Hae
Palasia Arjestani

Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

Miksi kotona treenaaminen on niin vaikeaa?

Mulla on menossa kevyt viikko treeneistä. Suunnitelmana oli, että teen kotona paljon lihashuoltoa, mutta tähän mennessä en ole tehnyt yhtään. Tytön ollessa pieni pudottelin osan raskauskiloista hyödyntäen kotitreenejä. Teistä ehkä jotkut muistaakin mun kotitreenipostaukset! Treenasin silloin 3-4 kertaa viikossa ja lisäksi tein pari kotitreeniä viikossa. Tein kotitreenit kehonpainolla Bodyrockin videoiden tahtiin. Ne oli kyllä tehokkaita ja hauskoja! Crossfittiä treenatessa taas tein todella paljon kehonhuoltoa kotona. Rullasin, möyhin pallolla ja lisäksi mulla oli ladattuna puhelimeen Romwod (kehonhuolto-ohjelma). Oi niitä aktiivisia aikoja!

Nykyään tuntuu etten saa kotona mitään treenaamiseen tai kehonhuoltoon liittyvää aikaiseksi. En sitten millään. Eilisellekin suunnittelin rullausta ja joogaa, arvatkaa teinkö kumpaakaan? No en. Yhdeksän aikaan havahdun aina siihen, että olen puuhastellut kaikkea muuta, mutta en kehonhuoltoa. Joskus teen pikaiset rullaukset, usein en. Mihin hemmettiin aika kotona oikein katoaa!? Millä ihmeellä saisin taas kehonhuollon iltarutiineihin? Kauhean vaikealta tuntuu koko juttu. Mullakin on kotona kaikki mahdollinen välineistö. On monta rullaa, palloa, joogamatto ja joogatiili. Löytyy leuanvetotankoa, luistelumattoa, jumppapalloa ja kahvakuulaa. Ja silti ei vain onnistu, koska se tärkein puuttuu: aika. Tai no, aikaahan on, eli ehkä ennemminkin toteutus uupuu. Jännästi pyykit, tiskit ja kaikki muu syö ajan kehonhuollolta ja kotitreeneiltä. Pitäisi oppia laittamaan tässäkin asiassa oma hyvinvointi kotitöiden edelle.

Kehonhuolto olisi siinä mielessä tärkeää näin kevyellä viikolla, että se edistäisi kehon palautumista. Pelkkä lepo ei sitä tee, vaan lihaksia ja kroppaa pitäisi myös oikeasti huoltaa. Rullaaminen ja venyttely onnistuu helposti esim. televisiota katsellessa illalla, mutta siitä pitäisi saada taas itselle rutiini. Muuten se unohtuu. Ehkä pitää vaan laittaa tästä lähtien muistutus puhelimeen ja välineet esille. Tänään aion rullata koko kropan läpi. Joogaa teen lisäksi, jos siihen tulee mahdollisuus eli saan lapsen hetkeksi pihalle. Liian monta kertaa olen tehnyt joogan noin tuhannessa osassa kun minuutin välein kuuluu: Äiti, mulla on jano. Äiti, mulla on nälkä. Äiti, kissa oksensi lattialle. Äiti, kissa on television edessä. Äiti, tuu pyyhkimään!

Olisipa hauskaa taas alkaa tekemään kotitreenejä välillä. Siis sellaisia sykkeitä nostavia kehonpainotreenejä. Ehkä alan sulattelemaan tätä ajatusta taas ja valmistautumaan samalla mökkeilyyn ja kesätreeneihin. Mökillähän tällaisia settejä joutuu (saa) tekemään usein, koska lähimmälle salille on melkein 30km matkaa…

Onnistuuko teillä kotona treenaaminen tai lihashuolto?

Edellinen postaus: Miksi miehet eivät osta kukkia?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

6 kommenttia

 1. maikki kirjoitti:

  Lihashuolto (eli rullailu ja venyttely) onnistuu jonkin verran, juuri tv:tä katsoessa, mutta treenejä varten täytyy vaan lähteä kotoa pois, vaikka olisihan se helppoa vetäistä joku nopea ja tehokas treeni kotona, mutta kotona ei vaan saa jotenkin aikaiseksi, tai jos yrittää niin mielenkiinto loppuu nopeasti, mutta treeniympäristössä ei kyllä ole tätä ongelmaa 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Se onkin muuten jännä, että kotona treenaaminen ei vain onnistu. Ehkä sitten jos saisi kunnon rytmin siihen ja häiriötekijät pois, niin sitten onnistuisi.

 2. ninna kirjoitti:

  Onnistuu helposti. Kani häkkiin, kännykkä kiinni ja olohuone esteettömäksi. Usein telkkari/podcast päällä viihdykkeenä. Kotoa löytyy pumptanko, jumppapallo, kuminauhat, 2-3kg käsipainot, leuanvetotanko+kuminauha ja kuntopyörä. Eiköhän sillä pärjää? Putkirullailen aina 20.30uutisten aikaa siitä tullut rutiini. Aamuhiitit onnistuu kotona loistavasti kun suunnittelee ja päättää edellisenä iltana. Tahdonvoimasta kiinni ja asenteesta. Eikä lähes koskaan harmita(ellei vatsa esim. reistaile)

  • Jonna kirjoitti:

   Suunnittelua se muuten vaatiikin! Kyllä minäkin aikoinaan tein ihan ongelmitta kotitreenejä, mutta nykyään ei onnistu ei sitten millään…

 3. Laura K. kirjoitti:

  Lueskelen paljon eri blogeja ja mä saan hirveesti inspiraatiota siitä et ihmiset treenaa kotona! Itse ei saa aikaiseksi mitään säännöllisesti :’D. Voin sanoa treenaavani kotona kerran kuukaudessa, mutta siihen se jää. Yllättäen telkkarin edessä olemiseen ja sometteluun ON aikaa :(. Tiedän miten hyvää treenaaminen tekisi mielelle ja keholle mutta toteutukseen asti on matkaa. Toinen juttu on se, että sitä kuvittelee että ne VÄLINEET tekee sen treenin sun puolesta; haaveilen isommasta kahvakuulasta(nyt vain 8kg) ja käsipainoista yläkroppatreeniin :’). Tai tyyliin pitäis saada uudet treenitrikoot niin sit varmasti liikkuisin! Jos mä en liikuta sitä 8 kilon kuulaakaan niin miten mä yhtäkkiä liikuttelisin raskaampaa kuulaa/käsipainoja yhtään sen enempää, haha.

  Jotenkin just se, että pukee treenikamppeet ja menee muualle treenaamaan saa jo itsessään sen treenidraivin päälle kun muut hommat ei ede ole silloin mielessä. Sama asenne pitäis saada kotiinkin kans!

  • Jonna kirjoitti:

   Minusta on kans mahtavaa seurata esim. kotitreenivideoita! Olishan se helppoa, kun vaan sais aikaiseksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.