Hae
Palasia Arjestani

Banaani-proteiinivohvelit

Sain jokin aika sitten luettavaksi Anna Swardin Potkua proteiinista-kirjan, jota olen viime aikoina selannut ahkerasti. Kirjasta on tulossa ihan erillinen postauksensa! Kirjasta löysin helpon ja hyvän kuuloisen ohjeen banaani-proteiinivohveleihin. Olen itse aika vähän käyttänyt proteiinijauhoja leivonnassa eikä mulla ole hajuakaan miten ne käyttäytyvät esim. kuumennuksen aikana. Vähän skeptisin mielin lähdin reseptiä testaamaan, mutta niin vaan hyvää sain taas aikaiseksi ja vedeltiin tytön kanssa vohvelit aika hätäiseen tahtiin parempiin suihin. Vohveleita halusin tehdä senkin vuoksi, että vohvelirauta on pölyttynyt jo aika kauan laatikon pohjalla…

Resepti on viljaton, gluteeniton ja sokeriton.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banaani-proteiinivohvelit (2 vohvelia)

 • puolikas (kypsä) banaani
 • 1 kananmuna
 • 25-30g banaanin tai vaniljan makuista proteiinijauhetta
 • 4 rkl maitoa/mantelimaitoa
 • 4 rkl kvinoajauhoja (itse laitoin kookosjauhoja)
 • voita/öljyä paistamiseen

Laita kaikki ainekset kippoon ja surraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna vohvelirauta. Paista vohvelit pienessä määrässä voita kypsiksi.

Vohvelit tarvitsevat ehdottomasti kaverikseen jotain kosteaa. Tee vohveleille ”kastike” esim. sulatetuista mansikoista tai mustikoista, jotka on surrattu sauvasekoittimella tasaiseksi! Maku vohveleissa on todella hyvä, mutta koostumus mun mukaan vähän turhan kuiva eli kastike on must 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA* Kirja Potkua proteiinista on saatu blogin kautta.

6 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Olen ollut aina vähän skeptinen proteiinijauheiden käytöstä leivonnassa. Juurikin siksi, että en osaa yhtään arvailla, miten ne missäkin leivonnaisessa käyttäytyvät missäkin valmistusvaiheessa. Mutta ehkäpä näitä pannareita pitäisi rohkaistua kokeilemaan – sen verran hyvältä ainakin näyttävät.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä tein joskus vuosia sitten proteiinimuffinsseja, jotka olin niin kaamean kuivia ja jauhoisia etten sen koommin ole protskujauhetta mihinkään tunkenut. Nämä vohvelit oli positiivinen yllätys, mutta vaativat tosiaan sen kastikkeen kyllä kaveriksi.

 2. anna kirjoitti:

  Great minds…taas kerran! 😀 No mutta ei turhaan tätä kirjaa kehuta, kun itse hehkutin tänään tuossa aiemmin illalla julkaisemassani postauksessa siitä löytyvää banaaniproteiinileipää/-kakkua, jota tehdään meillä nykyisin vähintään kerran viikossa. Siis vähintään 😀 Vois ottaa seuraavaksi työn alle vaikka nämä vohvelit!

  • Jonna kirjoitti:

   Pitäsköhän munkin kokeilla tuota banaaniproteiinikakkua… Kirjahan on täynnä mitä mielenkiintoisempia ohjeita, mutta niitä varten pitäisi hankkia melkoinen arsenaali erilaisia protskujauhoja sekä leivontajauhoja etten ainakaan minä siihen rupea. Siitä iso miinus!

   • anna kirjoitti:

    Se on kyllä totta. Mutta onneks siinä kirjassa on myös se hyvä taulukko, millä voi korvata mitäkin…on ainakin miut pelastanut jo muutaman kerran 😉

    • Jonna kirjoitti:

     Joo, se on ihan pätevä mut silti on jäänyt aika monta reseptiä testaamatta kun ei taulukosta huolimatta löydy sopivia aineksia 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.