Hae
Palasia Arjestani

Vihersmoothieta, hyi!

Vaikka aika paljon erilaisia reseptejä testailen ja pöperöitä värkkäilen niin viherpirtelöltä olen tähän mennessä onnistunut välttymään varsin ovelasti. Suhtaudun viherpirtelöihin ja nyt muodissa oleviin terveysmehuihin erittäin suurella varauksella. Ajatuksen tasolla ne ovat todella ällöttäviä, ihan sama miten terveellisiä ja vitamiinipitoisia ne ovat! En voi kuvitellakaan laittavani mehuun porkkanaa tai korvaavani mun herkulliset aamupalaleipäset jollain vihersmoothiella, yök.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Älkää kysykö miksi, mutta tänään päädyin omista päänsisäisistä vastusteluistani huolimatta kokeilemaan vihersmoothieta. Löysin laatikosta pienen käsin kirjoitetun lappusen, josta just ja just sai jotain selvää. Ainekset sinällään kuulostivat ihan hyviltä, mutta lehtikaali vaan ei maistu hyvältä smoothiessa ja koostumuskin on jotain todella vastenmielistä pinaatista puhumattakaan. Päätin olla lähtemättä mopolla moottoritielle ja aloitin kahdella lehtikaalin lehdellä. Hurjemmat voi laittaa vaikka neljä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hirveän hyvä vihersmoothie

 • 2-4 lehteä lehtikaalia (nössöt laittaa kaks, tosimimmit neljä)
 • 1 avocado
 • kourallinen pinaattia
 • 1 päärynä
 • 1 appelsiinin mehu
 • 5 taatelia
 • nesteeksi esim. vettä tai mantelimaitoa reilu loraus

Purista appelsiinista mehu. Revi lehtikaalit blenderiin (jätin ruoto-osan pois). Kuori ja pilko päärynä. Poista taateleista kivet. Laita kaikki ainekset sekaisin blenderiin ja blendaa hetken aikaa, jotta lehtikaalit ja pinaatit silppuutuvat pieniksi. Kaada kivaan lasiin ja ryystä vaikka pillillä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koostumus smoothiessa oli sen verran epämääräinen, että valmistauduin nenästä kiinni ja kurkusta alas-meininkiin, mutta tuohan ei maistunut yhtään vihreälle! Päällimmäiset maut olivat taateleiden makeus ja vieno appelsiinin maku, mut siinäpä se olikin. Tekisi mieli sanoa, että tämä oli kaameinta paskaa mitä olen ikuna maistanut, mutta alistun ja sano, että varsin positiivinen yllätys! Mut en mä silti vaihda mun aamupalaleipäsiä vihersmoothieen 😀

Pitääkö seuraavaks alkaa tekemään porkkanamehua?

 

12 kommenttia

 1. marih kirjoitti:

  Pitääpäs kokeilla!
  Mun mielestä paras vihersmoothie syntyy seuraavista aineista:
  * pinaattia pari kourallista
  * kurkkua pätkä
  * kiivi
  * pari viinirypälettä
  * sitruunamehua
  * 1/2,avocado
  * vettä

  Ja eikun sekaisin! Nam!

  Ja jos superfoodeja tykkää käyttää, niin maca, raakakaakoajauhe ja chia sopii hyvin joukkoon.

  Vetelen tän aamuisin kera 3 munan milromunakkaan:)

  • Jonna kirjoitti:

   Kurkkua mietin mäkin, mut ei ollut kaapissa yhtään. Tääkin ohje kuulostaa hyvältä! 🙂

 2. Hemmis kirjoitti:

  Mä kyllä suosittelen kokeilemaan esim. appelsiini-(pakaste)porkkana-mansikka-valkoinen neste -komboa, se on hyvää!

 3. MariA kirjoitti:

  Mun blenderi on ollu varikolla varmaan yli vuoden ihan niinkin hyvästä syystä kuin etten ole tiennyt miten sen saisi järkevästi pestyä ilman jännetupintulehdusta (kannu on lasia). Netin ihmeellinen maailma kuitenkin osasi neuvoa, että senkus heittää vettä, tiskiainetta ja surauttaa niin sillähän irtoaa kaikki. Kyllä sitä voi joskus tarvita apua yksinkertaistenkin asioiden tajuamiseen 🙂

  Nyt olen ihan avoimin mielin myös lähdössä kokeilemaan erilaisia mössöjä ja tää ohje kuulostaa ihan hyvälle. En mäkään aatellu korvata tällaisilla aamupalaa, koska kauraleipä <3, mutta ihan hyvältä välipalalta kuulostaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä huuhtelen blenderin heti käytön jälkeen niin kaikki irtoo helposti 🙂 ne nyt säkin pääset testailemaan mössöjä! Jee, mössöt on parhaita 😀

 4. Eeppa kirjoitti:

  Heippa!
  Kokeileppa mun vihreää välipala smoothieta:
  -vihreä omena tai puolikas omena ja puolikas päärynä
  -pieni pala varsiselleriä ( ei pakollinen)
  -2lehtikaalin lehteä tai 1lehtikaalin lehti ja kourallinen pinaattia
  -puolikkaan sitruunan mehu
  -puolikas avocado
  -30g vanilia heraa
  -kunnon palanen inkivääriä
  -loraus esim. Mantelimaitoa
  Lantringiksi vettä niin että tulee sopivan paksua! Tää oli ensimmäinen vihree smoothie joka valehtelematta maistuu oikeasti hyvälle!

  • Jonna kirjoitti:

   Toi varsiselleri alkoi kiinnostaa! Mä en ole sitä vielä käyttänyt mihinkään joten tää vois olla hyvä vaihtoehto 🙂 Tänään on kauppareissu edessä niin voisin tsekata josko löytyis. Kiitos vinkistä!

 5. Elina kirjoitti:

  Kokeiles myös tätä simppeliä ohjetta:

  – 2-3 appelsiinia (kuori, paloittele ja valkoiset osat pois)
  – 2 porkkanaa (kuori ja paloittele)
  – sopiva pala inkivääriä (raasta tai pilko pieneksi)

  -> Nämä tehosekoittimeen ja smoothieksi! Maistuu tosi raikkaalta! Mukaan voi heittää myös jotain vihreää, itse olen käyttänyt tammenlehtisalaattia ja spirulina-jauhetta, eivät juuri maistu miltään mutta väri muuttuu vihreäksi.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaapa helpolta ja inkivääri on varmasti hyvä lisä. Totahan vois testata mehukoneellakin 🙂

 6. Suvi kirjoitti:

  Heh, just viikko sitten miehen kanssa naurettiin, että nämä kaikki terveyspirtelöt näyttää ihan pirun epäilyttäville ja on aika vaikea uskoa, että joku hapankaali-anjovis-mansikka todella maistuisi niin herkulle kuin bloggaajat väittävät. Ja ehkä pientä kärjistystä tuossa makuyhdistelmässä, mutta välillä näkee sekoituksia, jotka todella ovat tuota luokkaa 😀 Itselläni on jo saavutus, jos korvaan aamuleivän tai puuron maustamattomalla jogurtilla tai rahkalla… leivän lisäksi voin jotain marjasmoothieta lirkkiäkin, mutta pelkästään jos koittaa sellaisella saada päivän käyntiiin, niin ei jää kuin heikko olo.

  • Jonna kirjoitti:

   No joo, välillä tulee kyllä semmosia yhdistelmiä eteen etten laittais suuhuni mistään hinnasta! Mulla on kans tuo totuttu aamupala sellainen etten siitä helpolla luovu eikä hyvää kannata vaihtaakaan 😉 Smoothie ei mulla kovin montaa tuntia nälkää pidä ja siks se onkin hyvä vaihtoehto lähinnä välipalana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *