Hae
Palasia Arjestani

Dieettiruokaa: kana-nuudeliwokki

dieettiruokaa_kana-nuudeliwokki

Aloitan tämän reseptipostauksen pahoitteluilla. Pahoittelen, että reseptit, joita itsekin niin kovin rakastan, ovat viime aikoina jääneet hieman taka-alalle. Ymmärtänette kuitenkin syyn. Syön tällä hetkellä minulle laaditun ruokavalion mukaan ja minulla menee aina hetki sisäistää ruokavalio ennen kuin voin alkaa soveltamaan sitä kunnolla. Kunhan tämä sisäistäminen on saatu päätökseen niin reseptejäkin alkaa taas tippua tänne enemmän. Cheat mealinkin aion pitää lähiviikkoina niin eiköhän sieltäkin jotain tipu blogin puolelle! Erilaiset raakasuklaat, sokerittomat leivonnaiset ja itse tehty jäätelö kiinnostelee kovasti eli ainakin jotain niistä tulossa ihan lähitulevaisuudessa 😉

Mutta mennäänpä sitten päivän reseptiin eli kana-nuudeliwokkiin. Pidän itse kovasti itämaisvivahteisista ruuista ja näitä on helppoa soveltaa myös mun nykyiseen ruokavalioon. Kun jättää sokerichilisooseilla läträämisen ja miettiin raaka-aineet huolellisesti niin saa mitä mainiointa terveellistä ruokaa. Näissä nuudeliruuissa on parasta se, että saan syödä nämä ihan itsekseni. Kukaan ei tule kärkkymään! Tytön mielestä nuudelit kuulemma näyttävät madoilta eikä sen vuoksi kelpuuta niitä lautaselleen. Harmi 😀 Käytän itse vaihtelevasti sekä riisinuudeliä että täysjyvänuudeleitä. Tässä kyseisessä ateriasa käytin jälkimmäisiä. Vihannekset kannattaa valita tuoreina, ja vaikka pilkkominen vie hieman aikaa, se kannattaa! Eikä tämä vaikeaa ole. Kaikki kamat vaan pannulle nuudeleita lukuunottamatta, kypsennys ja hyvät mausteet. Aikaa ruuan valmistukseen menee noin 20 minuuttia.

Kana-nuudeliwokki (2 annosta)

 • 300g broilerinfilesuikaleita
 • 110g nuudeleita
 • 1 porkkana
 •  noin puolikas parsakaali
 • 1 punainen paprika (+ keltaisen jämät)
 • 1 punasipuli
 • loraus limemehua
 • loraus inkiväärimehua
 • loraus soijakastiketta
 • suolaa + muita mausteita oman makusi mukaan
 • öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko porkkana ja punasipuli. Pilko parsakaalista haluamasi määrä pieniä nuppuja. Pilko paprikat pieneksi. Voit käyttää muitakin vihanneksia, mitä ikinä haluat!

Kuumenna pannussa pieni määrä öljyä. Laita pannulle broiskut ja vihannekset ja kypsennä ne. Laita nuudelit kiehumaan ja keitä niitä noin 3 minuuttia. Mausta hyvin broiskut ja vihannekset hyvin. Lisää paistamisen loppupuolella nuudelit joukkoon ja kypsyttele vielä vähän aikaa. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen vaatiessa.

Syö hyvällä ruokahalualla esimerkiksi treenin jälkeen!

2 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Mistä löydän inkiväärimehua? Jaa ihmeessä lisää kevyitä reseptejä. Täällä toinen dieettiläinen ja kiva kun tietää minkä blogin uskaltaa avata 😀 nyt on just niin helppoo 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Mä käytän itse Ginger peoplen inkiväärimehua. On varmasti ainakin punnitse&säästä-liikkeissä ja hyvinvoinnin tavaratalossa netissä. Mutta! Voit myös raastaa tuoretta inkivääriä pienen palasen joukkoon, jos mehua ei ole käden ulottuvilla 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *