Hae
Palasia Arjestani

Helppo suklaabrowniekakku

Suklaabrowniekakku

Suklaabrowniekakku on todella hyvää, suklaista, nannaa ja melko tuhtia. Juuri sellaista kun brownien pitääkin olla! Tein tätä ennen koronaan sairastumistani kotona, mutta en millään muista oliko meillä joku merkkipäivä vai ihan huvikseniko tein. Niin tai näin, mutta hyvää oli. Rakastan kaikkea suklaista ja erilaiset browniet ja tahmaiset kakut on mun lemppareita. Löysin reseptin Yhteishyvän sivuilta ja otsikossa kiinnitti huomioni sanat ”yhden kulhon”. No sitähän tämä on! Ei tule paljon tiskiä ja kakun leipoo todella sukkelasti. Päälle voi halutessaan tehdä kuorrutuksen, mutta sen voi myös korvata vaikkapa kaakaojauheella. Meillä neiti halusi koristella kakun, joten se sai kuorrutteen lisäksi päälleen vielä omareita sekä joululta jääneitä vadelmasuklaita.

Helppo suklaabrowniekakku

Ainekset

 • 175g margariinia
 • 200g taloussuklaata
 • 2 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • ripaus suolaa
 • 3 kananmunaa
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta

Lisäksi margariinia ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhotukseen.

Kuorrutus (halutessasi)

 • 25g margariinia
 • 2 rkl kaakaojauhetta
 • 2 dl tomusokeria
 • 1 rkl maitoa

Suklaabrowniekakku

Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

Paloittele margariini ja suklaa mikronkestävään leivontavuokaan. Sulata täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Lisää sokerit ja suola kuumaan suklaaseokseen. Anna jäähtyä.

Sekoita munat suklaaseokseen. Mittaa vehnäjauhot mitta-astiaan. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää seos suklaaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja kumoa taikina vuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä haaleaksi ennen vuoasta irrottamista.

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta tai kuorruta kakku halutessasi. Kuorrutetta varten sulata rasva mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja maito rasvaan. Käytä sen verran maitoa, että kuorrutteesta tulee notkeaa. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele suklaakarkeilla, nonparelleilla tai vaikkapa tuoreilla marjoilla.

Miltäs suklaakakkubrownie kuulostaa? Joko olette testanneet?

Edellinen postaus: Ruokalista viikolle 11 (2021)

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

2 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Muistelen että keräät reseptejä, niin tässäpä vinkki helppoon ja browniemaiseen tahmeaa pääsiäiseen sopivaan herkkuun https://www.anninuunissa.fi/ihanan-helppo-sitruunamutakakku-g/ 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiitos! Maistuuko kauheasti sitruunalle? On kauhukokemuksia sitruunana ja suklaan yhdistämisestä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *