Hae
Palasia Arjestani

Kirjastoreissu.

Kirjasto ja kirjakaupat on sellaisia paikkoja minne mua ei pitäis päästää ilman valvontaa. Kirjakauppoihin menee kaikki rahat ja kirjastosta raahaan puolet matkassani kotiin. Niin myös eilen. Olin varannut itselleni Ravintotiede-kirjan ja ajattelin samalla reissulla varata pari kirjaa lisää jotka haluaisin lukea. No eipä tarvinnut varata kun molemmat opukset lepäsivät palautettujen kärrissä. Haluatteko tietää minkälaisen pinon raahasin taas mukanani? Ei mitään hajua millon kerkeen noi edes lukemaan…

Iltalukemista 🙂 Nämä olisin itselleni varannut. Nyt mulla on jo yksi kirja yöpöydällä kesken ja sit nämä…

Jens Lapidukselta olen lukenut Stocholm noir sarjan osat I ja II ja molemmat oli todella hyviä! Sarjan ykkösosasta on tullut elokuva Rahalla saa, joka oli myös loistava. Ilmeisesti myös kakkososasta on tullut tai on ainakin lähiakoina tulossa elokuva 🙂 Anna Janssonilta olen lukenut kaikke hänen suomennetut teoksensa ja ne taitaa kaikki löytyä multa kirjahyllystäkin. Paitsi tämä kirjastosta lainattua uusin kirja. Jansson kirjoittaa mielettömän jännittäviä murhatarinoita, suosittelen jännityksen ystäville!

Pikkusen painavampaa sanaa.

Ravitsemustieteen kirjan lainasin paremman puutteessa, kun ei sinne ravitsemusvalmentaja kurssille ole varaa lähteä. Lueskelen näitä omaan tahtiin ja kun kukkaron nyörit antaa myöten niin sit koulutukseen 🙂 Superruokia kirjassa käsitellään lunnon omia superruokia eikä niinkään niitä pussista otettavia. Mielenkiintoista, mielenkiintoista 🙂

Ei kirjastoreissua ilman keitto- ja leivontakirjoja 😀

No joo, tartteeko noita edes selittää? 😀

Eilen ei tehty tytön kanssa kovin pitkää kävelylenkkiä, kun mulla oli intervallipäivä. Toisekseen paino oli taas ihan vaan pikkasen tullut rytinällä alas. Tämän viikon pudotus oli eilen jo 700g ja tänään vieläkin enemmän… Tänään illalla asiaa vähän korjataan, kun lähden yhden kaverin kanssa leffaan katsomaan 21 tapaa pilata avioliitto ja sen jälkeen vielä jonnekin syömään. Sain myös option leffanameihin 😉 Saas nähdä kuinka käy kun vetäsen hervottoman säkin namia ja nopeita hiilareita nassuuni. Tuleekohan noutaja kesken leffan? 😀

Kirjastoreissulla käytiin tonkimassa lähikaupan lihahyllyjä alelihojen toivossa, mutta oli tainneet mummot olla taas muakin nopeampia. Pikku kassin sain kuitenkin kerättyä.

Broiskun filepiffejä, tunaa, herneenversoja (luomuja vielä!), 3% fetaa ja mimmille banskuja.

Lounaaksi broiskua ja kasa jääkaapista tongittuja tuorevihanneksia.

Kun tuo jälkikasvu nyt niin kovasti tykkää köpötellä kärryn kanssa ja kädestä talutettuna niin testasin hänelle kenkiä. Meillä on kassillinen erilaisia kenkiä mimmille, kun saatiin niitä serkku-tytöltä ja kirppikseltäkin oon jonkun parin haalinut matkaani.

Punaisia en saanut edes jalkaan, mutta valkoiset meni vaikka saman kokoiset ovatkin.

 Tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata yhdessä kirjakuvassa pienet sormet ja tuossa kenkäkuvassakin näkyy oikeassa kulmassa pienet sormen päät. Yritäppä tuommosen sähikäisen kanssa kuvata jotain.

Syyllinen virnistää tässä 😀

Heiiii, päivän suurin uutinen: mammakilot jokaista grammaa myöten pudotettu! Itse asiassa jo puoli kiloa ylikin 😉 Wohooooo!!!! 12 viikkoa se vei, mutta on ollut sen arvoistakin. Tästä eteen päin jokainen pudotettu gramma on vain plussaa 😉 Kyllä nyt on todella hjuva fiilis!

