Hae
Palasia Arjestani

Easy like a Wednesday morning

Vapaa aamu, harvinaista herkkua mulle. Yritän nykyään suunnitella viikot niin, että iltavuoroaamuina ei olisi treenejä tai mitään ylimääräisiä suunnitelmia. Nämä aamut on oikeastaan ainoita hetkiä, jotka voin omistaa vain ja ainoastaan itselleni. Viikonloppuisin on aina jotain suunnitelmia ja päivät lipuu ohi kauhealla vauhdilla. Koskaan ei ole aikaa olla yksin ja tehdä just sitä mitä haluaa. Paitsi tänään.

C360_2015-01-28-15-59-31-829Meillä on ollut töissä todella hektinen viikko. Tiedättekö tunteen, kun kiireisen päivän jälkeen on ihan puulla päähän lyöty eikä voi olla edes varma onko kaikki asiat tulleet hoidetuksi? Mä oon työpäivän jälkeen vaan istunut sohvalla puoli tuntia, tuijottanut seinää ja yrittänyt saada ajatukset järjestykseen. Treenien kevyt viikko tuli todelliseen tarpeeseen, koska tässä henkisessä stressitilassa olisin helposti sairastuttanut itseni kovilla treeneillä. Ihanaa vähän hiljentää tahtia ja tehdä mukavia mukatreenejä.

C360_2015-01-28-16-00-16-281Ulkoilun lisäksi yksi hyvä tapa rauhoittua on kirjojen lukeminen ja keittiössä häärääminen. Iltaisin luen kirjaa siihen asti kunnes uni alkaa tulla. Kissat purisee vieressä ja mies ja tyttö tuhisevat unisina. Vaikka kello on silloin jo paljon niin nautin suunnattomasti siitäkin pienen pienestä omasta hetkestä. Luen tällä hetkellä Tuija Lehtisen uusinta kirjaa Armon aika ja tykkään siitä valtavan paljon! Kaikki Lehtisen kirjat on mielettömän hyvin kirjoitettuja ja pystyn eläytymään henkilöihin ja tapahtumiin täysin. Musta on hauskaa kuvitella henkilöt tietyn näköisiksi ja pystyn näkemään myös miltä kaikki kirjassa esitetyt paikatkin näyttävät. Onko Tuija Lehtinen teille kirjailijana tuttu? Minä olen lukenut hänen jokaisen kirjansa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään vein tytön kymmenen maissa päiväkodille ja lähdin itse pienelle kävelylle. Ulkona oli kauhean liukasta ja lenkki jäi aika lyhyeksi. Tallustin lenkin päätteeksi kauppaan ja unohdin taas heti ulko-ovella mitä olin sieltä menossa hakemaan. Latasin ostoskorin täyteen kaikkea kivaa (tomaatit ja kananmunathan onkin todella kivoja….) ja pysähdyin jätskialtaalle ihmettelemään uusia WheyHey-protskujädejä. Melkein ostin yhden, mutta hinta oli sen verran suolainen, että jätin vielä hyllyyn. Protskujäde ei kyllä kuulosta yhtään hyvältä. Mahtaako olla syötävää?

C360_2015-01-28-16-41-06-447Kauppakassi täynnä tavaraa raahustin kotiin ja ryhdyin samoin tein leivontahommiin. Mun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla banaanileivän reseptiä ja tästä tulikin todella hyvää! Banskuleivän lisäksi tein suklaa-chiavanukkaan, josta tuli niin julmetun hyvää etten olis malttanut säästää sitä töihin. Menin ja nuolin blenderin kannunkin ihan perusteellisesti 😀 Kaupasta ostin myös punajuuria vaikka en yhtään tiedä mitä niistä tekisin? Onko ideoita mihin niitä voisi käyttää?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATäällä minä nakotan töissä nyt ilta kahdeksaan asti ja odotan vesi kielellä banskuleivän kimppuun pääsyä 😀 Muistinpa tässä juuri, että mullahan on sunnuntaina synttäritkin ja joku kakku pitäisi ehkä leipoa! En muistanutkaan teille kertoa, että tehtiin viime lauantaina superhyviä hampurilaisia kotona. Tehtiin itse pihvit, mutta sämpylät ostettiin  valmiina kaupasta. Väliin vielä majoneesia ja vähän vihanneksia niin hyvä tulee 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIlta näyttäisi jatkuvan melko rauhallisissa merkeissä mikä sopii mulle vallan mainiosti. Jaksaa loppuviikon painaa taas duunia kun saa edes yhden päivän ottaa vähän rauhallisemmin 🙂 Leppoisaa keskiviikkoiltaa!

