Hae
Palasia Arjestani

Terveyttä purkista.

Mä kannustan aina ihmisiä kokeilemaan erilaisia asioita. Oli kyse sitten ravinnosta, treenaamisesta tai vaikkapa vaatteista niin oman tyylinsä tehdä asioita löytää vain kokeilemalla. Minä olen tässä bloggausurani aikana kokeillut yhtä sun toista ja matkan varrella on vaihtuneet niin ruokailutottumukset kuin urheilulajikin. Mä olen sitä mieltä ettei toimintatapoja pidä matkia sellaisenaan muilta, mutta niistä voi omaksua jotain myös itselleen – inspiroitua! Tämä pätee ehkä parhaiten bloggaamiseen. Välillä tulee hetkiä kun tuntuu ettei tekstiä synny ja koko bloggausmentaliteetti on kriisissä: aiheet on tylsiä (omasta mielestä), kuvat on surkeita ja kaikki muut on niin paljon parempia (niitä päiviä…). Tiedättekö mikä on parasta lääkettä tuollaisina päivinä? Lenkille lähtö tai ruuanlaitto! Molemmissa ainakin minä saan nollattua päätäni ja selvitettyä ajatuksia. Tällainen hetki oli eilen 🙂

kuvia 007Mulla oli hautautuneena arkistoihin kuvia tän hetkisestä pillerivarastosta: vitamiineista, hivenaineista ja muista tärkeistä tuotteista siis 🙂 Näiden tuotteiden käyttöön olen päätynyt lukuisien testailujen ja karsintojen jälkeen. Silloin kun vielä tosissaan kasvattelin muskelia niin mun lisäravinnearsenaali oli aivan hillitön. Nyt mennään muutamilla luottotuotteilla. Me tilataan aika usein vitamiinit ym netin kautta iherb.comista ihan sen takia, että siellä hinta-laatusuhde on huomattavasti parempi kuin Suomen markkinoilla. Nuo oransilla etiketillä varustetut Now Foodsin tuotteet on tilattu juurikin tuosta kyseisestä osoitteesta. Onko Iherb teille tuttu?

kuvia 002Puhdas+ capsin tuotteita sain testattavaksi blogin kautta. Ne ovat suomalaisia tuotteita eivätkä sisällä mitään ylimääräisiä säilöntä-, väri- tai täyteaineita. En tiedä onko sattumaan vai ei, mutta sen jälkeen kun otin käyttöön hiivaprobiootti Saccharomyces boulardiin noin kuusi viikkoa sitten niin en ole flunssassa ollut. Sen lisäksi minulla on ollut testattavana d-vitamiini sekä melatoniini. D-vitamiinia otan päivittäin, mutta melatoniinia otan vain sellaisinia iltoina, kun olo on rauhaton ja kroppa käy ylikierroksilla. Olen kyllä tykännyt tuosta melatoniinin tehostakin:  joka kerta se rauhoittaa yhtä hyvin ja uni tulee suht nopeasti. Tuohon hiivaprobioottiin olen ihastunut siinä määrin, että aion ostaa sitä heti lisää kun edellinen purkki loppuu. Täältä löydät Puhdas+ caps-tuotteiden jälleenmyyjät. Onko tämä tuotemerkki teille tuttu?

kuvia 008Hankittiin tytöllekin imeskeltävinä versioina maitohappobakteeri sekä monivitamiini iherbistä. Tajuttiin miehen kanssa eilen illalla ettei tyttökään ole ollut sairaan sen jälkeen kun hän alkoi syömään noita. Nuo lapsille tarkoitetut imeskelytabletit on vieläpä melko hyvän makuisia ja tyttö itse vaatii päivittäin omat vitamiininsa 🙂 Onko teillä lapsilla käytössä jotain vitamiineja tai maitohappobakteeria?

Mulla on tapana aina aamuisin ottaa tuo iherbin maitohappobakteeri sekä vitamiinit ja illalla magnesium, sinkki sekä Puhdas+ capsin hiivaprobiootti. Joinakin päivinä jotkut napit unohuu ottaa, mutta en ole huomannut silläkään olevan mitään vaikutusta. Lääkäri suositteli minulle vajaa kaksi kuukautta sitten, että ottaisin käytttöön kaksi eri maitohappobakteeri valmistetta ja sen tehtyäni en ole enää sairastellut. Missähän vaiheessa uskaltaisin jättää toisen niistä pois?

En toki väitä, että pelkästään pillereitä vetämällä pysyy terveenä, mutta omalla kohdallani tiettyjen tuotteiden käyttöönotto on selkeästi lisännyt kauan kaivattua vastustuskykyä. Ravinnon, unen, treenin sekä nesteen merkitys terveydelle tulee edelleen ensimmäisenä, mutta maitohappobakteereistakaan en enää suostu luopumaan (no toisesta voisin luopua jossain vaiheessa)!

Iherbistä tilatessa saatte koodilla LAG647 5$ alennusta alle 40$ ostoksista ja 10$ yli 40$ ostoksista. Sieltä muuten löytyy paljon muutakin kuin vitamiineja! Ite oon tilannut iherbistä mm. superfoodeja, kosmetiikkaa ja mantelijauhoja 🙂 Muistakaa olla tarkkana painorajojen kanssa ettei tule turhia tulleja. Rajat voi tarkistaa kohdasta ”shipping”.

*Puhdas+ Caps- tuotteet saatu blogin kautta.

13 kommenttia

 1. Mirgga kirjoitti:

  Hei

  Täytyykin ottaa tuo maitohappobakteeri testiin. Taidan hakea samantien laiffista tuota ja apteekista bafucinia 😛

  Täällä toinen joka on jatkuvasti sairaana ja treenit katkolla, tälläkin hetkellä jo neljättä viikkoa. Nuhaa, poskiontelotulehdus, yskä, korvakipu ja taas flunssa. Talvella oli myös 6 viikon flunssa ja tuota mykoplasmaa alan kohta itsekkin epäillä; kävelykin hengästyttää ja keuhkoja polttaa.

  Itselle menee aamuisin aina Solgarin kalaöljy+monivita ja d (nyt flunssaisena c) ja illalla magnesium ja sinkki. Eikä taudit helpota. Ruokavaliokin on sellainen runsas bodyruoka viikonlopun herkuilla höystettyinä.

  Ottaa niin motivaation ja pään päälle tämä jatkuva sairastelu ja ruokailut menee välillä miten sattuu ja peilikuva hirvittää viikko viikolta enemmän. Olen seurannut tuota sinunkin sairastelukierrettä ja tiedän niin miltä se tuntuu.

  Pitäisi laittaa iherbiin tilausta jossain vaiheessa. Viimeksi tilasin nestemäistä steviaa ja nämä on olleet hyviä kyllä.

  Kiva muuten kuulla, että tuo melatoniini toimii. Minulle määrättiin sitä unettomuuten enkä ole vielä uskaltanut sitä ottaa kun pelkään ties mitä reaktioita. Miehen ollessa yötöissä viikonloppuisin tuo voisi olla se apu joka saisi minutkin nukahtamaan ennen aamuyötä.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulle suositeltiin kahta eri maitohappobakteeria päällekäin ja en tiedä onko niillä ollut vaikutusta flunssakierteen loppumiseen vai millä… kannattaa kokeilla! Onko sulta testattu keuhkoklamydia ja mycoplasma? Niitä on tosi paljon liikkeellä ja molemmathan on sellaisia että sairastuttavat koko ajan uudestaan ja saattavat muhia elimistössä vaikka kuinka pitkään.

   Mä tosiaankin tiedän mitä jatkuva sairastelu on: treenimotivaatio laskee, ruokailut on mitä sattuu, peilikuva näyttää kaamealta ja nuppia kiristää koko ajan. Mä luulen että sulla on joko joku pöpö siellä koko ajan tai immuniteetti vain tosi alhaalla kaikkien flunssien jälkeen. Testaa niitä maitohappobakteereita!

   Melatoniini on ollut myös todella hyvä tuote. Toinen olisi gaba, mutta sitähän ei Suomessa saa myydä 🙁

   Toivottavasti apu löytyy sullekin! Sairastelu on ihan bärssistä..

 2. Janna kirjoitti:

  Mä käytän omega 3, d-vitamiinia, monivitamiinia ja magnesiumia. Melatoniini voisi olla ihan hyvä lisä niinä iltoina kun on stressiä tai liikkuminen jäänyt vähän myöhäiselle.
  Lapset syö monivitamiinia ja D-vitamiinia.

  Maitohappobakteereja meillä ei oo koskaan käytetty. Ei edes lomareissuilla. Tuntuu, että vatta menee niistä vaan sekaisin. 😀

  Mulla on nyt tulevana viikonloppuna pt-koulutuksessa ravintoviikonloppu. Mielenkiinnolla odotan informaatiota juurikin näistä kaikista asioista + superfoodeista jne. Ehkäpä viikonlopun jälkeen lähtee tilaus menemään! 🙂

  Ps. Tosi kiva että oot ollut terveenä!

  • Jonna kirjoitti:

   Muksun d-vitamiinin unohdinkin mainita ja omat omega3:et. Eli nekin on vielä käytössä 🙂

   Ompa mielenkiintoista jos nykyään pt-koulutuksessakin kerrotaan superfoodeista! Tosi hyvä juttu. Ei varmaan muutama vuosi sitten ollut mitään mainintaa kyseisistä tuotteista 😉

 3. Ellu kirjoitti:

  Tällä hetkellä mulla käytössä mm. Solgarin omega3, (raskaus)monivitamiini, C- ja D3 -vitamiinit, magnesium sekä sinkki. Lisäksi pari muuta luottotuotetta! 🙂 Naperolla käytössä samalta valmistajalta lasten monivitamiini ja nestemäinen D3 -vitamiini.

  Ennen Solgarin tuotteisiin siirtymistä tuli tilattua kaikki iHerbistä, ja pääsääntöisesti juuri noita Now Foodsin tuotteita. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Eikös Solgariakin saa iherbistä? Mä ostin raskaus- ja imetysajan vitamiinit (solgarin) juurikin iherbistä 🙂

   • Ellu kirjoitti:

    Taitaa muuten saadakin! Pitää nuo naperon vitamiinit alkaa tilaamaan sieltä – hyvä, kun muistutit! 😀 Itse kun saan omat Solgarin tuotteeni yhteistyösopimuksen kautta.

 4. Petra kirjoitti:

  Kiitos Jonna vinkistä! 🙂 Mä taidankin seuraavaksi testata tota hiivaprobioottia ja maitohappobakteereita!

 5. Ella kirjoitti:

  Mitä eroa tuolla hiivaprobiootilla on perusprobioottiin (esim. lifen probiot plus?)? Kuulostaa jännältä!

  Itsekin tulee tilattua suurin osa pillereistä tuolta, tällä hetkellä tosin aika vähän käytössä (pelkästään omegat ja greipinsiemenuute). Vehnänorasta ja protskuakin tullu tilattua, ja kertaakaan ei ole tarvinnut pettyä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Olisko bakteerikanta eri? Nyt täytyy sanoa etten tiedä varmaksi, mutta vois vaikka ollakin 🙂 Onko greipinsiemenuutteesta mitään hyötyä?

 6. Piia kirjoitti:

  Meilläkin on lapsukaiselle annettu maitohappobakteeria (rela) jo siitä saakka, kun alkoi sairastaa päiväkotiin mentyään. Jossain vaiheessa oli jonkin aikaa relat loppu ja tytölle heti tuli kova flunssa. Kun aloitettiin taas tabletit uudestaan, ollaan selvitty huomattavasti lievemmillä nuhilla. Olen vahvasti sitä mieltä, että hyvin voiva suolisto on se mikä pitää vastustuskykyä ylhäällä ja näin auttaa elimistöä taistelemaan flunssa- ym. Pöpöjä vastaan. Lisäksi lapsella on käytössä monivitamiini ja D-vitamiini.
  Itse otan vitamiinit erikseen, aamulla D-vitamiini, kromi ja kalaöljy ja illalla magnesium, sinkki, B-vitamiini, foolihappo ja CLA-kapseli. Pitää tilata taas kunnon ZMA-valmiste, niin ei tarvii illalla ottaa niin montaa nappia erikseen. Itse käytän probiootteja silloin, kun joutuu ottamaan särkylääkkeitä tai esim. antibioottikuurin aikana, turvaamaan suoliston normaalia toimintaa, Näillä on menty meidän perheessä ja olen vahvasti sitä mieltä, ihan omaan kokemukseen perustuen, että D-, C-vitamiini ja maitohappobakteerit on ne joilla on selkeästi vaikutusta vastustuskyvyn ylläpidossa. Tietysti terveellistä ruokaa ja liikuntaa unohtamatta 🙂
  Mukavaa kesän alkua ja terveyttä teidän perheelle.

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy koputtaa puuta mutta meilläkin on tyttö ollut sen jälkeen terveenä kun otettiin maitohappobakteerit käyttöön. Mullehan nyt iski sit joku pöpö mut en vieläkään tiedä johtuuko tämä esim. siitepölystä vai onko mulla oikeasti flunssa. Olo on kyllä melko flunssainen…

   Kromia, B-vitamiinia ja foolihappoa en ole itse käyttänyt ollenkaan. Onkohan niistä mitään hyötyä? ZMA-valmisteen voisin taas ostaa niin ei tarvitsisi niin monia nappeja popsia, niin kuin itsekin sanoit 🙂

   Toivotaan että pysytään kaikki terveenä! Ei ole mukavaa sairastaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *