Hae
Palasia Arjestani

Shaksuka (paleo)

Processed with VSCO with a6 preset

Shaksuka on perinteinen Israelilainen aamiainen, jossa kananmunia haudutetaan herkullisessa tomaattikastikkeessa. Tästä ateriasta saa tosin helposti myös illallisen liittämällä siihen jonkin hiilarinlähteen. Tällaisenaan shaksuka on melko kevyt, jolloin se mielestäni sopii erinomaisesti myös lounaalle. Itse kun en pidä kovin raskaista lounaista. Shaksuka valmistetaan hyvistä tuoreista raaka-aineista kohtuullisen nopealla aikataululla. Tee kastiketta extrasatsi ja laita osa pakkaseen niin sinulla on pahan päivän varalle herkullinen ateria melkein valmiina!

Shaksuka (2 annosta)

  • kookosöljyä/oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 pientä sipulia kuorittuna ja pilkottuna
  • 3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 punainen paprika siemenet poistettuna ja pilkottuna
  • 3 suurta tomaattia pilkottuna
  • 2 jalapenoa tai chiliä pieneksi pilkottuna
  • 2 tl paprikajauhetta
  • cayennepippuria, mustapippuria ja suolaa
  • 3 kananmunaa

Kuullota sipulia ja jalapenoja/chilejä öljyssä pehmeäksi muutaman minuutin ajan. Lisää sekaan valkosipulit ja paprika ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia.

Lisää mausteet sekä pilkotut tomaatit. Sekoita kunnolla ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes tomaatit alkavat pehmetä ja niistä irtoaa nestettä kastikkeeksi. Maista kastiketta ja mausta lisää tarvittaessa.

Tee kolme pientä koloa kastikkeen sekaan ja riko jokaiseen yksi kananmuna. Ripottele hieman suolaa munien päälle. Kypsennä kannen alla viitisen minuuttia tai kunnes kananmunat näyttävät jähmettyneen. Koristele esim. tuoreella persiljalla ja tarjoile!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *