Hae
Palasia Arjestani

Herra Hakkarainen ja muut.

Sisältää vauvajuttuja, joten kannattaa skipata jos ei kiinnosta 🙂

Tyttö täyttää ylihuomenna jo 6kk. Niin se aika vaan rientää! Mitään ihmeempiä taitoja ei tässä vähän aikaan ole opittu, mutta jotain pientä kuitenkin 🙂 Ollaan aloitettu istumaharjoitukset hiljalleen ja tyttö osaa jo työntää itseään käsillä ylös päin eli ei ainakaan ihan nenälleen kaadu. Kai se pitäis kohta puoliin alkaa katselemaan syöttötuolejakin?

Neiti ryömii silloin kun silmiin osuu joku mielenkiintoinen esine, muuten ei liiku mihinkään. Paitsi selällään taakse päin 😀 Kädet työntää yläkroppaa kovasti mahalla ollessa ylös päin ja vielä kun keksii jalat siihen mukaan niin sittenhän jo kontataan! Siihen kyllä saattaa mennä vielä aikaa ja saa mennäkin 🙂 Nautin tästä möllöttelystä kun ei vielä tartte säntäillä ympäri kämppää…

Vauvauinnissa ollaan käyty ahkerasti ja se se vasta kivaa onkin! Tyyppi hihkuu ja kiljuu altaassa koko uinnin ajan, kun muut vauvat möllöttää hiljaa ja keskittyvät uimiseen 😀 Viimeksi pääsin jo sukelluttamaan tytskää itse ilman mitään apuvälineitä (pallo, sankosta laskettu vesi..). Se oli aika hurjan tuntusta ja pelotti, että molskautan koko tyypin pohjaan. Kyllähän tommonen möllykkä alkaa jo vähän painaa 🙂 Ens viikolla onkin taas neuvola niin saadaan eksaktia tietoa tarkemmista mitoista. Yli kahdeksan kilon mennään jo varmasti. Muskarissakin on pariin otteeseen ollut varsin riemastuttavaa menoa. Päivät puuhataan kaikkea kivaa äizkän kans ja sit illalla kiukutellaan izkälle 😀 Niin se vaan menee, äiti on best <3

Kiinteää ruokaa uppoaa ihan kivasti: aamulla ja illalla puuroa, liha/kala-ateria kahdesti päivässä ja lisäksi hedelmä/marjasose. Lisäksi olen antanut ihan banaania ja avocadoa muussattuna ja kurkkua imeskeltäväksi. Pikku hiljaa lisäillään ”normaaleja” ruokia mukaan kuvioihin.

 Piltin makupuurot maistuu edelleen parhaiten ja niitä ollaankin nyt annettu aamuin ja illoin. Saan muuten Buzzadorina testiin Piltin banaani-vadelmapuuroa ja jaan täällä lukijoille jokusen näytepussukan so stay tuned! Imetyskerrat on vähentynyt tosi paljon ja mulle iski pikku kriisi ton maidon määrän kanssa, kun sitä pitäis kuulemma 6-8 dl mukelon saada päivässä. Teen nykyään puuron korvikkeeseen ja yritän pullostakin sitä antaa vaan kun ei kelpaa. Täytyy alkaa tekemään soseetkin ilmeisesti korvikkeeseen… Toissa päivänä tein ison satsin sosetta tytskälle. Ei saavuttanut suurta suosiota 😀

 Saatiin tädiltä lahjaksi hieno nokkamuki 🙂 Vesi uppoaa mukista varsin mukavasti jo itsekin, mut maitoa ei suostu juomaan tuostakaan. Ovela kettu 😀

Fiuuuuuuu, sanoo lentokone.

Uusin juttu meillä on toi lentokone-liike. Kädet ja jalat sätkii joka ilman suuntaan. Yhtäaikaa. Ilmeisesti vahvistelee selkälihaksiaan jatkotoimenpiteitä varten 🙂 Kumisikaa on kiva potkia kun se sanoo ”röööööööööööh….” Se on muuten edesmeneen Mandi-koiran suosikkilelu 🙂

Helistinsukat.

 Noi lahjaksi saadut helistinsukat ovat aika pop. Lyhyt tyyppi viihtyy niiden parissa pidemmänkin tovin. Siinä kerkee pyykit lajitella ja sängynkin pedata moneen kertaan. Ja lukea Annan ja Me Naiset. Ladata tiskikoneen ja imuroida. Ehkä laittaa ruuan ja syödäkin. Ainahan sitä voi toivoa.

Ei se tainnukaan olla Herra Hakkarainen???

 Ostin tytölle aika paljon vaatteita Prisman alesta. Noi Mauri Kunnaksen bodyt on aika kivoja, varsinkin kun halvalla saa 🙂 Mikä ton unissakävelijä tyypin nimi on?? Herra Hakkarainen meillä asustaa yöpuvussa, mut toi oli joku muu. Noi Kunnaksen bodyt on ilmeisesti suunniteltu samanlaisille rimppakintuille kuin meidän tyttö. Aika nafteja on sillekin. Yhtään jos on pulskempi vauva niin ei kyllä mahdu.

Tipitii..

Kuka viisas on keksinyt vauvojen vaatteisiin noi miljoonan nepparin systeemit. Saatiin toi tipubody lahjaksi ja pakko oli tunkea se tänään tytön päälle ettei jää käyttämättä. Hermot sen pukemisessa meni molemmilta, multa ja tytöltä..

Ai niin, meilläpä ei enää syödä yöllä! Kaksi yötä on nyt menty ilman yösyöttöjä ja toistaiseksi tyttö on tyytynyt kohtaloonsa. Onneksi ei olla tarvittu mitään ”äiti toiseen huoneeseen viikoksi”- systeemejä vaan heräilyt on kuitattu tutilla ja pään silityksellä. Noilla on uni jatkunut ja äiti saanut pitää sängyn puolikkaan itsellään 😀 Eka yönä neiti heräs kaksi kertaa ja viime yönä kerran. Joko nyt mennään ilman herätystä? Mun selkäkipuihin yösyöttöjen pois jättäminen ei oo vaikuttanut mitenkään. Kipu on vaan siirtynyt eri paikkaan…

Hei, minkäslaisia syöttötuoleja teillä on ihmiset käytössä? Minkälainen kannattais hankkia? En mä mitään uutta osta, ihan käytettyä ajattelin 🙂

11 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Kyllähän se kiinteiden määrä vaikuttaa imetykseen. Alle vuotiaan pääruoka on maito, joten olet oikeassa tuossta maidosta että sitä pitäis vielä mennä. Monesti noin 9kk:n iässä vauva voi vierottautua rinnasta, kun kiinteitä menee jo niin hyvin. Meillä tytsy täyttää kohta 6kk jolloin aloitetaan kiinteät yhdellä aterialla/sormiruoalla ja sitten seuraavassa kuussa lisätään toinen ateria. Ajattelin imetyksen pitää kuvioissa näin talvea ja flunssakautta silmällä pitäen. Nauttikaa!

 2. Anonymous kirjoitti:

  Ihanat helistinsukat, mistä niitä saa!? 🙂

 3. Mappe kirjoitti:

  Meillä on syöttiksenä Tripp Trapp ja mummoloissa Ikean Antilop. Molemmat toimii, Antiloopissa on kiva se tarjotin siinä edessä, mutta ei oo Tripp Trappin voittanutta. 🙂 Me tykätään ja tyttö tykkää myöskin.Ostin tuolin huutonetistä käytettynä, vauvasetti toki sitten myös ja pehmusteet. Nyt tyttö on 20 kk ja vois varmaan tuon vauvasetin ottaa pois, kun on jo pitkän aikaa kiivennyt itse tuoliin istumaan… 😮

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Kyllä me keinot keksitään maidon pitämiseen kuvioissa. Hirveän vaikea sanoa paljonko tyttö saa maitoa vielä tissistä. Imetyskertoja on vielä 5-7 päivässä joten kai sieltä vielä vähän tulee mahan pohjallekin 🙂 Sormiruokia lisätään meilläkin pikku hiljaa kuvioihin niin oppii tyttö syömään itsekin. Yksi keinohan maidon lisäämiseen olisi korvata yksi kiinteä maitoaterialla, jos muu ei auta..Noi sukat on House-merkkiset niin luulisin, että esim. Prismassa olis? Tuskin ovat kalliitkaan siellä!Mappe: Tripp Trappia mäkin olen miettinyt, on vaan aika hinnakas 🙁 Saako siihen tarjotinta eteen? Tarjotinmallin meille kyllä haluan, helpottaa ehkä hommaa huomattavasti?

 5. Anonymous kirjoitti:

  No ei meilläkään 6kk iässä tainnut olla enää kuin 5-6 imetyskertaa,ja nyt 10kk enää 4,joskus jopa 3,enkä korviketta silti ole tyypille lisäks syöttänyt(ei sillä,sopivaa kyllä ole löytynytkään ja vettä kylläkin hörppii aterioilla)ja ihan luonnollistahan se on että vähenee kasvaessa..iteki panikoin alkuun että saako se nyt tarpeeks maitoa,mutta kun ei useammin suostu ottaa niin pakkoo luottaa siihe että kyllä ne ite tietää:D ja hei meillä on Tripp Trapin halpaversio,Pikku-Piiakohan tuo oli,ja ajaa kyllä täysin asiansa,huomaa mitään eroa trappiin.ja uutenakin liikkeestä suht halvalla sai sen värisen kun haluaa:)-Riitta

 6. Anonymous kirjoitti:

  Tripp Trapissa on se hyvä puoli, että se kasvaa lapsen mukana, siinä voi istua aikuinenkin. Ja siinä on aika monen vuoden takuu. Muissa tuoleissa on ollut painorajat. Mutta jos ei halua ikuisesti pitää sisustuksessa sellasta tuolia niin kyllähän sille hintaa tulee. Ja saahan siihen tarjottimenkin, hinnasta en tiedä. Meille isovanhemmat halusivat välttämättä ostaa Tripp Trtapin.Ite kyllä tykkään sellasesta vanhasta minkä saa käännettyä pöydäks, tuo mieleen hyviä muistoja lauantaiaamuista…

 7. Kirsu kirjoitti:

  Meillä on sellanen aivan tuiki tavallinen pinnatuoli-syöttis. Siis sellainen joka tulee joka baarissa ja huoltiksella vastaan 😀 (jos niillä ei ole ikeaa..) Maksoi uutena alennuksessa jotain 50e.Tripptrappissa tuo heilu kuin heinämies, tässä tuolissa istuu paljon ryhdikkäämmin? Niin ja ite en tykkää istua niissä TT:ssä ollenkaan (kaverilla on koko perheellä ne käytössä ja kahvitellessa tulee niillä tönötettyä). Mutta nää syöttötuolijutut on myös näitä toiset tykkää äidistä ja toiset tyttärestä-hommia, käy koeistuttamassa tyttöä ni näät mikä sopii teille?

 8. Laura kirjoitti:

  Eikö kukaan vastannu, että Hakkarainenhan se on :)Nyt asiasta ihan toiseen, onko sulla tapana pitää bodyä housujen päällä? Mää pidän aina toisinpäin, aika jännä 😀 Ja tosiaan noi kiatasusysteemit ei nyt enää oo tosiaankaan mitenkään käteviä, aina unohtuu jotkut ihme salaneppareit auki..

 9. Jonna1983 kirjoitti:

  Vietin tänään pitkän tovin netin ihmeellisessä maailmassa tutkien syöttötuoleja ja kovasti kiinnostais inglesina zuma syöttis. Käytettynä tosin :)Laura: tultiin eilen kans samaan tulokseen et Hakkarainenhan se 🙂 muistin ihan oikein! Meillä housut on millon mitenkin. Riippuu housuista, laittajasta ja fiiliksestä et miten ne on 😀

 10. Anonymous kirjoitti:

  Meillä kanssa Stokken TT, käytettynä ostin edullisemmin ja siihen sitten uuden playtrayn kun niitä en käytettynä löytänyt..Ja meillä istutaan jo syöttiksessä, neuvolan luvalla siis, vaikka poika vasta viikon vajaa 6kk. Ihana typykkä teillä 🙂 Hauska nähdä millasia muruja näistä on tullu kun vasta olivat vatsassa <3 Ja ihanaa että teillä nukutaan niin hyvin jo, meillä ei todellakaan 🙁 Kauniita syksypäiviä ja treeni-iloa 😀 -Peppi ja poika-

 11. Jonna1983 kirjoitti:

  Höh, vieläkö teillä pienen masu vaivaa vai onko muuten huono uninen? Meillä on nukkumaanmeno välillä vähän haasteellista mut tyttö nukkuu kyllä hyvin sit kunhan pääsee uneen.Mä luulen kans et saadaan torstaina lupa alkaa istua syöttiksessä. Sen verran tukevasti tyttö jo istuu 🙂 huomenna mennään koeistumaan yhtä tuolia ja napataan se mukaan jos on hyvä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.