertakäyttölautasilta?

  • Jonna kirjoitti:

   Ei siellä aina syödä kertiksiltä. Heillä on nyt keittiöremppa ollut menossa, joten siinä syy 🙂

 4. Erja kirjoitti:

  Hyvältä ja monipuoliselta näyttää! Näitä postauksia on tosi kiva lukea. Oma kestosuosikki herkuista on jäätelö.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, jäätelö onkin niiin hyvää! Juuri tänään mietiskelin, että mitähän jätskiä ostaisin viikonlopuksi 🙂

 5. Ninna kirjoitti:

  Kiva että kalaa oli, 2-3krt olisi hyvä jos saisit? Tosi ikävä tuo vatsatauti, silloin tärkeintä syödä ihan mitä vaan mikä uppoaa viis terveellisyydestä. Seuraat putousta? Seuraatko muita tvohjelmia? Lihistä syönyt viimeksi ylä-asteella koska lukiossa punainen liha jäi pois. En ole tosin kaivannutkaan…. En herkuttele ellei ”terveellisiä” herkkuja lasketa mukaan(pähkinät, marjat, kookosöljy)ja valkuaispuuro aidolla vaniljalla on herkkua

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taas tykkään, että kerran viikkoon saa syödä just mitä huvittaa. En ehkä osaisi elää ilman herkkuja!

   Kalaa syödään silloin kun muistetaan ostaa. Ei oikeastaan ikinä kahta kertaa enempää viikossa. Mä katson nykyään aika paljon sarjoja Netflixistä, joten tv-sarjat jää vähemmälle. Putousta ja Fitistä fätiksi ja takaisin on säännöllisessä seurannassa 🙂

 6. ulla kirjoitti:

  kananmuna-tomaatti-fetasalaatilla .. tuo kuulostaa kokeilemisen arvoselta . Heti alkoi tehdä mieli .

  Itse herkuttelen vaikka puurolla , johon pukkaan laittaa kaikkee ihanaa … just pähkinöitä, kookosta, vaniljaa … yms yms. 🙂 Mutta tosiaan herkuiksi riittää vaikka jotkut iiihanat pähkinät 😛

  Tosiaan sun ruuat vaikuttaa rennoilta. Mutta välillä aika vähäisiltä .

  • Jonna kirjoitti:

   Viikonloppuisin olen hereillä ehkä sen 12h niin ei silloin ehdi niin paljon syödäkään, muuten ruokaa tule kyllä mun kokoiselle ihan riittävästi 🙂

 7. Laura K. kirjoitti:

  Ruokakuvista tulee aina nälkä, en ymmärrä miten paistettu kananmunakin näyttää kuvassa niin hyvältä :D?! Tuota bataattipiirakan ohjetta innolla odotan, näyttää hyvältä vaikka omalla kohdalla onkin jätettävä sienet pois :p

  • Jonna kirjoitti:

   Bataattipiirakan ohje tulossa heti kun suinkin vain ehdin sen tänne rustata! Siihen voi täytteeksi laittaa melkeinpä mitä vain eli sienet voi huoletta jättää pois 😉

 8. Outi Karita kirjoitti:

  Nam tänne sunkin ruokapäiväkirjaan!
  Näistä saa aina ideoita ja inspiraatiota, kuten tällä kertaa esim. tuosta bataattipiirakasta, aloin jo päässäni suunnittelemaan ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *