Hae
Palasia Arjestani

Rantakunto – olethan jo saavuttanut sen!?

rantakunto

Terveiset sairastuvalta! Tämä koko päivä on mennyt ihan koomassa, koska tytöllä puhkesi vatsatauti viime yönä yhdeltä ja sain nukuttua noin 10 minuutin pätkissä. Meinasin jättää jo blogin päivittämättä tältä päivältä, mutta en malttanut kuitenkaan. Kai olette jo huomanneet miten lehdet hehkuttaa kuinka voi päästä nopeasti ja helposti kesäkuntoon? Joka vuosi sama juttu! Tuskin tänäkään vuonna on pyörää keksitty uudestaan, päinvastoin. Mua alkaa suorastaan tympimään kaikki nuo laihduttamiseen liittyvät jutut kesän kynnyksellä…

Löysin vuoden vanhan instakuvani, joka on otettu meidän viime vuoden Kreetan matkalla. Siinä kysyn ”eikö edes lomalla voisi olla ajattelematta kilojaan? ”. Kaivelin samaisen postauksen blogistakin ja pääset lukemaan sen halutessasi täältä. Mulla meni pitkään leikkauksen jälkeen ennen kuin aloin taas hyväksyä kroppani ja olen totisesti tehnyt työtä sen sekä ajatusmaailmani eteen. Oli kauheaa katsoa peilistä kun vuosien työ valui sormien välistä enkä pystynyt tekemään asialle mitään. Nyt olen taas päässyt treenien makuun ja itseasiassa vähentänytkin treenaamista todella paljon! Suurin työ on pitänyt tehdä omien korvien välissä ja hyväksyä itsensä tällaisena kuin olen, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Toinen vaihtoehto olisi vihata omaa kroppaa ja sellainen elämä ei kuulosta kauhean houkuttelevalta. Mitä vähemmän stressiä elämässä sen parempi!

rantakunto

Vaatii paljon työtä keneltä tahansa hyväksyä kroppansa sellaisena kuin se on, vaikka ei olisi siihen täysin tyytyväinen. Väitän, että kun työ korvien välissä on saatu tehtyä, alkaa myös fyysisiä muutoksia tapahtua, jos niin vain haluaa. Kesä, rantakunto ja lehtien laihdutusotsikot tuskin saavat ketään riemuitsemaan. Henkilökohtaisesti mua ei vois vähempää kiinnostaa laihduttaminen saati rantakunto. Jokaisen rantakunto on sellainen, kun viskaa vain bikinit niskaan, painelee rannalle ja nauttii kesästä ja auringosta. Miksi sen pitäisi olla mitään muuta? Miksi kaikkien pitäisi olla tiettyjen normien asettamassa ”rantakunnossa”? En ymmärrä laisinkaan sitä, että pitäisi tehdä kauhea duuni kesää varten, jotta ilkeää olla rannalla. Vieraita ihmisiähän siellä on eikä vieraiden mielipiteillä pitäisi olla meille minkäänlaista merkitystä vai mitä?

Tänä kesänä aion toteuttaa tasan samaa mentaliteettiä kuin viime vuonnakin. Nautin kesästä ja omasta kropastani sellaisena kuin se on. Nautin jäätelöstä, juhannuksesta ja lasista viiniä silloin tällöin. Nautin kauniista bikineistä ja rusketuksesta. Nautin uimisesta ja vähissä vaatteissa kulkemisesta. Nautin treenaamisesta sekä löhöämisesti. Nautin just mulle sopivasta rantakunnosta eli siitä samasta, jossa olen ympäri vuoden! Meikäläisen bikinikuvilta tuskin voitte välttyä tänäkään vuonna 😀

Mitä rantakunto sinulle merkitsee vai merkitseekö mitään?

Kannattaa käydä tsekkaamassa Ellokselta* josko aleista löytyisi upeat bikinit kesän swimmailuihin 😉 Elloksen oman valikoiman uikkareista ja biksuista saatte 25% alennusta 19.6 asti. Valikoimaan pääset tästä*.

Lue myös:

Ei jenkkakahvat ihmisestä tee huonompaa 

Ei enää niin tikin

Muutama sananen painosta

Minut löydät myös instasta nimellä jonna_musakka ja snäpistä jonnamusakka.

6 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Juuri näin!! Ei lisättävää. Paranemisia sinne!

 2. ilari kirjoitti:

  haaha eka meinasi ntulla kysmyään että mikä’ se oikea rantakunto on ja kuka sen määrittelee mutta sitenhän olitkin tosita mieltä tässä 😀 nojaa kyllä mullakin vähän orpo olo tulee kun ottaa paidan pois vaikak mikää hirvee lössö ookkaan niin onhan sitä laiskuuden tuomaakin. niin kait se rantakunto on vaan sitä että itte tuntuu hyvälel jakehtaa aristelematta mennä jso aristelee niin noh sittenhän pitä ätehdä jotai nasialle…

  • Jonna kirjoitti:

   No se on just sitä, että itsestä tuntuu hyvältä! Olen sitä mieltä ettei muiden mielipiteillä ole minkään valtakunnan väliä 🙂

 3. Adelheid11 kirjoitti:

  Mullakin on vaatinu aika paljon töitä se että olen hyväksynyt itseni tällaisena kuin olen. Vaikka olen monella mittarilla ylipainoinen niin en enää välitä. Pidän kropastani just nyt. Se toimii ja on terve. Syön juuri niin kuin haluan: paljon, suht terveellisesti ja välillä herkutellen. Jaksan treenata ja voimat kehittyy. En todellakaan aio elää millään kitudieetillä enää ikinä! Haluan treenata paljon ja voida hyvin. Kyllä se kroppa siinä sitten ajan myötä muokkautuu. Enkä häpeile laittaa bikineitä päälleni. Paljon kauniimpi on mun mielestä muutenkin vähän sellainen rasvainen kroppa kuin joku kuivan kesän orava. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Ja sun kroppahan on todella paljon muokkaantunut! Mä en myöskään henkilökohtaisesti pidä liian rasvattomista kropista, joskin täytyy muistaa että toisille se on täysin luonnollista. Eli jokainen olkoon juuri sen kokoinen ja näköinen kuin on 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.