Mies keittiössä: Banaani-cashewleipä (viljaton, maidoton)
Mies tahtoi tehdä jotain gluteenitonta leipää kotona. Hän tykkäsi kovasti mun tekemästä banaanileivästä, mutta halusi kuitenkin tehdä pikkasen erilaisen version ja olihan tämä ihan erilainen. Todella hyvän makuinen, mutta silti erilainen. Banaanileivät on todella maukkaita ja kosteita. Yhdeltä istumalta pystyy syömään helposti puoli leipää. Onko tuo sitten hyvä vai huono asia, jokainen päättäköön itse 😉
Banaani-cashewleipä
- 4,5 dl mantelijauhoja
- 1 dl hasselpähkinäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1rkl hunajaa
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 1 banaani
- 50g Luontaistukun luomu cashewpähkinöitä
Sekoita kuivat aineet keskenään kipossa. Muussaa banaanit mössöksi haarukalla ja vatkaa munien rakenne rikki. Yhdistä munat ja banaanimössö ja lisää sekaan vielä hunaja sekä omenaviinietikka. Sekoita kunnolla. Lisää kuivat ainekset muna-banaaniseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos pieneen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 10 x 20 cm) ja ripottele päälle vielä cashewpähkinät. Paista 150 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kun haarukkaan ei tartu taikinaa, on taikina kypsää. Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irroitusta.
Tämä leipä on sen verran kosteaa ettei se vaadi mitään erityisiä päällisiä. Toimii tosin erittäin hyvin muussatun avocadon kanssa 😉
Nam, näyttääpä hyvältä!!
Testiin menee. 🙂
http://fitever.fitfashion.fi/
Tää on testaamisen arvoinen resepti 🙂
Tää menee tänään testiin! 🙂
Kerro sit mitä tykkästi! Meillä koko leipä hävis aika hätäseen 😀
Ei liity nyt mitenkään tähän tekstiin, mutta aattelin kirjoittaa kun tuli mieleen. Eli olis kiinnostavaa tietää tarkemmin ruokailuistasi ennen treeniä ja treenin jälkeen (tai en tiedä oletko jo kirjoittanutkin aiheesta?). Aloitin itse juuri on-ramp -kurssin ja olen miettinyt miten olisi järkevintä syödä, että jaksaa koko treenin. Omalla kohdalla hankalaa ruokailusta tekee sekin, että on-ramp alkaa vasta klo 20, joten päivällisen syömistä en voi jättää treenin jälkeen kun usein olen kotona vasta klo 22.
Mulla on yleensä treenit klo 17 ja aika usein vedän täyttävän, mutta helposti sulavan smoothien noin 1,5-2 h ennen treeniä. Smoothieen laitan avocadoa, herajauhetta, marjoja… mitä nyt mieleen tulee! Toisinaan voi olla, että syön leipää tai puuroakin. Pidä huoli, että ruokailusta olisi noin pari tuntia aikaa, että pystyt treenaamaan ilman ähkyä ja kylkikipuja. Mä suosittelen, että syöt päivän suurimman hiilariaterian juurikin treenin jälkeen jotta palautuminen olisi mahdollisimman optimaalista. Mä olen monesti vielä klo 22 vetänyt ihan kunnon aterian jos olen ollut myöhempään treeneissä. Jos se tuntuu kuitenkin mahdottomalta niin sitten kunnon hiilarilataus välittömästi treenin jälkeen (palkkari tai esim. rahkaa + banaani) ja vähän pienempi satsi vielä kotiin päästessäsi.
Mä olin crossfitin aloittamisen myötä huomannut miten tärkeää hiilihydraattien runsas saanti on. Ennen söin pelkkää salaattia lounaalla, mutta nykyään on melkein pakko syödä ihan kunnon hiilaripitoinen ruoka jotta jaksan treenata ja että kroppa palautuu hyvin.
Olipas hyvää leipää, ei kaipaa päällisiä 🙂 Menee jo melkein mulla kuivakakku-linjalle, jos jättää suolan pois 😀
Joo toi ei tosiaan päällisiä kaipaa! Menee ihan sellaisenaankin 🙂