Hae
Palasia Arjestani

Winter war 2014: kolmas karsintalaji.

Monet on varmasti jo nähneetkin mitä Winter warin viimeinen karsintalaji pitää sisällään. Kuten oletinkin niin tiedossa on melkoista sykkimistä ja liikkeissäkin osuin oikeaan leukojen ja tuplanaruhyppyjen osalta 🙂

AMRAP 10

30 Raaka Rinnalleveto 50/30kg
10 Leuanveto
30 Boksihyppy 60/50cm
10 Leuanveto
30 Tuplanaruhyppy
10 Leuanveto

Välineet

Painonnostotanko sisältäen (50kg miehille/30kg naisille)
Leuanvetotanko
Hyppyboksi (60cm miehille/50cm naisille)
Hyppynaru

Lajin kuvaus

Komennolla 3-2-1-GO urheilija aloittaa tarttuu tankoon ja suorittaa 30 raakaa rinnallevetoa, 10 leuanvetoa, 30 boksihyppyä, 10 leuanvetoa, 30 tuplanaruhypypä ja 10 leuanvetoa, = yksi kierros. Urheilija toistaa tämän kymmenen minuutin aikana niin monta kertaa kuin ehtii. Seuraavaan liikkeeseen ei voi siirtyä ennen kuin edellinen on suoritettu loppuun.

Tulos

Lajin tulos on kokonaistoistomäärä minkä urheilija on tehnyt 10 minuutin aikana. Jokaisen täyden kierroksen suoritusaika otetaan ylös joten tasatilanteissa ratkaisee siis edellisen täyden kierroksen suoritusaika.

Tarkempaa tietoa mm. Pisteiden laskusta löydät täältä.

kuvia 009

No mitäs mieltä te olette tästä lajista? Onko teidän juttu? Leuat ei itse asiassa ole mulle kauhean vaikeita ja varmasti selviäisin niistä kohtuu hyvin, mutta noi duppelit ja boxihypyt vie multa hengen! Rinnallevedotkin menee varmasti ihan ok. Tässä lajissa eroja tulee varmasti eniten juuri leuoissa ja koska kyseessä on vain 10 minuutin pyrähdys ja yhdellä kierroksella on paljon toistoja tehtävänä niin kyllä siinä saa pitää melkoista tahtia päällä alusta loppuun! Jokainen toisto on hemmetin tärkeä.

kuvia 011

Laji kuulostaa hauskalta, mutta taitaa jäädä mun osalta tekemättä. Mähän sairastuin viime viikolla ja vielä eilen tulevaisuus lajin suorituksen osalta näytti valoisalta. Suunnittelin tekeväni sen lauantaina, kunnes…. Niin, tauti alkoi viime yönä kuta kuinkin alusta. Joko tää on jotain jälkitautia tai sit mua rangaistaan jostain ja isosti. En usko että mitenkään tulen sunnuntaihin mennessä niin hyvään kuntoon että mun keuhkot kestäis tehdä edes yhtä kierrosta vilkasta lajista. Toivottavasti pääsen edes kannustamaan muita paikan päälle 🙂 kunhan paranen niin teen varmasti lajin boksilla läpi mutta siihen asti voin vain toivoa että tää sairastelu loppuis tässä ja nyt.

kuvia 006

Mielettömän paljon tsemppiä muille osallistujille karsintoihin ja vikaan lajiin! Kisakatsomossa helmikuussa Tampereella viimeistään nähdään 😉

I’m done. Painun peiton alle masistelemaan tämän hetkistä kurjaa olotilaani. Pakkohan sen auringon on tähänkin risukasaan joskus paistaa, eikö?

 

 

9 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Hei WW2015 on sit sun! 🙂
  Mut nyt tulevissa kisoissa saa tulla sit varmaa moikkaamaan? 🙂 lippu kyl viel ostamatta 😀
  Mut joo tehtii tänää toi laji ja sain 1+5 (27,5kg/leuoissa värisuora v+p+s ) kyl se 30kg ois menny mut jänistin 😀 mutta muuten tyytyväinen, tavote oli 1 kierros 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Se on oikeestaan vähän pakkokin tulla moikkaamaan 😀 Lippu on vielä mullakin ostamatta, mut kohta puoliin kai sekin on hankittava. Toisaalta vois ilmoittautua vapaaehtoiseksi sinne duuniin 😉

   Mä ootan innolla, että pääsen kokeilemaan ton lajin! Ainakin noin paperilla kuulostaa melko hauskalta 🙂

 2. Elina kirjoitti:

  Mä vähän yllätyin tästä lajista. Osasin kyllä odottaa jotain hyvin perinteistä crossfit-metconia, jollainen tämä onkin. Tässä on kuitenkin varsin kevyet painot rivessä eikä muutenkaan mitään kovin vaikeaa taitoa. Odotin jotain pidempää AMRAP:ia jossa vikana liikkeenä olisi ollut joku muscle up tai HSPU tms. 😀 Nyt nää liikkeet on sellaisia että varmaan kaikki karsintoihin osallistuvat osaavat ne ilman ongelmia, eli jos haluaa pärjätä niin täytyy vaan jaksaa tehdä koko 10min tasaisesti tosi nopealla tahdilla.

  Itse en osallistu virallisesti mutta saatan tehdä tämän lajin ihan vaan huvin vuoksi. Mulle suurin ongelma tulee olemaan DU:t, olen niissä hirveän kömpelö. Varmasti saan 30 tehtyä mutta se on eri asia kuinka kauan niihin menee aikaa…

  • Jonna kirjoitti:

   Hupsuja mäkin itse asiassa odotin. Muscle upit olis ehkä ollut vähän turhan hooceetä, karsintojen tarkoituksena kuitenkin lienee että jokainen ne pystyisi suorittamaan. Leuat on tässä lajissa ne vaikeimmat eikä nekään taida ihan jokaiselta naiselta sujua. Mä olen jostain syystä aina ollut suht vahva vetämään leukoja. En sit tiedä mistä johtuu? Enemmän mulla piiputtaa noi kaiken maailman hypyt!

   DU:t on se munkin heikoin kohta. Oon joskus saanut 27 putkeen, mut viime aikoina hyvä jos kymmentä on mennyt putkella. Niitä pitäis vaan tehdä paljon ja onhan niissäkin se oma tekniikkansa mikä pitää handlata ennen kuin ne sujuu… Mulla ainakin lähtee kädet leviämään ihan liikaa sivulle ja sit naru meneekin liian kireelle ja räpsähtää jalkoihin 😀

 3. Arto kirjoitti:

  Moikka! Heii sellaista kyselen että teetkö milloin taas lisää näitä videotervehdyksiä yms videoita? 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=sOhIroEbmv8

  Olisi kiva kuulla ja nähdä sun kuulumisia ihan videoidenkin kautta. Vaikka varmasti kyllä menee aika päivässä nopeasti treenien ja kotiaskareiden tekemisessä sekä blogin päivittämisessä että tuskin sulla paljoa videoihin aikaa riittää 😀 Mutta joskus jos on aikaa ja kerkeät niin olisi kiva jos tekisit! 🙂

  Oon salaa fanittanut sua jo monta vuotta ja seurannut blogia ja noita videoita kun jotenkin nämä sun kirjottelut ja kaikki on niin koukuttavia lukea! Saa aina hyviä vinkkejä treeneihin, ruokailuun ja mihin milloinkin ja varsinkin lisää intoa ja puhtia omiin treeneihin.

  Aina jos meinaa väsy ja laiskuus iskeä niin ei tarvitse kuin hetken aikaa blogipäivityksiäsi lukea niin johan jaksaa taas lähteä salille treenailemaan! 😀

 4. Arto kirjoitti:

  Hyi miltä stalkkerilta kuulostin ”oon salaa fanittanut sua jo monta vuotta ja seurannut blogia ja videoita” 😀 Mut en tarkottanu tuolleen pelottavasti ;D

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kyllä mä tajusin mitä sä tarkotat. Itsekin stalkkaan monia bloggaajia samalla tavalla 😉

   On itse asiassa montakin kertaa ollut mielessä videotervehdyksen tekeminen. On vaan jostain syystä aina jäänyt… Kunhan tässä tervehdyn ja pääsen takaisin normaaliarkeen niin teen kyllä videon. Ja kunhan saan muksun jonnekin jemmaan vähäks aikaa 😀

   Et arvaakaan miten hienoa on kuulla että saat tästä blogista motivaatiota ja vinkkejä omiin treeneihin. Tuon parempaa palautetta ei kyllä voi saada! Tuhennesti kiitos sulle Arto 🙂 et arvaakaan miten lämmittää mieltä tän hemmetin sairastelun keskellä!

 5. Nimetön kirjoitti:

  Mikä on DU?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *