Hae
Palasia Arjestani

Tervetuloa lomakilot!

tervetuloa lomakilot

Oletteko huomanneet, että näin kesäaikaan kirjoitellaan lehdissä paljon kesäkiloista? ”Vältä näitä ruoka-aineita ja pysyt kunnossa koko kesän” tai ”5 parasta vinkkiä lomakilojen välttämiseen” ja sitten syksymmällä ”10 vinkkiä miten päästä eroon lomakiloista!” Ja sitä rataa. Luin juuri tänään – olikohan Iltiksen kannessa – miten Riku Nieminen oli nostanut painoaan 10 viikossa 26 kiloa leffaroolia varten. Väitän, että aika vaikea homma on ollut sekin. En näkisi pelkällä roskaruoalla elämistä kovinkaan loistokkaana elämänä. No mutta mennään niihin lomakiloihin.

Varmasti joka vuosi olen painiskellut itsekin lomakiloasian kanssa. Murehtinut niitä ja vahdannut syömistäni. Tuntenut huonoa omatuntoa ylimääräisestä jäätelöstä ja ruokavalion repsahtamisesta. Pakottanut itseni lenkille, jotta saan edes jonkun kalorin kulutettua. Vasta nyt näen miten älytontä touhua sellainen on. Suomen kesä on hemmetin lyhyt, joten eikö näistä ihanista säistä voisi nauttia ilman ylimääräistä stressiä? Se riittää, että syö riittävästi ja muutakin kuin jäätelöä, liikkuu sen verran kuin hyvältä tuntuu ja harrastaa nimenomaan sellaista liikutaa, joka maistuu. Ilman pakkoa ja paniikkia lihomisesta.

Tänä aamuna havahduin siihen etten ole ottanut sentin vertaa stressiä lomakiloista. Viikonloppuna mässäsin siskon luona juhlissa ja muutenkin lomalla on syöty rennommin. Ollaan treenattu jonkun verran, mutta vain silloin kun se on tuntunut kivalta. Ollaan heitelty frisbeetä ja potkittu palloa. Lenkillekin tekee jo mieli, kun jalka alkaa sen kestääkin. Tänään voisi vähän lenkkeillä ja bodailla ihan vain sen vuoksi, että se on hauskaa.

Tervetuloa lomakilot mun puolestani, jos ovat tullakseen! Ompahan millä lämmittää itseään pimeän ja kylmän talven tullen. Olen huomannut, että ”kunto” kyllä tasaantuu ajan saatossa, kun astahdetaan takaisin arjen pyörteisiin ja aktiivisuus lisääntyy. Olen sitä mieltä, että kesälomalla on hyvä antaa lepoa sekä keholle että mielelle, joten hiiteen ajatukset lomakiloista ja tilalle nauttimista lämmöstä ja kesäherkuista. Mä en jaksa murehtia turhista, vaan keskityn nyt asioihin, jotka inspiroivat minua!

Mites teillä, ahdistaako lomakilot?

*Kuva: Katri Gruner // Fit you Too

Edellinen postaus: Minäkö muka täti-ihminen?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

4 kommenttia

 1. Heini kirjoitti:

  Päätinpäs jälleen kommentoida ihan muuten vain lempiblogejani, koska ihan liian vähän tulee sitä tehtyä. Tykkään sun blogista ja muustakin somesisällöstä ? Oikein mukavaa kesää ?

  • Jonna kirjoitti:

   Ihanaa, kiitos! Aivan liian harvoin tulee itsekin lempiblogeja kommentoitua 🙁 Aurinkoista kesää sullekin!

 2. ulla kirjoitti:

  Samaa mieltä, tää Jonnan blogi on niiiiin ??… Niin normi elämää? jos niin voi sanoa.

  Ja lomakiloista… Kohta alkaa loma ?…
  Mulla paino tippuu lomilla niinkuin vapaillakin, kun vähemmän lihasrasitusta… Töissä sitä kun on koko päivän. Taitaa nesteet tyhjentyy aina vapailla.. ?? Oisko niin…

  • Jonna kirjoitti:

   Näihän se todennäköisesti on, että nesteet tyhjentyy eikä kropassa ole painetta samalla tavalla kuin normaaliarjessa ja -treeneissä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *