Hae
Palasia Arjestani

Mustaherukkakakku

Mustaherukka on yksi mun lempimarjoista ja kesäisin ahmin niitä mökillä kourakaupalla suoraan pensaista. Näin talvisaikaan, kun omat varastot on jo tuhottu, ostetaan mustaherukoita aina pakkaseen. Sieltä niitä on kiva napsia esim. puuron, rahkan ja smoothien joukkoon. Virpi Mikkosen kirjasta Kiitos hyvää mun huomio osui ensimmäisenä tähän mustaherukka raakakakun ohjeeseen. Kirjassa tämä resepti tosin on nimellä Manuka-mustaherukkakakku, koska kakusta on käytetty manuka-hunajaa. Minulta ei kyseistä hunajaa löydy niin kakku on ihan vaan mustaherukkakakku 🙂 Muuntelin reseptiä hieman omien mieltymysten mukaan, jälleen kerran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mustaherukkakakku

Pohja

 • 3 dl manteleita
 • 6 pehmeää taateleita (Juicy dates)
 • Ripaus suolaa

Täyte

 • 3,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • 0,5 dl mantelimaitoa (tai muuta maitojuomaa)
 • 3 rkl hunajaa
 • 0,5 dl sitruunamehua
 • 1 tl aitovaniljajauhetta
 • 1 dl sulaa kaakaovoita + 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (voit käyttää myös pelkästään kookosöljyä tai kaakaovoita)

Kuorrutus

 • 1 pss (200g) mustaherukoita, ota ajoissa sulamaan jos käytät pakastettuja!
 • 3 rkl hunajaa
 • 1 tl aitovaniljajauhetta

Hienonna mantelit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää suola ja taatelit ja aja tasaiseksi. Seos on sopivaa kun voit muovaillaan siitä pallon joka pysyy kasassa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun 17-20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Valmista seuraavaksi täyte. Soseuta kaikki ainekset, paitsi kaakaovoi/kookosöljy, tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman nestettä, mikäli tehosekoittimesi teho ei riitä, mutta pidä seos mahdollisimman paksuna. Sulata kaakaovoi/kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi ja lisää täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta tai makeutusta. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja siirrä vuoka pakastimeen reiluksi puoleksi tunniksi tai kunnes kakun pinta on hieman jähmettynyt.

Valmista seuraavaksi kuorrute. Soseuta mustaherukat, hunaja ja aitovaniljajauhe tasaiseksi soseeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotain maustetta tai makeutusta. Ota vuoka pakastimesta ja kaada kuorrute kakun pinnalle. Laita kakku takaisin pakastimeen tekeytymään noin pariksi tunniksi. Anna sulaa vähän aikaa huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nauti! Tämä kakku vie kielen mennessään 🙂

8 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Kuulostaapa herkulliselta. Mustaherukat ovat omiakin lemppareita, joten tämä menee ehdottomasti kokeiluun jossain vaiheessa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa kokeilla! Tykkään itse ainakin kovasti. Kakku on todella raikas ja maukas 🙂

 2. Tuuli kirjoitti:

  Vitsit että näyttää herkulliselta. Harmi vain kun olen niin surkea ja laiska kokkaamaan 😀

  http://healthylifeofmine.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Tää oli helppo tehdä ja jos et kauheasti ohjeista poikkea niin ei voi mennä pieleen 😉

 3. Kia kirjoitti:

  Oi nam! Mustaherukat ovat kyllä niiin hyviä. En ookaan aikoihin tehnyt raakakakkuja, joten tämä menee ehdottomasti seuraavaksi testaukseen 🙂

 4. Vilkku kirjoitti:

  Moi! Mä oon vielä ihan uuno raakaleivonnassa, niin osaatko neuvoa mikä ois paras korvaamaan hunajan, kun sitä en voi syödä? Toimiiko samalla lailla nää vaahterasiirappi, agavesiirappi? Vai sokeria vaan sitten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *