Hae
Palasia Arjestani

Kikherne-fetapihvit & juuresmuussi

Tein alkuviikosta ensimmäistä kertaa elämässäni kikhernepihvejä. Suunnitelma niiden kokkaamiseen on takaraivossa ollut jo monta kuukautta ja aineksetkin ostin valmiiksi jo aikoja sitten. Kun lähikaupassa silmiini osui hyllyssä nököttävää fetajuustopaketti niin siitähän se idea taas sitten lähti. Kasvisruokapäivä siis! Ohje on alunperin bongattu Yhteishyvän sivuilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taikina pihvejä varten on todella helppo tehdä ja pihvit ovat myös nopeita paistaa. Juuresmuussi syntyy siinä sivussa kuin itsestään ja muussiahan voi varioida loputtomiin omien mieltymysten ja raaka-ainevarastojen mukaan. Omassa juuresmuussissani oli kukkakaalia sekä porkkanaa. Keitin ne ensin samassa kattilassa kypsäksi pihvien paistuessa pannulla. Kaadoin osan keitinliemestä pois ja soseutin juurekset jäljelle jääneeseen liemeen. Maustoin suolalla ja heitin sekaan vielä nokareen luomuvoita. Toimii!

Kikherne-fetapihvit

 • 1 prk (265/400g) kikherneitä
 • 0,5 dl korppujauhoja
 • 0,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
 • 1 kananmuna
 • suolaa, chilijauhetta, ripaus mustapippuria
 • 100g fetajuustopaketti

Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita kaikki ainekset fetajuustoa lukuunottamatta leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen. Aja tasaiseksi massaksi. Murustele joukkoon fetajuusto ja pyöräytä lusikalla sekaisin.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista voissa tai öljyssä keskilämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoile esim. juuresmuussia kaverina!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Nam. Kikhernepihveistä ja -pyöryköistä tulee aina hyviä kun niihin laittaa fetajuustoa. Teen aika usein, meillä syödään pääasiassa kasvisruokaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, pyöryköitä! Nam 🙂 no sulta löytyy sit hyviä vinkkejä kasvisruokiin!

 2. Laura K. kirjoitti:

  Ihana ilme tytöllä :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *