Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: Kookoslohi ja nuudelit

Processed with VSCO with c1 preset

Harvoin postaan kahta reseptiä päivän aikana, mutta nyt on ihan pakko! Tilasin pitkästä aikaa kotiin Anton & Antonin arkikassin ja tein tänään kassin aineksista ensimmäisen aterian. Jestas miten hyvää oli taas kerran! Täytyy isosti peukuttaa arkikassin puolesta, koska aina raaka-aineet ovat olleet laadukkaita ja ruuat todella hyviä. Kerran jäi porsaankyljyksistä ja uunikasviksista osa syömättä, kun sain tytöltä vatsataudin, mutta vika oli silloin ihan muualla kuin ruuassa. Tämä kookoslohi on hieman itämaisvivahteinen muttei liian. Mies kehui kastikkeen maasta taivaisiin ja tyttö kommentoi ruokaa sanoilla äiti, sä olet maailman paras kokki! Mitäpä tuohon lisäämään 😉

Aikaa aterian tekemiseen meni noin puoli tuntia eli tämän reseptin turvin saat hyvää ruokaa nopeasti ja pienellä vaivalla! Tästä annoksesta syö kaksi suursyömäriä tai kolme pienempi vatsaista tyyppiä. Mulle jäi sopivasti lounasta huomiseksi töihin 🙂

Kookoslohi ja nuudelit

 • 300g kirjolohta
 • 1 keltainen sipuli
 • 1 rkl öljyä
 • 1/2 rkl inkiväärijauhetta
 • 1 rkl curryjauhetta
 • chilikastiketta oman maun mukaan
 • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
 • 1 paprika
 • 1 rkl öljyä
 • 200g nuudeleita
 • 3 salaattisipulia
 • 0,5-1 lime

Poista kalasta nahka ja kuutioi se. Paista kalapalat öljyssä kauttaaltaan kuumassa paistinpannussa n. 3 minuuttia. Mausta suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi paprika. Kuullota sipulia öljyssä n. 1 minuutti. Lisää curry, inkivääri ja 3 rkl kookosmaitoa. Kuullota 1-2 minuuttia, sekoita. Lisää loput kookosmaidon tai ja anna kiehua hiljaa n. 5 minuuttia. Mausta oman makusi mukaan chilillä.

Lisää kala ja paprikasuikaleet kookoskastikkeeseen ja kiehauta hiljaa n. 2 minuuttia. Mausta limemehulla (itse käytin puolikkaan limen mehun), suolalla ja pippurilla.

Keitä nuudelit (itse käytin munanuudeleita) pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi salaattisipulit ja ripottele annoksen päälle. Nauti!

Processed with VSCO with c1 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.