25 kommenttia

 1. Tea kirjoitti:

  Mulle tulee punajuuresta mieleen itse tehty limonadi, joka on värjätty pinkiksi/vaalean lilaks punajuurella 😀 oisko jotkut mehevät uunijuurekset punajuuresta? Punajuuripihvitkään ei tosin kuulosta huonolta!
  Huh onpa suolanen hinta noissa proteiinijäätelöissä! Mä teen lähes joka päivä proteiinijäätelöä ite: 30 g heraa, pakastettuja banaaneja n. 200 g ja mantelimaitoa 1 dl ja tehosekottimessa sekasin 🙂 varsinkin scitecin herat on hyviä kun ne ”vaahtoutuu” ja massasta tulee ilmavaa, mutta onnistuu muillakin, nam! Tommosesta pienestä purkista tule kun vihaiseksi 😀 banaanileipä kuulostaa hyvältä! Mä tein muuten yks päivä todella hyviä jauhelihapihvejä, joihin laitoin mausteeks mm. Rosmariinia, currya, mustapippuria, kurkumaa ja suolaa! <3

  • Jonna kirjoitti:

   Uunijuureksia mietin itsekin tai lindströmin pihvejä 🙂

   Mullakin olis banaania pakkasessa! Täytyykin kokeilla omaa ”protskujädeä” 🙂 Kiitos muistutuksesta! Sulla on hyvä reseptipankki päässä, olispa mullakin 😀

 2. Milla kirjoitti:

  Pakko kommentoida, että kannattaa kokeilla tota WheyHey-jätskiä! Ihan älyttömän hyvää, ainakin suklaa. Muita en olekaan maistanut, mutta tuossa en huomannut mitään eroa normijädeen ja ravintoarvot oli kohdillaan. Vedin iltapalaksi treenipäivänä banaanilettujen kanssa, nam! 😀 Aika kallista kyllä, olitkohan jossain pienemmässä kaupassa? Meidän lähi-Cittarissa tuollainen pieni purkki oli vähän päälle 3 euroa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä mietinkin, että olis hyvää just treenipäivinä jälkkäriks. Sokeriakaan siinä ei tuntunut olevan ollenkaan 🙂 Joo, noita oli meidän lähikaupassa ja siks saattaa hinta olla aika kova. Täytyy katsoa lähi-Cittarikin! Kiitti vinkistä 🙂

 3. Annika kirjoitti:

  Mun täytyy vain sanoa että tämä sun blogisi paranee päivä päivältä! Jatka samaan malliin, tykkään tosi paljon, en osaa oikein selittää suomeksi ( olen ruotsinkielinen, surprise,surprise 😉 ), uskallat olla oma itsesi, ja olet niin luonnollinen 🙂 Vielä jäätelöistä, pakasteuista banaaniviipaleista tulee aivan uskomattoman hyvä jäätelö, kun miksaa niitä hieman sulanneina. Yllätyin hyvästä mausta ja miellyttävästä konsistenssistä!

  • Jonna kirjoitti:

   Iso kiitos kommentista! Kiva kuulla, että tykkäät 🙂 Mun on kyllä pakko tehdä nyt taas banskujädeä ja kun moni siitä on muistutellut ja banaanejakin on pakkasessa!

 4. Moona kirjoitti:

  Moikka!

  Punajuuret on niin nameja! Uunipunajuurten lisäksi esim. punajuuri-aurajuustolaatikko on ihanaa (punajuuren ja myös muiden juustojen yhdistelmä toimii AINA!) Punajuuri-kikhernepihvejä olen halunnut kokeilla jo pitkään, punajuuri käy myös sosekeittoihin mainiosti.

  Tuo banaanileivän teko on kutkuttanut jo pitkään, jospa sitä saisi aikaiseksi tehdä vaikka viikonloppuna 😀

  Mukavaa loppuviikkoa sulle!

 5. nina kirjoitti:

  en suosittele whey hey jäätelöitä. koostumus on limainen ja maistuu todella esanssiselta. yök. xylitolista menee myös vatsa mukavan kuralle 😀 haha.

 6. Piia kirjoitti:

  Punajuuresta kannattaa tehdä ehdottomasti punajuuriaurajuustopaistosta niinkuin joku tuossa jo mainitsikin. Minä tein viimeksi seuraavanlaisella ohjeella: 1kg punajuuria (raasta tai pilko ra’at punajuuret) 1sipuli pannulla öljyssä kuullotettuna, 1 prk ananasmurskaa, 1 pss (150g sinihomejuustomurua) 1 prk 3 sipulin ruokakermaa tms. Suolaa, valkopippuria. Kaikki aineet uunivuokaan sekaisin ja kerma päälle. Uuniin 180 asteeseen paistumaan n tunniksi tai kun punajuuret on tarpeeksi kypsiä. Mukavaa loppuviikkoa!

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, kiitos! Voisinkin puolikkaanan kokeilla tuolla ohjeella kun ei toi mies kuitenkaan syö kuin omia sapuskoitaan… Kiitän ja kumarran!

 7. Emma kirjoitti:

  Tää on niiin hyvää: http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/punajuuritapinat
  Kiitos hei mobbailuvinkeistä, heti käyttöön! 🙂

 8. Hanna kirjoitti:

  Itse tehdyt jäätelöt on varmasti parhaita maultaan ja terveellisimpiä. Hyvä silti, että markkinoille alkaa rantautua vaihtoehtoja normijädelle. Ehkä kuitenkin mieluummin sijoittasin rahani esim. luomujädeen.

  Tuo punajuuri-aurajuustopaistos on kyllä tosi hyvää eli komppaan edellisiä kommentoijia. Tein sitä jouluksi ensi kerran elämässäni. Sitten myös punajuuririsotto vuohenjuustolla on kokeilemisen arvonen ja miksei tekis vaikka makeella puolella punajuuri-suklaakakkua. 🙂 Siitähän vois kans leipasta terveellisen, jos haluaa.

  Kiitos kivasta blogista!

  Hanna

  • Jonna kirjoitti:

   Mun pitääkin viikonloppuna leipoa kakku tai jotain vastaavaa ja punajuuri tosiaan sopii suklaan kanssa. Kiitos muistutuksesta! Sitä en kyllä terveellisenä versiona tee 😀 Oon joskus tehnyt punajuuri-suklaamuffinsseja ja ne oli mielettömän hyviä…

 9. hannah kirjoitti:

  Punajuuret toimii uunissa paistettuna todella hyvin! Sekaan sipulia, hieman öljyä ja maun mukaan mausteita. Uuniin 200 astetta puolisen tuntia, nam!

  • Mia kirjoitti:

   Mä jäädytän itteni tästä punajuurikeskustelusta,koska musta punajuuri lämpimänä missä vaan muodossa on ihan kammo pahaa 🙂 Mutta Lehtisen kirjoja mä fanitan ihan yhtä täysillä kun sinä.Ekat luin joskus yläasteikäsenä ja siitä eteen päin onkin aina ollu pakko saada uusi kirja käsiin heti kun julkastu 😀 Aivan loistavia!!!

   • Jonna kirjoitti:

    Oi, toinen Tuija-fani! Luulin olevani ainoa 😀 Lehtisen kirjat on mielettömän hyviä ja mukaansa tempaavia. Harmittaa, että oon jo ihan loppupuolella tässä uusimassa kirjassa.. Pistin vähän aikaa sitten melkein kaikki mun kirjat myyntiin ja sainkin ne pois kirjahyllystä, mutta Lehtisistä en luopunut 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Pakko varmaan tehdä heti tänään! Kiitos vinkistä 🙂

 10. Outi Karita kirjoitti:

  Nyt vasta luin tän postauksen, mulla on yks tosi hyvä punajuuripasta resepti jos vielä kiinnostaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kiinnostaa!!

   • Outi Karita kirjoitti:

    Mä laitan tällä viikolla vielä postauksen ilmoille tuosta rseptistä (mahd. huomenna), jos kaipaat jo aikasempaa ohjetta niin laita facen kautta vaikka viestii niin rustailen sen sulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.