Hae
Palasia Arjestani

Testissä Kokkikartanon vegeuutuus

Processed with VSCO with c3 preset

Sain tänään ennen mökillö lähtöä varsin maistuvan lähetyksen kotiin. Muistatte varmaan, kun joskus viime keväänä testailin jo Kokkikartanon uutuuksia ja hämmästyin miten aidon makuinen heidän kermainen lohikeittonsa on ja ruuan raaka-ainelistakin oli varsin vakuuttava. En todellakaan ole mikään valmisruokien suurkuluttaja, mutta kiireen keskellä saatan nappaista jonkin valmiin aterian töihin tai kotiin. En halua tinkiä laadusta edes valmisruokien osalta, joten tsekkailen raaka-aineet melko tarkkaan. Vaadin myös valmisruuilta erinomaista makua, laadukkaita raaka-aineita sekä mahdollisimman vähän lisäaineita. Kokkikartano on onnistunut tässä hyvin.

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Sain tänään tosiaan maisteltavaksi muutaman uutuuden ja tässä tulee teille arvosteltavaksi ensimmäinen. Kyseessä on Kokkikartanon välimerellinen ja laktoositon vegeuutuus eli viininlehtikääryleet ja hummus. Kun näin aterian nimikoinnin, irvistin välittömästi. Lähtökohtaisesti en pitänyt mistään. Viininlehtikääryleitä olen joskus maistanut enkä pitänyt niistä yhtään. Myöskään hyvää valmista hummusta en ole tähän päivään mennessä nähnyt eikä pavutkaan kuulu todellakaan mun suosikkeihin. Aloin kuitenkin maistelemaan raaka-aineita uteliaana. Maistelin jokaisen niistä yksitellen ja ainoa mistä pidin oli porkkanat sekä hummus. Mietin ettei tästä ainakaan mun suosikkia tule! Sitten päätin ottaa jokaista aterian ainesosaa yhtä aikaa haarukkaan ja täytyy sanoa, että se oli loistava veto! Koko annos sai aivan uudenlaisen maun ja kokonaisuus oli todella maukas. Erityisesti pidin hummuksesta, joka oli ihanan maukasta ja pehmeää. Voisinpa kokeilla tehdä sitä itsekin 😉

Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset

Kuvissa näette aterian ravintosisällön sekä kaikki raaka-aineet. Mielestäni siellä ei liikoja e-koodeja ole niin kuin ei sokeriakaan. Yhden aterian koko on 250g ja se on tarkoitettu syötäväksi kylmänä. Pakkaus on helppo kuljettaa sekä nauttia vaikka lennosta. Pakkaus sisältää myös haarukan. Annos sopiva yhdelle hengelle ja ehkä enemmänkin välipalatyyppinen kuin runsas ateria. Itselläni upposi hyvin pieneen nälkään!

Ostaisinko itse ja milloin? Mahdollisesti, kiireisenä kasvisruokapäivänä ja hummuksen himoon! Saattaisi sopia myös iltapalalle kera tieteellisen dokkarin.

Lue myös Onko olemassa hyvää valmisruokaa? sekä Parempaa valmisruokaa.

4 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Harmi kun ei ole gluteeniton 🙁 Vaikuttas kokeilemisen arvoiselta.

 2. Tuikku kirjoitti:

  No nam, alkoipas tekeen mieli viinilehtikääryleitä! Tai itseasiassa tuota kokonaisuutta.. Enpä ole itse törmännyt moiseen vielä. Mitaköhän mahtaa kustantaa kaupassa..? 🙂

  Kiitti vinkistä anyway!

  • Jonna kirjoitti:

   Instassa vinkattiin, että Prismassa reilu 4e oli ollut tän hinta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *