Hae
Palasia Arjestani

Nyt on kova: Itse tehty Oreo-jäätelö!

itse tehty Oreo-jäätelö

Mä olen lukuisia kertoja tehnyt itse jäätelöä. Teen aina ilman jäätelökonetta, koska sellaista mulla ei enää ole. Meillä oli aikaisemmin OBH Nordican miniversio, mutta se tuli vuosi sitten tiensä päähän enkä uutta ole enää tilalle hankkinut. Kaikki mun tekemät jädet ovat olleet ihan ok kamaa: hyvänmakuisia, mutta ei mitään tajunnan räjäyttäjiä. Oletin ettei itse kerta kaikkiaan voi tehdä hyvää jäätelöä. Ainakaan ilman kunnollista konetta! Noh, väärässäpä olin ja onneksi olin!

Muutama päivä sitten löysin Maku-lehdestä Oreo-jäden ohjeen ja ryhdyin tuumasta toimeen. Raaka-aineita on vähän ja ohje helppo. Tätä jäätelöä ei tarvitse käydä parin tunnein välien hämmentämässä eli Oreo-jäätelö syntyy melko vaivattomasti. Tästä jätskistä tuli heittämällä meidän perheen suosikki. Mielettömän hyvän makuinen ja kekseistä tulee kivaa crunchia jäätelömassaan. Haluatteko tietää miten sinäkin pääset herkuttelemaan Oreo-jäätelöllä vaikkapa juhannuksena? No tässäpä tulee!

Itse tehty Oreo-jäätelö

 • 5 dl vispikermaa
 • 1 prk kondensoitua maitoa (katso ettet osta valmiiksi karamellisoitua!)
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 pkt Oreo-keksejä (meillä minttusuklaa & brownie)

Leikkaa keksit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Jätä viisi keksiä koristeluun.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kondensoitu maito joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja keksimurska. Kaada seos pakkasenkestävään vuokaan (tilavuus n. 1,5 litraa).

Murenna loput keksit jäätelön päälle. Peitä tuorekelmulla ja pakasta 4-5 tuntia.

Ota jäätelöstä palloja ja tarjoa heti!

Onko sulla hyviä jäätelöohjeita takataskussa? Kerro ihmeessä!

itse tehty Oreo-jäätelö

Edellinen postaus: Viimeinen huoleton kesä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

4 kommenttia

 1. Katja kirjoitti:

  Nam, kuulostaa hyvältä. Tämä menee ehdottomasti testiin.

 2. Heidi kirjoitti:

  Sorbetit: keitä marjoja/mangoa/vesimelonia/mitävain hiljaa vedessä (jakausesimerkki 2dl marjoja noin 1dl veden kera) about 20 min, kaada blenderiin, lisää halutessa sokeria tai limemehua, sekoita soseeksi, kaada jätskimuotteihin tai säilytyspurkkiin ja pakasta 4h. Superhelppoa, terveellistä ja niiiiin hyvää! Meillä syödään kuumina päivinä tätä jatkuvalla syötöllä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Tämmösiä taisin tehdä viime kesänä ja menivät kuin kuumille kiville! Täytyykin pyytää mun jätskimuotit kaverilta takaisin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *