Hae
Palasia Arjestani

Mafialasagne

Tein sunnuntaina järjettömän hyvää lasagnea! Tää setti on kyllä niin täyttä tavaraa kun vaan voi olla eikä todellakaan mitään kovin kevyttä kamaa 😀 Löysin reseptin Venlan blogista enkä ole sitä Venlan ohjeesta kovin paljoa muutellut. Lähinnä mausteosasto poikkeaa jonkin verran alkuperäisestä versiostaan.

kuvia 015

Alunperin mun piti tehdä lasagne jo lauantai-illaksi. Siinä kävi kuitenkin niin, että hankin ainekset jo etukäteen ja aloin lukea teko-ohjetta nälissäni lauantaina saunan jälkeen. Lasagnen tekoon kuluu parisen tuntia, joten pizzaillaksi meni se ilta! Varaa siis riittävästi aikaa kastikkeen muhittamiseen ja lasagnen paistamiseen. Tämä ei ole mitään pikaruokaa vaan ajan ja rakkauden kanssa haudutettavaa herkullista ja täyttävää soulfoodia 🙂

Mafialasagne

Ainekset:

 • 400g jauhelihaa
 • n. 300g chorizo-makkaraa
 • 1 sipuli
 • 2 murskattua valkosipulin kynttä
 • 1 prk tomaattipyreetä
 • 1 prk Mutti chili-tomaattimurskaa
 • n. 3,5 dl paseerattua tomaattia
 • 1 dl vettä
 • 2 rkl sokeria
 • 1 1/2 tl basilikamaustetta tai tuoretta basilikaa
 • 1 tl italialaista mausteseosta
 • 4 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
 • 1/2 tl mustapippuria
 • 12 pinaattilasagnelevyä
 • 4 dl ricottajuustoa
 • 1 kananmuna
 • suolaa
 • 3 isoa mozzarellapalloa
 • parmesan-juustoa raastettuna tai muuta juustoraastetta

kuvia 001kuvia 002Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Lisää kattilaan tai suureen paistinpannuun pilkottu chorizo ja sipuli sekä murskatut valkosipulit. Ruskista ne ja lisää sekaan tomaattimurska, paseerattu tomaatti sekä tomaattipyree ja vesi. Mausta sokerilla, basilikalla, italialaisella mausteseoksella, suolalla, pippurilla ja 2 rkl persiljaa. Anna kiehua hiljalleen tunnin verran. Muista sekoitella välillä.

kuvia 003

Sekoita keskenään ricottajuusto, kananmuna, 2 rkl persiljaa sekä suola.

Kokoa lasagne. Halutessasi voit vuorata uunivuoan leivinpaperilla jolloin tiskausurakka pienentyy huomattavasti. Itse menin ihan perinteisellä linjalla eli unohdin leivinpaperit 😀 Laita ensimmäisenä vuoan pohjalle ohuelti jauhelihakastiketta, lado päälle pinaattilasagnelevyt ja voitelle levyt ricottaseoksella. Revi päälle yksi mozzarellapallo.

kuvia 004kuvia 005

Laita päälle ohuelti jauhelihakastiketta ja halautessasi juustoraastetta. Itse jätin tästä välistä juustoraasteen pois. Toista samassa järjestyksessä seuraavakin kerros. Laita päällimäisen kerroksen kuorrutukseksi revitty mozzarellapallo sekä juustoraastetta. Paista lasagne uunissa noin 50 minuuttia. Katso Venlan blogista hänen paistovinkkinsä, itse en foliota käyttänyt paistamisen missään vaiheessa.

kuvia 007kuvia 016

Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kera!

4 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  NAM! Luinkin jo Venlan blogista tämän, mutta nyt nousi vesi kielelle 😉 Menee viikonlopun ruokalistalle 🙂

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Oi, tää täytyy pistää itelle ylös 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.