Paita kirppikseltä (addu), housut kaapin perukoilta.
Tärähtänyt treenin jälkeen.

Hjuvilla fiiliksillä illalla salille jumppaamaan rinta ja olkapäät. Energiaa tuntui olevan taas kuin pienessä kylässä ja oli vähän woimaakin 😉

1. Alaviistopenkki kp 5x
2a. Pystysoutu taljassa 4x
2b Pystypunnerrus seisten kp 4x
3a. Sivuviparit kp 3x
3b. Punnerrus tangolla eteen+taakse 3x
4. Sivuviparit taljassa käsi kerrallaan 3x
15 minsan intervalli crossarilla

Pystysoutu taljassa. Valmistautuu…

Rutistus olkapäillä.
Ei käsiä suoraksi alhaalla, jännitys pysyy!

Pystypunnerrus kp seisten.

Ja yyyyylös!

Alaviistopenkissä tein uuden ennätyksen. Kiitos vaan sinulle joka haudoit 22,5 kilosia jalkojesi välissä ja näpyttelit kännykkääsi niin pitkään, että mulla paloi hermot ja otin 25 kiloset 🙂 Mä olin jo päättänyt tehdä noilla pienemmillä vielä tällä viikolla, mutta pakon sanelemana otinkin isommat ja tein niillä samat toistot kuin viime viikolla pienemmillä! Joskus se on näköjään vaan uskalluksesta kiinni koko touhu. Mäkin tykkään nykyään tehdä kaikki liikkeet ilman varmistajaa ja noiden isompien hantteleiden kanssa pientä ahdistusta aiheutti alkuun lähinnä niiden ylös saanti. Hyvin mä ne kuitenkin sain lähtöasentoon ja sieltä poiskin 🙂

Kaupan pakastealtaasta löydettyä. Hyviä olivat!

Treenin jälkeen puolet pussin vihanneksista (pannulla paistoin), broiskua ja fetaa.

Olkapäille tein ihan samoja liikkeitä kuin normaalistikin, mutta sekoittelin vähän järjestystä ja otin supersarjat käyttöön. Olkapäiden mä olen huomannut tarvitsevan vähän enemmän kikkailua ja vaihtelua treeneissä kuin muiden lihasryhmien. Jotenkin tuntuu, että ne olis taas pikkasen kehittyneetkin 🙂 Tuo punnerrus eteen+taakse tangolla on aika hauska liike. Joka toinen toisto lasketaan kasvojen eteen ja joka toinen niskan taakse. Kannattaa testata joskus, antaa nimittäin ihan erilaisen fiiliksen kuin normipunnerrukset!

Spitaaliset kanafileet uuniin menossa.

Texas-Petellä saa kanoille kunnon maun 🙂

Mitäs tykkäsitte eilisestä Jutan jaksosta? Mulla oli mainostrailerin perusteella vähän skeptiset odotukset, mutta kun jaksoa katsoi vähän aikaa niin Marzuhan oli tosi symppis tyyppi! Tykkäsin kovasti hänen suunnittelemista vaatteistakin mitä jaksossa näytettiin ja asunto oli todella tyylikäs 🙂 Melkoinen sisupussi sieltä alta tosiaan löytyi ja tässä taas nähtiin ettei se ikä ole mikään este itsensä kuntoon laittamiselle.

Tän aamun maha. Miks se ei pienene?
Painoa 66,5kg!

Meillä on täällä mimmi unilla ja mä vietän omaa laatuaikaa. Mies tulee neljän aikaan hakemaan tytön ja menee anoppilaan niin mä saan jumppailla kotona rauhassa ja lähteä sit shoppailemaan ja leffaan 🙂 Nyt on kyllä aika kova kooma ja väsymys päällä ja jos tämä olotila jatkuu niin mitään jumppaa en tänään tee. Kerrankin olis kyllä mahdollisuus hyppiä ja rymistellä täällä niin paljon kuin sielu sietää eli yritän jostain kaivella energiat treeniin 🙂

 Mä oon muuten pikku hiljaa alkanut tuonne ruokaosioon laittelemaan mun leipomusten ja ruokien ohjeita, että sieltä niitä löytyy. Aika hiljaista on sillä puolen ollut, mut jospa tässä sais ryhdistäydyttyä silläkin saralla!

18 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Ai ei maha pienene? Oot sie tullut sokeaksi 🙂

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Pitäiskö varata aika optikolle? 😀

 3. Adelheid kirjoitti:

  Onnea hienosta pudotuksesta!Meillä on muuten tota texaspetee sellainen gallonan tonkka. Saadaan se miehen kanssa kulutettua yleensä noin kolmessa kuukaudessa.. jaa että vähän koukussa siihen ja kanansiipiin.. Vähän on tarttenu vähentää käyttöä kun koittaa painoa pudotella! =)

 4. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Jihaa Jonna niin mahtavuutta!!! Kehitys jyrää ja kroppa timmistyy!! <3 <3

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hahaa, aina yhtä ihana Kerttu <3Kyllä tässä tosiaan voimatasot nousee koko ajan ja samalla paino laskee. Ei ainakaan lihasta pitäis kauheesti palaa 😉

 5. Elina kirjoitti:

  Oli tosiaan mainokset leikattu niin että siitä sai tosiaan huonomman kuvan mitä sit oikeesti oli. Mukaavn olonen nainen kyllä sit oli loppujen lopuksi :)Ja hei mahtavaa ku oot saanu raskauskilot poies! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mäkin aattelin ensin et apua mitähän sieltä tulee :DJes, nyt vähän aikaa vielä tiristellään jos sais ton keskivartalon ja selkäpuolen ees johonkin kuosiin. Niin ja jalat. Ja kädet 😀

 6. Laura kirjoitti:

  Onnee mammakilojen karistamisesta jei 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Onnittelut tehokkaasta ajankäytöstä 😉 12vk ja noin hieno tulos, wau!! Ei pysty tuohon ihan joka mamma!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mitäs muuta sitä mammalomalla tekis ;)Yllättävän helposti on kyllä kilot lähteneet! Ehkä aiemmilla dieeteillä on osuutta asiaan 😉

 8. Anonymous kirjoitti:

  No sun maha on jo tosi hyvän näkönen! Itsellä maha on se haastavin paikka kropssa. olen synnyttänyt 5kk sitten (ja 3v sitten) ja painollisesti olen samassa kuin ennen raskautta mutta maha vaan pömpöttää 🙁 Hei oisko sulla suositella jotain hyvää kirjaa iltalukemiseksi? Olen aika vähän lukenut kirjoja mut nyt tekis mieli lukaista joku hyvä kirja :)Niin ja sun tyttös on kyllä ihana, vekkulin oloinen :DTerkuin Sari 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo kyllä se vielä 5kk kohdalla pömpötti aika pahasti mullakin 🙂 aika kovan työn saa tuon vatsan seudun kanssa kyllä tehdä että sen saa lähellekään mitä se oli ennen. Onneksi tässä ei juuri muuta ole kuin aikaa ja kun kerta treenikin maistuu niin kyllä se sieltä!Minkäslaisista kirjoista sä tykkäät? Mä luen tosi paljon jännäreitä ja murhajuttuja ja sillä saralla hyviä on esim Lars Kepler, Anna Jansson ja nyt oon paljon lukenut myös Liza Marklundia 🙂 hömppäosastolta luen Tuija Lehtistä ja Marian Keyesiä.

 9. Anonymous kirjoitti:

  No mä oon lukenu enempi tositapahtumiin perustuvia kirjoja, mutta oikeestaan kaikki käy. En tiedä oisko noi murhajutut mun juttu, koska kaikki mitä mä illalla luen/katson tv:stä tulee mun uniin 😀 Ehkä se hömppäosasto ois mulle ;)Juu kovaa reeniä vaan ja herkuttelu kuriin niin eiköhän se siitä pikkuhiljaa…:)Sari

 10. Anonymous kirjoitti:

  niin ja sun tän hetkisestä ruokavaliosta ois kiva saada postaus?mitkä on päivän kalorimäärät,hiilarit ym 🙂 milloin herkuttelet jne

 11. Anonymous kirjoitti:

  Wohowwww!!! Hyvä Jonna!T: Hanna.

 12. Jonna1983 kirjoitti:

  Sari: sit saattaa olla fiksuinta että pysyt siellä hömppäosastolla 😀 Mä kyllä nään kans painajaisia jos oikein jännittävä kirja on!Mun tän hetken ruokailuista tein vähän aikaa sit postauksen: http://jonna1983.blogspot.fi/2013/02/missa-mennaan.htmlTon jälkeen ei mitään muutoksia ole tehty eli samoilla mennään edelleen :)Hanna: Jeeeeeee 😉 Kiitos Hanna!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *